Ολυμπιακός: Κάτι τρέχει και με Πάνγκος

Ο Ολυμπιακός εξετάζει και την περίπτωση του Κέβιν Πάνγκος, ο οποίος δεν υπολογίζεται από τον Ετόρε Μεσίνα στο Μιλάνο.

Ολυμπιακός: Κάτι τρέχει και με Πάνγκος

Στον Ολυμπιακό κατ’ αρχάς έχουν πάρει απόφαση να ενισχύσουν το ρόστερ τους με έναν ψηλό που θα παίζει στο «4» και στο «5». Αυτή είναι η προτεραιότητά τους. Γιατί εκεί, άλλωστε, παρουσιάζεται λειψανδρία. Υπάρχει η διάθεση, όμως, να γίνει κίνηση και στην περιφερειακή γραμμή. Για να ενισχυθεί το ρόστερ όχι μόνο ποσοτικά αλλά και ποιοτικά. Στο μεγάλο λιμάνι εξετάζουν σοβαρά το σενάριο ενίσχυσης με παίκτη και στα γκαρντ για τους εξής λόγους. Κατ’ αρχάς, υπάρχει μία ανασφάλεια με τον τραυματισμό του Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος. Ο παίκτης βγάζει μία ευπάθεια στο κομμάτι αυτό και η θλάση που υπέστη τώρα δεν είναι μικρό πράγμα. Ενδεχομένως να χρειαστεί να λείψει και περισσότερο από μήνα.

Ο Σακίλ Μακ Κίσικ, ο οποίος παίζει κυρίως στο «3», αλλά μπορεί να λειτουργήσει και στο «2», από αύριο θα προπονηθεί κανονικά μαζί με τους συμπαίκτες του, αλλά υπάρχει η εξής απορία. Θα καταφέρει το γόνατό του και ο οργανισμός του να επιστρέψουν στο 100%; Θα είναι ο αθλητής και πάλι υγιής, ώστε να δώσει τον καλύτερό του εαυτό; Υπάρχουν αμφιβολίες, οι οποίες θα χρειαστεί να λυθούν στην πράξη. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας, όμως, θέλουν να είναι έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Δεν είναι μόνο ποσοτικό το θέμα αλλά και ποιοτικό. Κάποιοι παίκτες δεν μπορούν να προσφέρουν τα αναμενόμενα. Το ρόστερ δείχνει να χρειάζεται ενδυνάμωση και σε θέμα αγωνιστικής αξίας. Στο μεγάλο λιμάνι ξέρουν πως αν κινηθούν για δύο παίκτες, οι ξένοι θα φτάσουν στους 10 (υπάρχουν ήδη 8 με τους Μιλουτίνοβ, Φαλ, Κάνααν, Πίτερς, Μπραζντέικις, Μακ Κίσικ, Γκος, Σίκμα), αλλά ζούμε σε μία εποχή που από τη μία υπάρχει έλλειψη γηγενών ταλέντων και από την άλλη ο Ολυμπιακός δεν έδωσε την απαιτούμενη σημασία σε αυτό το κομμάτι, όπως έκανε στο παρελθόν.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, κοιτάζει και για παίκτη στην περιφέρεια και συγκεκριμένα αθλητή που να παίζει στα γκαρντ. Να τονίσουμε πως οι Πειραιώτες θέλουν να κάνουν κινήσεις ενίσχυσης με παίκτες από το πάνω ράφι. Και για αυτόν τον λόγο κοιτάζουν αθλητές με όνομα, καριέρα, αλλά και εμπειρία σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Κέβιν Πάνγκος. Ο λόγος για τον 30χρονο (26/1/1993) Καναδό πλέι μέικερ (1,85 ύψος), ο οποίος ανήκει στην Αρμάνι Μιλάνο. Έκανε το... μπαμ στη Ζαλγκίρις Κάουνας (2016-18), πήρε μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα (2018-20), ακολούθως πήγε στη Ζενίτ (2020-21) και μετά έκανε το βήμα στο ΝΒΑ και στους Καβαλίερς (2021-22). Το 2022 επέστρεψε για ένα μικρό διάστημα στην ΤΣΣΚΑ και μετά πήγε στην Αρμάνι. Το 2021 ήταν μέλος της κορυφαίας πεντάδας στην Ευρωλίγκα, πραγματοποιώντας καταπληκτικές εμφανίσεις με το ρωσικό κλαμπ (13,5 πόντοι, 39% τρίποντο, 6,7 ασίστ). Το θέμα, όμως, είναι πως εδώ και εβδομάδες στο Μιλάνο ο Ετόρε Μεσίνα δεν υπολογίζει τον Κέβιν Πάνγκος, τον έχει βγάλει εκτός ροτέισον, ενώ μιλώντας για τον λόγο που δεν τον χρησιμοποιεί πλέον ο Ιταλός τεχνικός πρόσφατα δήλωσε: «Ο Πάνγκος δεν είναι ο σωστός άνθρωπος για να βοηθήσει την ομάδα μας, δεν κάνει για οδηγός του οχήματός μας», στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στον παίκτη. Είναι αρκετά πιθανό οι Μιλανέζοι να τερματίσουν τη συνεργασία τους μαζί του και τότε ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να τον κάνει δικό του.

Να τονίσουμε πως στην Αρμάνι είναι γενικός διευθυντής ο Χρήστος Σταυρόπουλος, ο οποίος είχε για πολλά χρόνια το συγκεκριμένο πόστο στους Πειραιώτες, ενώ μέλος του τεχνικού τιμ των Ιταλών είναι και ο Μίλαν Τόμιτς. Το τονίζουμε αυτό διότι οι νταμπλούχοι Ελλάδας έχουν πάρει τις απαραίτητες πληροφορίες, τόσο για την αγωνιστική κατάσταση του παίκτη όσο και για τα δεδομένα για το αν θα συνεχίσει στο Μιλάνο. Οι «ερυθρόλευκοι» αναμένουν τις εξελίξεις και θα κινηθούν αναλόγως. Να ξεκαθαρίσουμε το εξής όμως. Στην περίπτωση που οι νταμπλούχοι Ελλάδας προχωρήσουν στην απόκτηση του Καναδού γκαρντ, τότε ο αθλητής θα έχει δικαίωμα συμμετοχής με τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα από τον δεύτερο γύρο της κανονικής περιόδου και έπειτα. Δηλαδή από τον Γενάρη και μετά.