Ολυμπιακός: Φάνηκαν οι αδυναμίες του, να βγει πιο δυνατός από την ήττα στο ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός προβλημάτισε με την εικόνα του, ίσως είναι απαραίτητη η ενίσχυσή του

Ολυμπιακός: Φάνηκαν οι αδυναμίες του, να βγει πιο δυνατός από την ήττα στο ντέρμπι

Ο μπασκετικός Ολυμπιακός στεναχώρησε τους φίλους του, ασχέτως αν μετά ήρθε η νίκη στο ποδόσφαιρο, που κράτησε ψηλά το ερυθρόλευκο φρόνημα. Η ήττα στα ντέρμπι πάντα πονάει βέβαια και η ομάδα του Μπαρτζώκα απογοήτευσε με την εμφάνισή της. Λίγες μέρες μετά το πολύ καλό παιχνίδι κόντρα στην Εφές, οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν αγνώριστοι και χωρίς το πάθος που μας έχουν συνηθίσει. Η απελπιστική αστοχία στις βολές (12 χαμένες!) έκανε ακόμη χειρότερα τα πράγματα, γεμίζοντας εκνευρισμό τους παίκτες του Μπαρτζώκα.

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός (πιο ψυχωμένος) ευτύχησε να έχει σε πάρα πολύ μεγάλη βραδιά τον Ντίνο Μήτογλου. Ο Έλληνας ψηλός ήταν καταπληκτικός και …χόρεψε την άμυνα του Ολυμπιακού. Είχαμε επίσης μια επικράτηση του Αταμάν στη σκακιέρα των πάγκων. Ο Τούρκος ρίσκαρε με 3 ψηλούς (κόντρα στο χαμηλότερο σχήμα του Ολυμπιακού) και του βγήκε. Έπιασε το τρικ με τον Ερνανγκόμεθ στο «3», όπως και η επιλογή να παίξει στο «5» ο Μήτογλου. Οι …δίδυμοι πύργοι του Ολυμπιακού δεν είχαν την ταχύτητα για να τον ακολουθήσουν. Ειδικά ο Φαλ, και ίσως έπρεπε να χρησιμοποιηθεί περισσότερο ο Μιλουτίνοφ. Και ο Μπραζντέικις μάλλον έπαιξε λίγο. Αν δεν μπορεί, ή αν δεν είναι καλά, γιατί τον πήρε τότε ο Ολυμπιακός;

Φυσικά, μη ξεχνάμε και τις απουσίες του Ολυμπιακού. Ο Μακ Κίσικ παραδοσιακά στα ντέρμπι έκανε τη διαφορά, ενώ και ο Σίκμα θα μπορούσε να βοηθήσει στην άμυνα. Ο Πίτερς δεν κατάφερε να δώσει το κάτι παραπάνω και έγινε αντιληπτό το κενό του Βεζένκοφ. Βέβαια, και ο Παναθηναϊκός είχε σημαντικές απουσίες (Βιλντόζα, Παπαπέτρου, Μαντζούκας).

Και μέσα σ’ όλα έχασε και με διαφορά ο Ολυμπιακός, που τον φέρνει σε δυσχερή θέση όσον αφορά την υπόθεση-πρωτιά στην κανονική περίοδο της Basket League (και το πλεονέκτημα της έδρας στους τελικούς).

Δεν θέλουμε να καταστροφολογήσουμε από τώρα, η χρονιά μόλις είναι στο ξεκίνημά της, αλλά ένα …καμπανάκι χτύπησε. Και φάνηκαν οι αδυναμίες του Ολυμπιακού, που μπορεί να κρυβόντουσαν μέχρι στιγμής. Με τον Παναθηναϊκό να σκοπεύει να ενισχυθεί κι άλλο, ίσως χρειαστεί και στο λιμάνι να αναθεωρήσουν και να κοιτάξουν να δυναμώσουν την ομάδα. Ο Ολυμπιακός δείχνει να θέλει ενίσχυση τόσο στους ψηλούς, όσο και στην περιφέρεια. Έχουμε εμπιστοσύνη στον Μπαρτζώκα και στη διοίκηση, ξέρουμε πως θα πράξουν αυτό που πρέπει.

YΓ. Οι Παναθηναϊκοί έβγαλαν γλώσσα αλλά τους καταλαβαίνουμε. 18-2 είναι αυτό.