Σαχπατζίδης για Δόξα Λευκάδας: «Ο κόσμος μας αγκάλιασε - Στόχος μας η σωτηρία»

Δηλώσεις στο web radio της ΕΟΚ παραχώρησε για λογαριασμό της Δόξας Λευκάδας ο Γιάννης Σαχπατζίδης.

Σαχπατζίδης για Δόξα Λευκάδας: «Ο κόσμος μας αγκάλιασε - Στόχος μας η σωτηρία»

Στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΕΟΚ και την εκπομπή «άμεσο ριπλέι» παραχώρησε δηλώσεις ο Γιάννης Σαχπατζίδης για λογαριασμό της Δόξας Λευκάδας.

Η ομάδα της Λευκάδας πανηγύρισε μια δύσκολη εκτός έδρας νίκη επί του ΑΟ Μυκόνου στο πλαίσιο της 7η αγωνιστικής της Elite League με τον Έλληνα ψηλό να στέκεται στις δηλώσεις του στη στήριξη του κόσμου ενώ μίλησε για τους στόχους της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τα ταξίδια στα τελευταία ματς: «Είχαμε ένα πολύ δύσκολο ταξίδι στη Μύκονο, γενικά η εβδομάδα ήταν πολύ δύσκολη και με το ταξίδι στα Τρίκαλα για το Κύπελλο. Είχαμε μεγάλα ταξίδια μαζί. Μας έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση, το να έχουμε λίγο ακόμα με τις παρατάσεις στον αγώνα με τη Μύκονο. Τώρα που το κουβεντιάζαμε μένει κάτι γλυκό τουλάχιστον».

Για τις τέσσερις νίκες τους: «Είμαστε μια ομάδα που δεν έχουμε παιδιά με τεράστια εμπειρία σε αυτήν την κατηγορία. Έχουμε νέα παιδιά και ξένους παίκτες που πρέπει να γνωρίσουν την κατηγορία. Σκοπός μας είναι να φτιάξουμε ένα σύνολο και να γίνουμε ομάδα. Ήταν το σημαντικότερο εξαρχής να περνάμε καλά και να σωθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Για τους φετινούς τους στόχους: «Ο πρώτος στόχος αυτή τη στιγμή είναι η σωτηρία. Θέλω αυτή τη στιγμή να είμαστε υγιείς, γιατί έχουμε πολλούς τραυματισμούς και έχουμε μείνει λίγοι. Ακόμα και αυτήν τη βδομάδα έχουμε θέματα. Οπότε νομίζω το σημαντικότερο είναι αυτή η ομάδα να είναι υγιής. Ούτως ή άλλως, είμαστε λίγοι και οι τραυματισμοί μας το κάνουν δυσκολότερο».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Έχουμε περίπου σε κάθε παιχνίδι 900 άτομα, κάτι που είναι πολύ καλό για την κατηγορία. Νομίζω ότι ο κόσμος "αγκαλιάζει" αυτή την προσπάθεια που γίνεται, του αρέσει το μπάσκετ της Elite League. Έχουμε σημαντικό παιχνίδι το Σάββατο, πρέπει να μας γίνει μάθημα αυτό που έγινε με τον Πανιώνιο και μετά τον Κόροιβο, για να έχει νόημα και η νίκη με τη Μύκονο».

Για την Elite League: «Πέρσι που παρακολουθούσα την Elite League από τη Β’ Εθνική θεωρώ σίγουρα ότι έχει αλλάξει. Τώρα με τους ξένους έχει γίνει αρκετά πιο ανταγωνιστικό και νομίζω ότι με τα χρόνια θα αναβαθμιστεί ακόμα παραπάνω. Φέτος στο πρωτάθλημα δεν υπάρχει ομάδα που θα πεις ότι θα πάω και θα κερδίσω εύκολα. Έχουν κατέβει παίκτες από την Basket League υψηλού επιπέδου όπως και οι ξένοι, πιστεύω θα είναι από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα. Θέλαμε να κερδίσουμε πολύ τον Κόροιβο, γιατί ήταν και ένα ματς μέσα στην έδρα μας».

Για τη μεταγραφή του στη Δόξα Λευκάδας: «Η αλήθεια είναι ότι νιώθω ότι έκανα τη σωστή επιλογή. Έχω συνεργαστεί με τον Καλαμπάκο πολλά χρόνια, πρώτα ξέρω τι άνθρωπος είναι και μετά τι προπονητής, όποτε θεωρώ ότι η επιλογή μου δικαιώνεται».