Δεληγιάννης: «Θα τονώσει την Καρδίτσα το All-Star Weekend»

Για τη διοργάνωση του All-Star Weekend στην Καρδίτσα στο διήμερο 16 με 17 Δεκεμβρίου μίλησε ο Αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Καρδίτσα, Χρήστος Δεληγιάννης.

Δεληγιάννης: «Θα τονώσει την Καρδίτσα το All-Star Weekend»

Στο web radio της ΕΟΚ και την εκπομπή «άμεσο ριπλέι» μίλησε ο αντιπρόεδρος της ομάδας της Καρδίτσας στο γήπεδο της οποία το διήμερο 16 με 17 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το 26ο All-Star Weekend στην Ελλάδα.

Ο κ. Δεληγιάννης μίλησε και για την ατμόσφαιρα στο πρόσφατο ματς για την Basket League κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ όπως τόνισε το διήμερο αυτό θα τονώσει την Καρδίτσα που έχει δεχτεί σφοδρό πλήγμα από τις φυσικές καταστροφές.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την ατμόσφαιρα στο χθεσινό (11/12) παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Νομίζω ότι το αποτέλεσμα με μια ομάδα της εμβέλειας του Ολυμπιακού περνάει πολύ γρήγορα σε 2η μοίρα. Η ομάδα μας, όπως και του Ολυμπιακού, έχει κάποια αγωνιστικά προβλήματα, παρουσιάστηκε και ελλιπής, αλλά δεν έχει σημασία. Αυτό που συζητιέται σήμερα σε όλη την πόλη και όλη την Ελλάδα είναι η ατμόσφαιρα, η οποία βγήκε και απ’ την κρατική τηλεόραση, σ’ αυτό το νέο και σύγχρονο γήπεδο, που υπέστη τρομερές καταστροφές. Μέσα απ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, καταφέραμε σε 1.5 μήνα να περάσουμε αυτήν την εικόνα στο πανελλήνιο και να δείξουμε για μία ακόμα φορά ποια είναι η πραγματική σημασία αυτής της προσπάθειας. Η ανάδειξη του αθλητισμού, η ανάδειξη του μπάσκετ και να προάγουμε τα ιδεώδη που βγάζει η προσπάθειά μας προς τα έξω. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη ανάπτυξη σε όλο το νομό, βλέπουμε αρκετές ομάδες της τοπικής περιοχής στις εθνικές κατηγορίες. Βασανισμένη τον τελευταίο καιρό και η κοινωνία και όλες αυτές οι ομάδες».

Για το ότι όλον αυτόν τον καιρό είχαν… διπλό άγχος, το γήπεδο και την ομάδα: «Όλα αυτά τα χρόνια, αυτό που μας κράτησε είναι η ψυχραιμία και η ενότητα που υπάρχει μεταξύ μας, αλλά και η εμπειρία του ότι ξέρουμε ποιος είναι ο στόχος αυτής της ομάδας. Ο στόχος αγωνιστικά είναι να παραμείνει στην κατηγορία. Κλονιστήκαμε πάρα πολύ απ’ την καταστροφή του γηπέδου, δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ, οικονομικά επηρεαστήκαμε σε μεγάλο βαθμό, γιατί αναγκαστήκαμε να κάνουμε έξοδα που δεν προβλέπονταν. Το πιο βαρύ απ’ όλα είναι ότι η ομάδα, παρ’ ότι στήθηκε για την παραμονή της, κατάφερε να χάσει στις λεπτομέρειες 3 παιχνίδια με αντιπάλους που είχαν μεγαλύτερους στόχους. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο βάρος, το οποίο ήταν και το δυσκολότερο της υπόθεσης αγωνιστικά. Χάσαμε 3 ματς που θα μας άλλαζαν και επίπεδο κιόλας. Αν καταφέρναμε να πάρουμε 1 νίκη, αμέσως το ψυχολογικό θα «ελάφρυνε» ακόμη περισσότερο. Δεν κρύβω ότι ήταν και είναι ακόμη δύσκολη η κατάσταση για να τη διαχειριστούμε, γιατί έτυχε και ένας πολύ άσχημος τραυματισμός ενός απ’ τους βασικούς μας παίκτες, του Μίτσελ Σμιθ, ο οποίος θα χάσει τη χρονιά και είμαστε σε μια φάση αλλαγών. Αυτό που μας κράτησε ενωμένους και ψύχραιμους είναι ότι ξέρουμε ποιοι είμαστε και τι θέλουμε να κάνουμε, ποιος είναι ο στόχος μας και θα φροντίσουμε η ομάδα να ενισχυθεί και να είναι όπως πρέπει όταν χρειαστεί».

Για τη διεξαγωγή του All-Star Weekend στην Καρδίτσα: «Καταρχάς, ήταν μια πολύ ωραία ιδέα του ΕΣΑΚΕ και του προεδρείου και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ, όπως και όλες τις ομάδες που ψήφισαν αν έρθει το All-Star στην Καρδίτσα. Υπήρξε ένας τεράστιος προβληματισμός μετά τις καταστροφές, δεν ξέραμε αν θα μπορέσει το γήπεδο να το φιλοξενήσει. Δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως, αλλά πλέον μπορεί να παρέχει την ασφάλεια για να λειτουργήσει ένας αγώνας. Είναι κάτι που θα προσφέρει θετικά αποτελέσματα, γιατί θα τονώσει και την ψυχολογία όλου του κόσμου που ταλαιπωρήθηκε, αλλά και θα τονώσει την οικονομία της περιοχής».

Για την ανταπόκριση του κόσμου γι’ αυτό το event: «Σίγουρα είναι κάτι που έχει μεγάλη ανταπόκριση. Είχαμε χθες το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, έπεσαν όλα μαζί και εδώ και δύο βδομάδες έπρεπε να δίνουμε συνεχώς πληροφορίες για το All-Star. Ο κόσμος το περιμένει πώς και πώς και πρέπει και να το στηρίξει. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό πως μέρος των εσόδων θα διατεθούν στους πλημμυροπαθής. Οπότε είναι σημαντικό το διήμερο αυτό το γήπεδο να γεμίσει. Επειδή μέχρι χθες είχαμε τον… Γολγοθά με τον Ολυμπιακό, από σήμερα θα θέσουμε τους εαυτούς μας και τα γραφεία της ομάδας στον ΕΣΑΚΕ, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε με φυσική παρουσία τον κόσμο να αγοράζει εισιτήρια απ’ τα γραφεία μας. Η εικόνα που έχω είναι ότι πάει αρκετά καλά και νομίζω ότι θα δούμε ένα γήπεδο γεμάτο και τις δύο μέρες».

Για τον Γιάννη Μπουρούση: «Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση η διαδικασία στην οποία μπήκε, να παίξει και μετά να αναλάβει και την προεδρία της ομάδας. Γενικότερα είναι μια οντότητα που μεγαλώνει πολύ τον σύλλογο και το brand name της Καρδίτσας και τον τιμάει πολύ αυτό που κάνει. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».