Basket League: Όπως πάνω έτσι και κάτω

Με τρεις αναμετρήσεις με ενδιαφέρον τόσο ψηλά όσο και χαμηλά στην βαθμολογία ανοίγει το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής της Basket League το Σάββατο (4/11). Το πρόγραμμα και η βαθμολογία. 

Basket League: Όπως πάνω έτσι και κάτω

Έχοντας αρνητικό απολογισμό νικών στην εκκίνηση της φετινής Basket League, ΑΕΚ και Καρδίτσα θα αναμετρηθούν στο εναρκτήριο ματς της 5ης αγωνιστικής, που θα γίνει στο κλειστό των Άνω Λιοσίων (4/11, 17:15, ΕΡΤ3).

Η ΑΕΚ προέρχεται από την ήττα στο Nick Galis Hall από τον Άρη , αποτέλεσμα που την ανάγκασε να υποχωρήσει στο 1-3. Με αυτόν τον απολογισμό στον οποίο περιορίστηκε για έκτη φορά στις 29 σεζόν της στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, ισοφάρισε τη χειρότερη εκκίνηση της. Η «Ένωση» θα επιδιώξει να φτάσει στη νίκη προκειμένου να αποφύγει το 1-4 στο οποίο βρέθηκε συνολικά τρεις φορές στην ιστορία της, στις σεζόν 2009-10, 2014-15 και 2019-20.

Η Καρδίτσα με την ιδιαιτερότητα βάσει της οποίας άρχισε την προσπάθεια της παίζοντας διαδοχικά, εκτός έδρας παιχνίδια, είναι η μοναδική που αγνοεί τη νίκη μετά την 4η αγωνιστική. Έχασε κατά σειρά από Απόλλωνα, Προμηθέα, Άρη και Μαρούσι, έχοντας όμως ένα πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο τουλάχιστον στα τρία από αυτά.

Δύο ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη επτάδα μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, θα αναμετρηθούν το Σάββατο (4/11, 18:00, ERTSPORTS 1) για την 5η αγωνιστική της Basket League. Ο Κολοσσός θα υποδεχτεί τον Άρη στο κλειστό της Καλλιθέας στη Ρόδο.

Ο Κολοσσός έδωσε τέλος στο σερί των δύο ηττών που γνώρισε από το Λαύριο και τον Ολυμπιακό, περνώντας το περασμένο Σάββατο από την Πάτρα με το άνετο 87-69 επί του Απόλλωνα. Η ομάδα της Ρόδου μπήκε στο Πρωτάθλημα με ρεκόρ 2-2 για μόλις για τέταρτη φορά στις 18 σεζόν της στη Basket League μετά από τις σεζόν 2009-10, 2014-15 και 2015-16.

Μετά την ήττα της πρεμιέρας από τον Ολυμπιακό, ο Άρης σημείωσε τρεις διαδοχικές νίκες επί του Απόλλωνα εκτός, της Καρδίτσας και της ΑΕΚ εκτός έδρας, έχοντας παθητικό 70, 61 και 64 πόντων αντίστοιχα σε αυτά τα παιχνίδια. Έτσι πραγματοποιεί την καλύτερη εκκίνηση του στο Πρωτάθλημα από το 2015 όταν και πάλι είχε απολογισμό τριών νικών στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια του.

Στο κλειστό του Αγίου Θωμά θα κλείσει το πρόγραμμα της πρώτης μέρας (4/11, 20:15, ΕΡΤ3), της 5ης αγωνιστικής της Basket League. Μαρούσι και Περιστέρι μπαίνουν στο παιχνίδι έχοντας διανύσει την ίδια διαδρομή. Έχασαν τα τρία πρώτα παιχνίδια τους αλλά προέρχονται από νίκες.

Το Μαρούσι άνοιξε λογαριασμό με την επικράτηση του επί της Καρδίτσας . Ήταν παράλληλα η πρώτη νίκη του στη Basket League, από τις 3 Μαρτίου 2012 όταν επικράτησε εκτός έδρας του Περιστερίου με 58-52. Δεδομένου ότι στην τελευταία σεζόν του στην κατηγορία, το Μαρούσι είχε χάσει όλα τα εντός έδρας παιχνίδια του, η τελευταία επιτυχία του στο κλειστό του Αγίου Θωμά, πριν από αυτήν επί της Καρδίτσας, ήταν εκείνη της 16ης Απριλίου 2011 επί της ΑΕΚ με 78-69.

Το Περιστέρι πήρε το ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου με τον Προμηθέα και έβαλε τέλος στο σερί των τριών ηττών με το οποίο μπήκε στη φετινή Basket League. Έτσι απέφυγε το 0-4 που δεν έγινε ποτέ στην ιστορία του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα και ισοφάρισε τη χειρότερη εκκίνηση του σε αυτό, αφού με 1-3 μπήκε άλλες τέσσερις φορές στις προηγούμενες 21 σεζόν του στην κατηγορία.

Το προφίλ της αγωνιστικής:

Σήμερα

ΟΚΑΛ, 17.15 (ΕΡΤ3): ΑΕΚ-Καρδίτσα, Καρπάνος-Μηλαπίδης-Σκανδαλάκης (Νιγιάννης)

Καλλιθέας, 18.00 (ERT SPORTS 1): Κολοσσός-Άρης, Θεονάς-Μαρινάκης-Κατραχούρας (Ξάνθος)

Αγ. Θωμά, 20.15 (ΕΡΤ3): Μαρούσι-Περιστέρι, Συμεωνίδης-Αγραφιώτης Ιωάν.-Μάνος (Ηπιώτης)

Αύριο

ΠΑΟΚ, 17.15 (ΕΡΤ3): ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, Πουρσανίδης-Τηγάνης-Τσιμπούρης (Λαζαρίδης)

Δ. Τόφαλος, 20.15 (ΕΡΤ3): Προμηθέας-Λαύριο, Παπαπέτρου-Σταματόπουλος-Σπυρόπουλος (Θεοδωρόπουλος)

Δευτέρα

ΟΑΚΑ (κ.θ.), 20.15 (ΕΡΤ3): Παναθηναϊκός-Απόλλων, Σκαλτσής-Λουλουδιάδης-Χατζημπαλίδης (Κυρτάτας-Κουλούρης)

H Βαθμολογία: