Αταμάν: «Είναι ώρα να νικήσουμε και δύσκολα ματς εκτός έδρας»

Ο Εργκίν Αταμάν αναφέρθηκε στο εκτός έδρας παιχνίδι που έχει να δώσει ο Παναθηναϊκός με τη Μονακό (20/12, 20:00). 

Αταμάν: «Είναι ώρα να νικήσουμε και δύσκολα ματς εκτός έδρας»

Τη Μονακό καλείται να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός την Τετάρτη (20/12, 20:00) στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της EuroLeague. Ενόψει του αγώνα ο Εργκίν Αταμάν σχολίασε τον ερχόμενο αγώνα των «πράσινων» στην έδρα τον Μονεγάσκων.

Για τον αγώνα με τη Μονακό σχολίασε: «Είναι ώρα να κερδίσουμε και δύσκολα ματς εκτός έδρας. Μέχρι τώρα έχουμε δύο νίκες εκτός έδρας απέναντι στην Άλμπα και τη Βιλερμπάν, που -με όλο το σεβασμό σε αυτές- δεν είναι σε καλή βαθμολογική θέση. Τώρα έχουμε δύο σημαντικά εκτός έδρας παιχνίδια αρχίζοντας από τη Μονακό. Για να τις κερδίσουμε θα πρέπει να παίξουμε καλό μπάσκετ. Η Μονακό έχει παίκτες ικανούς στο σκοράρισμα, όπως ο Τζέιμς, ο Οκόμπο, ο Κέμπα και ο Ντιάλο, αλλά έχουμε κι εμείς καλό ρόστερ. Είναι σημαντικό να είμαστε σκληροί, να παίξουμε δυνατά στην άμυνα και στην επίθεση να παίξουμε χωρίς λάθη. Αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να κερδίσει τον Ολυμπιακό στην πιο δύσκολη έδρα για εκείνον, τότε μπορεί να κερδίσει καθέναν εκτός έδρας».

Σχετικά με την αντιμετώπιση της αναμέτρησης σημείωσε: «Βλέποντας τους αριθμούς, ο Τζέιμς είναι το κλειδί για την επίθεση της Μονακό με 21 πόντους και 6 ασίστ ανά αγώνα. Όμως δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε παίκτες όπως ο Ντιάλο, ο Οκόμπο και ο Γουόκερ ή παίκτες στη ρακέτα όπως ο Μοτιεγιούνας. Σίγουρα θα ασχοληθούμε με όλη την ομάδα της Μονακό, αλλά σίγουρα ο Τζέιμς είναι το κλειδί για την επίθεσή τους».

Τέλος για τη συμμετοχή του Μάριους Γκριγκόνις είπε: «Ο Γκριγκόνις έχει ένα πρόβλημα στο γόνατο, αλλά έχουμε διαχειριστεί αυτή την κατάσταση στις προπονήσεις και πιστεύω πως όπως συνέβη και την περασμένη εβδομάδα με τη Βιλερμπάν θα παίξει».