Το… λίπασμα και η υπομονή

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια ένεση αυτοπεποίθησης με τη νίκη του επί του Ολυμπιακού μέσα στο ΣΕΦ κερδίζοντας χρόνο για να μπορέσει να γίνει ομάδα

Το… λίπασμα και η υπομονή

Το είχε πει ο μεγάλος Ρικ Πιτίνο: «Οι ήττες είναι σαν το λίπασμα. Βρωμάνε, αλλά κάνουν καλό». Το θέμα είναι να μην συνηθίσεις όμως και ο Παναθηναϊκός που λίγο έλλειψε να εθιστεί στο… λίπασμα έδειξε πως προσπαθεί να δημιουργήσει κάτι καλό φέτος.

Πήγε καλά προετοιμασμένος στο ΣΕΦ, είχε συγκεκριμένο πλάνο, αλλά και παίκτες «ψημένους» σε τέτοιες καταστάσεις. Ο Ντίνος Μήτογλου πέρασε από… φωτιά και ατσάλι τα τελευταία δύο χρόνια, οπότε τι να του πει το ΣΕΦ και το κάθε ΣΕΦ.

Επέστρεψε από την κόλαση της αβεβαιότητας, το μαύρο πέπλο της απόρριψης και έδειξε πως όχι μόνο είναι εδώ, αλλά μπορεί να αποτελέσει έναν από τους πυλώνες για να μπορέσουν οι «πράσινοι» να δημιουργήσουν κάτι καλό.

Η κίνηση του Αταμάν να τον βάλει σέντερ και να απειλεί απέναντι στους δυσκίνητους ψηλούς του Ολυμπιακού ήταν ένα από τα «κλειδιά» του αγώνα.

Ο Μήτογλου ανταποκρίθηκε, όπως και ο Χουάντσο, ο οποίος σε θέση πάουερ φόργουορντ βοηθούσε να καταφέρει ο Παναθηναϊκός να «χαλάσει» τις γωνίες πάσας και την κυκλοφορία της μπάλας στον αντίπαλό του.

Παράλληλα ο Τούρκος τεχνικός έπαιξε με τις λίγες κατοχές, οι παίκτες του κέρδισαν τα ριμπάουντ και κατάφεραν να πάρουν τα γκέμια του ρυθμού.

Την ίδια στιγμή οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία και τον εκνευρισμό που ανέδιδε ο Ολυμπιακός, ο οποίος δεν είχε ενέργεια και ρυθμό στο παιχνίδι του.

Αναλώθηκε και σωστά στο πως θα «χαλάσει» το παιχνίδι του Σλούκα, οδηγώντας τον στο δεξί του χέρι, που δεν είναι το… καλό του, αλλά δεν είχε απαντήσεις απέναντι στον Μήτογλου.

Όσο για τον διεθνή γκαρντ ήταν εμφανώς πιεσμένος, ήθελε να πάρει μόνος του το ματς για να δώσει τις δικές του απαντήσεις, αλλά εκβίαζε τις καταστάσεις με συνέπεια να γίνεται… σύμμαχος στα σχέδια των «ερυθρολεύκων».

Αντί να πασάρει, ειδικά στο πρώτο μέρος, πάλευε να σκοράρει και να… σωπάσει το ΣΕΦ, αλλά είχε «διαβάσει» λάθος την συγκυρία και γινόταν εμπόδιο στην ομάδα του.

Οι μεγάλοι παίκτες είναι εκείνοι που αντιλαμβάνονται πότε είναι η στιγμή να βγουν μπροστά, αλλά και να μείνουν πίσω…

Η σεζόν μόλις ξεκίνησε, τα ντέρμπι θα είναι πάρα πολλά από εδώ και πέρα και κανείς δεν πήρε το πρωτάθλημα με μια νίκη, ούτε το έχασε με μια ήττα.

Απλώς ο Παναθηναϊκός πήρε μια βαθιά ανάσα και μια τεράστια ένεση αυτοπεποίθησης για να συνεχίσει την προσπάθειά του να γίνει ομάδα. Διότι ακόμα δεν είναι…

ΥΓ Ο Λούκα Βιλντόζα θα πρέπει να αλλάξει τελείως τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την κατάσταση και την προσπάθεια στον Παναθηναϊκό, διότι όλα τα συμβόλαια «σπάνε». Ακόμα και τα πιο ισχυρά…