Μήτογλου: «Δεν είναι τυχαίος ο Αταμάν»

Ο Ντίνος Μήτογλου μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στον Παναθηναϊκό μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ.

Μήτογλου: «Δεν είναι τυχαίος ο Αταμάν»

Μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ ο Ντίνος Μήτογλου μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα του, ενώ αναφέρθηκε και στον προπονητή των «πράσινων», Εργκίν Αταμάν.

Αναλυτικά ο Ντίνος Μήτογλου μίλησε:

Για το νταμπλ-νταμπλ που πέτυχε: «Το κυνήγησα, ήμουν και λίγο τυχερός. Είναι σημαντικό αλλά τα στατιστικά δεν είναι να τα κυνηγάς βέβαια. Ο σκοπός είναι να παίζεις κάθε φορά σκληρά για την ομάδα σου, να δίνεις το 100%, να παίζεις για τη νίκη. Τα στατιστικά έρχονται δεύτερα. Ο σκοπός είναι να μπαίνεις μέσα, να παίζεις δυνατά και να είσαι συγκεντρωμένος. Αυτή πρέπει να είναι για μένα η νοοτροπία που πρέπει να έχει κάθε αθλητής».

Για το ότι έπαιξε αρκετό χρόνο σε ακόμα ένα παιχνίδι: «Δεν είμαι κουρασμένος, κάνω την αποκατάστασή μου. Ξεκουράζομαι όταν πρέπει και προσπαθώ να αποδίδω στο γήπεδο, αυτή είναι δουλειά μου. Νιώθω πολύ καλά. Ευχαριστιέμαι το μπάσκετ, αυτός είναι ο σκοπός. Να παίζεις σκληρά για να κερδίζει η ομάδα σου αλλά και να ευχαριστιέσαι το μπάσκετ. Όλοι ξεκινήσαμε με αυτό το σκοπό. Αυτή η αίσθηση όταν πιάνεις τη μπάλα, να χαμογελάς μέσα σου και έξω. Πρέπει να έχουμε ένα χαμόγελο πάνω μας και για τον κόσμο που έρχεται και μας βλέπει, τις οικογένειες, τα παιδιά. Για κάποιους από αυτούς είμαστε πρότυπα οπότε πρέπει να έχουμε ένα χαμόγελο πάνω μας».

Για το παιχνίδι: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ, έπαιξε εξαιρετικά αν και είχε απουσίες. Αν χαλαρώσεις, ο ΠΑΟΚ μπορεί να χτυπήσει τις αδυναμίες σου. Εμείς περιμένουμε τον Χουάντσο, θα μας δώσει πολλές λύσεις στο "3" και το "4", θα έρθει και ο Ιωάννης (Παπαπέτρου). Ήταν και ο Γκριγκόνις εκτός σήμερα. Υπήρχαν στιγμές που χαλαρώσαμε, ο ΠΑΟΚ έβαλε μεγάλα σουτ. Πρέπει να χτίσουμε νοοτροπία νικητή».

Για την προσπάθεια που κάνει ο Παναθηναϊκός: «Αλλαγές γίνονται σε όλα τα επίπεδα. Από τον πρόεδρο και πρέπει να του το αναγνωρίσω αυτό, στον κόσμο και τη συμπεριφορά του. Σκαμπανεβάσματα θα υπάρχουν, κακές στιγμές θα υπάρχουν. Αυτά τα έχει το υψηλό επίπεδο. Πρέπει να πηγαίνουμε αγώνα με τον αγώνα, αυτή πρέπει να είναι η νοοτροπία μας».

Για τις οδηγίες του Αταμάν: «Δε μου ζητάει κάτι ξεχωριστό απλά να μπαίνω και να παίζω, να τα δίνω όλα. Είναι απλός αλλά αυστηρός. Δεν είναι τυχαία αυτός που είναι».