Βουγιούκας: «Στην Elite League πρωταγωνιστούν οι Έλληνες»

Δηλώσεις το wed radio της ΕΟΚ παραχώρησε ο Ίαν Βουγιούκας μιλώντας για τον Πανιώνιο, την Elite League και τον Άρη Λυκογιάννη.

Βουγιούκας: «Στην Elite League πρωταγωνιστούν οι Έλληνες»

Στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΕΟΚ με αφορμή την πρόκριση του Πανιωνίου στο Final 4 του Unicef Trophy μίλησε ο Ίαν Βουγιούκας.

Ο πρώην διεθνής σέντερ μίλησε για το πως έγινε η συμφωνία με τον «Ιστορικό», ενώ αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας, τον Άρη Λυκογιάννη αλλά και την εμπειρία του από την Elite League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν είναι αυτοσκοπός η πρόκριση του Πανιωνίου στο Final-8 του Κυπέλλου: «Το κατάφερε και πέρυσι ο Πανιώνιος, οπότε θεωρώ πως είναι κάτι που θέλει ο οργανισμός και ο κόσμος. Θα ήταν μια επιτυχία για την ομάδα και αν καταφέρουμε κάτι τέτοιο θα μας έδινε στη συνέχεια ένα καλό boost για το υπόλοιπο της σεζόν».

Για την πίεση που υπάρχει στον Πανιώνιο: «Υπάρχει σίγουρα πίεση λόγω της φανέλας, του κόσμου του Πανιωνίου, των προσδοκιών που δημιουργήθηκαν από πέρυσι και των μεταγραφών που έγιναν το καλοκαίρι. Υπάρχουν κάποιες ομοιότητες με τον Παναθηναϊκό, απ’ την άποψη ότι υπάρχει το “πρέπει” σε κάθε ματς, έχουμε και στόχο στην πλάτη μας και επίσης θέλουν όλοι να κερδίσουν θεωρητικά μία απ’ τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Σαν Πανιώνιος υπάρχει το “πρέπει” είτε παίζεις εντός, είτε εκτός έδρας».

Για τον ΝτεΖόν Ντέιβις: «Είναι ένας παίκτης που έχει καλή επαφή με το καλάθι και απ’ έξω και από μέσα. Είναι μεγάλο κορμί, ειδικά στο “4” δεν υπάρχει στην κατηγορία κάποιος με τέτοιο κορμί. Θέλει κι αυτός χρόνο προσαρμογής, γιατί δεν έχει πολύ καιρό που ήρθε. Είναι πολύ καλός χαρακτήρας, καλό παιδί και θα βοηθήσει πολύ θεωρώ».

Για τον Άρη Λυκογιάννη: «Είναι ένας προπονητής με πολλές εικόνες απ’ την Α1, ήταν 14 συνεχόμενα χρόνια στην κατηγορία. Έχει και απ’ την Α2 εμπειρία, οπότε γνωρίζει την κατηγορία. Είναι αρκετά σκληρός απ’ την άποψη ότι θέλει να είσαι συνέχεια σε ετοιμότητα και ένταση, να βγάζουμε ενέργεια και πάθος. Οι παίκτες υπάρχουν, απλώς χρειαζόταν κάποιος να μάς βάλει κάποια… γκάζια για να μπούμε σε μια καλύτερη κατάσταση».

Για την Elite League: «Είναι σημαντικό ότι οι πρωταγωνιστές σε ένα μεγάλο βαθμό είναι οι Έλληνες. Είναι κάτι που μας λείπει στη Basket League. Βλέπεις ένα ματς εκεί και απ’ τους 10 παίκτες ο ένας είναι Έλληνας. Εδώ οι Έλληνες είναι πραγματικά πρωταγωνιστές. Εννοείται πως και οι ξένοι των ομάδων προφανώς βοηθούν και έχουν αναβαθμίσει το επίπεδο, αλλά μού αρέσει που βλέπω παιδιά να παίζουν και να “ψήνονται”. Είναι ίσως πιο έτοιμοι παίκτες απ’ αυτούς που παίζουν στην Basket League και έχουν μικρή έως και καθόλου συμμετοχή».

Για την επιστροφή του στα παρκέ για χάρη του Πανιωνίου: «Ήμουν τότε στο εξοχικό μου και έστειλα για πλάκα στον πρώην μάνατζερ μου ότι άνοιξε μια θέση στον Πανιώνιο, για χιούμορ. Επειδή ήταν μήνυμα δεν κατάλαβε ότι ήταν χιούμορ και έτσι επικοινώνησε με την ομάδα, η οποία ανταποκρίθηκε θετικά. Κάναμε ένα ραντεβού και μέσα στην ίδια βδομάδα είχαμε συμφωνήσει. Έγινε λίγο γρήγορα είναι η αλήθεια».