Καρδίτσα - Ολυμπιακός: Οι αριθμοί της αναμέτρησης

Διαβάστε ενδιαφέροντα στοιχεία ενόψει της αναμέτρησης της Καρδίτσας με τον Ολυμπιακό για τη 10η αγωνιστική της Basket League

Καρδίτσα - Ολυμπιακός: Οι αριθμοί της αναμέτρησης

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Δύο άνετες νίκες σημείωσε ο Ολυμπιακός επί της Καρδίτσας στη μικρή ιστορία των μεταξύ τους αναμετρήσεων, στο πλαίσιο της περσινής σεζόν. Συμπτωματικά, το παιχνίδι της θεσσαλικής πόλης έγινε στη 10η αγωνιστική, όπως δηλαδή και το φετινό. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στη νίκη με 89-75.

Για τον Ολυμπιακό στο ματς που έγινε στις 27 Δεκεμβρίου 2022 και που προηγήθηκε ακόμη και με 23 πόντους, κορυφαίοι ήταν ο Άλεκ Πίτερς (16π, 5ρ), ο Σακίλ ΜακΚίσικ (15π.), ο Κώστας Παπανικολάου (13π, 4ασ.) και ο Τόμας Ουόκαπ (9π, 7ασ.).

Για την Καρδίτσα, είχαν ξεχωρίσει ο Άλεξ Χάντερ (18π, 4/8τρ.), ο Σαΐντ Πρίτζετ (13π.) και ο Γιάννης Αθηναίου (10π, 5ασ.).

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

MILESTONE

* Ο Τζόρνταν Σάιμπερτ απέχει τρία αμυντικά ριμπάουντ από τα 100.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Με τα δεδομένα των εννιά αγωνιστικών, 12 συνολικά παίκτες είχαν 19+ επιθετικά ριμπάουντ. Οι τρεις ήταν παίκτες της Καρδίτσας Ιαπωνική, ο Ουάιτ (1ος με 31), ο Σμιθ (6ος με 25) και ο Χρηστίδης (12ος με 19).

* Η θεσσαλική ομάδα επίσης, είχε τρεις από τους 12 παίκτες που έφτασαν σε διψήφιο αριθμό κλεψιμάτων στις πρώτες εννιά «στροφές» του Πρωταθλήματος. Ήταν οι Σάιμπερτ (12), Μπιουκάναν (10) και Καμπερίδης (10).

* Στις εννιά πρώτες αγωνιστικές, η Καρδίτσα ήταν η ομάδα με τις λιγότερες, ατομικές επιδόσεις 20+ πόντων, έχοντας μόλις μία. Ήταν εκείνη του Ρομέλο Ουάιτ στο ματς της 7ης αγωνιστικής με τον Κολοσσό.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η Καρδίτσα είχε 11+ επιθετικά ριμπάουντ στα έξι από τα εννιά παιχνίδια της στη φετινή Basket League. Είναι η ομάδα που κρατάει την κορυφαία (24 στο ματς με το Μαρούσι) και τρεις από τις έξι μεγαλύτερες επιδόσεις της σεζόν.

- Τα τρίποντα είναι και φέτος μία «πληγή» για την Καρδίτσα αφού έχει το χαμηλότερο ποσοστό της κατηγορίας (24,76%). Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν ξεπέρασε το 30,43% στα οχτώ από τα εννιά παιχνίδια της. Η θεσσαλική ομάδα είχε και στην περσινή σεζόν το χαμηλότερο ποσοστό (27,91%).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

MILESTONE

* Τρεις ασίστ χωρίς τον Κώστα Παπανικολάου από τις 500 στην Basket League.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Μουσταφά Φαλ χρειάζεται τρία εύστοχα δίποντα για να γίνει ο 32ος στην ιστορία του Ολυμπιακού στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, που θα φτάσει τα 200. Είναι ένας αριθμός στον οποίο έφτασαν 14 ξένοι παίκτες των «ερυθρόλευκων».

* Ο Άλεκ Πίτερς μετράει 14 συνεχόμενες εύστοχες βολές. Έχει 15/17 στο φετινό Πρωτάθλημα και συνολικά 53/58 στην Basket League.

* Ο Ολυμπιακός ήταν η μόνη ομάδα των πρώτων εννιά αγωνιστικών, που είχε πέντε παίκτες με 20+ ασίστ.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Ολυμπιακός είναι με διαφορά η πιο αποτελεσματική ομάδα στα δίποντα, με βάση τα δεδομένα των εννιά πρώτων αγωνιστικών. Εκτέλεσε με 60,93% έχοντας ποσοστό σχεδόν κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από τον δεύτερο της λίστας, Προμηθέα (56,07%).

- Με 1,44 τάπες ανά αγώνα ο Ολυμπιακός είχε τον τρίτο μικρότερο μέσο όρο των εννιά πρώτων αγωνιστικών.