Η διαφορά Αγγελόπουλων με Γιαννακόπουλο

Xωρίς τυμπανοκρουσίες και υπερβολές, ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξε δύο παίκτες για να ενισχύσει το ρόστερ του, το οποίο αναμένεται να είναι καλύτερο από το περσινό, αν και αυτό θα φανεί στο γήπεδο.

Η διαφορά Αγγελόπουλων με Γιαννακόπουλο

Ο ένας είναι ο Μήτρου-Λονγκ που θα πάρει ελληνικό διαβατήριο και θα αποφορτίσει τους βασικούς παίκτες στο πρωτάθλημα. Είναι παίκτης επιπέδου Ευρωλίγκας, δηλαδή ποιοτικός και Έλληνας. Εξαιρετικός συνδυασμός και αν προσθέσουμε τα λόγια του Μπαρτζώκα περί καλού χαρακτήρα, τότε μπορούμε να πούμε ότι πέτυχε με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια.

Πάμε τώρα στον Πετρούσεφ. Ήδη με το δίδυμο Μιλουτίνοβ και Φαλ ο Ολυμπιακός είχε τους καλύτερους ψηλούς και με την προσθήκη του Σέρβου αποκτά την καλύτερη φροντλάιν στην Ευρωλίγκα. Επιπλέον, λόγω του καλού μακρινού του σουτ, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη θέση «4», δίνοντας περισσότερο ύψος στην πεντάδα του Ολυμπιακού.

Με αυτόν τον τρόπο ο «σκασμένος» Πίτερς θα έχει μεν λιγότερο αλλά ποιοτικότερο χρόνο και αυτό θα τον βοηθήσει στο τέλος της χρονιάς. Θα υπάρχουν επίσης περισσότερες λύσεις σε τυχόν τραυματισμούς που θα υπάρξουν μέσα στην περίοδο και ο Παπανικολάου θα μπορεί κι αυτός να πάρει καθαρό χρόνο ως σμολ φόργουορντ, γιατί δεν ήταν λίγες οι φορές που χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή στον Πίτερς, επιβαρύνοντας το κορμί του.

Πάμε τώρα στο επικοινωνιακό κομμάτι, όπου ο Ολυμπιακός ήταν λιτός και δεν χρησιμοποίησε ιδιαίτερα τη μεταγραφή Πετρούσεφ για να κοκορευτεί και να προκαλέσει τον Παναθηναϊκό, κάτι που κάνει κατά κόρον ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Και αυτή είναι η σημαντική διαφορά του από τους αδελφούς Αγγελόπουλους, που δουλεύουν αθόρυβα και δεν χρησιμοποιούν τα social media για να επιδειχθούν.

O Oλυμπιακός, εξάλλου, με τη συμπεριφορά του και με τη στάση του απέναντι σε όλους τους παίκτες του, δημιουργεί ένα όμορφο κλίμα, τους βραβεύει όταν επιστρέφουν στο ΣΕΦ και αυτοί το ανταποδίδουν με την πρώτη ευκαιρία.

Γιατί ήρθε ο Πετρούσεφ στον Ολυμπιακό και δεν πήγε στον Παναθηναϊκό ή στη Μονακό για παράδειγμα; Γιατί του είπαν τα καλύτερα λόγια ο Βεζένκοφ, ο Μιλουτίνοβ, ακόμη και ο Χασάν Μάρτιν. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της καλής διαχείρισης και αντιμετώπισης της διοίκησης του Ολυμπιακού προς του παίκτες.

Ο Πετρούσεφ, μάλιστα, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο και θα είναι όπως οι περισσότεροι παίκτες και την επόμενη χρονιά στον Ρέντη. Οι Αγγελόπουλοι δεν είναι της λογικής «φύγε εσύ, έλα εσύ», δεν αναστατώνουν την ομάδα με περιττές κινήσεις και στηρίζουν τόσο τον προπονητή όσο και τους παίκτες. Και δημιουργούν ένα ασφαλές περιβάλλον που προσελκύει όλα τα μεγάλα ονόματα με φιλοδοξίες.

Η αρχή έγινε με τις ανανεώσεις συμβολαίων των Φαλ, Μακ Κίσικ και Ουόκαπ. Οι δύο πρώτοι υπέγραψαν μέχρι το 2025, ενώ ο ελληνοποιημένος γκαρντ μέχρι το 2027. Στη συνέχεια ακολούθησε ο Λαρεντζάκης που τον Ιούλιο έβαλε την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο έως το 2026. Αποκτήθηκαν οι Μιλουτίνοβ, Ουίλιαμς-Γκος, Σίκμα και Τανούλης.

Οι δύο πρώτοι έχουν συμβόλαιο μέχρι το 2025, ενώ ο νεαρός Έλληνας σέντερ μέχρι το 2027. Αποκτήθηκε ο Μπραζντέικις, ενώ πρόσφατα έκλεισαν οι Μήτρου-Λονγκ και Πετρούσεφ. Τρεις παίκτες που φυσιολογικά θα μείνουν για χρόνια στο μεγάλο λιμάνι, αφού έχουν υπογράψει μέχρι το 2026.

Αν και όποτε, εξάλλου, ο Βεζένκοφ θελήσει να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, τον περιμένουν μετά βαΐων και κλάδων. Ακόμη κι αν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα τον ήθελε στα πράσινα, ξοδεύοντας 3 εκατομμύρια, πρέπει να γνωρίζει ότι ο Βεζένκοφ δεν είναι… Σλούκας.