Basket League: «Μάχη» στη Θεσσαλονίκη

Ο αγώνας του Άρη με την ΑΕΚ δεσπόζει στο σημερινό πρόγραμμα (29/10)  της Basket League.

Basket League: «Μάχη» στη Θεσσαλονίκη

Η τέταρτη αγωνιστική της Basket League συνεχίζεται με δύο αναμετρήσεις. Στις 17:15 ο Άρης και η ΑΕΚ θα τεθούν αντιμέτωποι στη Θεσσαλονίκη.

Ο Άρης μπήκε στο πρωτάθλημα με την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό όμως στη συνέχεια πέρασε από την Πάτρα το εμπόδιο του Απόλλωνα και επιβλήθηκε εντός έδρας της Καρδίτσας. Αν πάρει το ματς με την ΑΕΚ θα βρεθεί στο 3-1 για πρώτη φορά έπειτα από οχτώ χρόνια. Η τελευταία φορά που είχε αυτόν τον απολογισμό στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια του ήταν στην περίοδο 2015-16.

Η ΑΕΚ άνοιξε λογαριασμό στο φετινό πρωτάθλημα με την επικράτηση επί του Απόλλωνα που ήρθε μετά τις ήττες από το Λαύριο εντός και τον Ολυμπιακό εκτός έδρας. Θέλει τη νίκη στο παιχνίδι, ασφαλώς για να αναρριχηθεί στη βαθμολογία, αλλά και για να αποφύγει τη χειρότερη εκκίνηση της στην τελευταία τετραετία. Η τελευταία φορά που μπήκε με τρεις ήττες στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της στο πρωτάθλημα, ήταν στη σεζόν 2019-20.

Το άλλο παιχνίδι της Κυριακής (29/10) θα γίνει στις 20:15 ανάμεσα στο Λαύριο και τον ΠΑΟΚ. Το Λαύριο μπήκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στο επαγγελματικό πρωτάθλημα με 2/2, νικώντας την ΑΕΚ εκτός και τον Κολοσσό εντός έδρας. Έχασε ωστόσο το αήττητο του στην 3η αγωνιστική στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του, μετά την ήττα της πρεμιέρας από τον Προμηθέα, επιβλήθηκε εκτός έδρας του Αμαρουσίου και εντός έδρας του Περιστερίου. Στις δύο προηγούμενες σεζόν ο ΠΑΟΚ δεν έκανε σερί μεγαλύτερο των τριών νικών, το οποίο θα επιχειρήσει να πιάσει στο Λαύριο. Αν το καταφέρει θα βρεθεί για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία, σε ένα 3/4 για δύο σερί σεζόν αφού με 3-1 μπήκε στο περσινό πρωτάθλημα.

Το πανόραμα της 4ης αγωνιστικής:

Σάββατο (28/10)

Περιστέρι - Προμηθέας 76-71
Μαρούσι - Καρδίτσα 94-88
Απόλλων - Κολοσσός 69-87

Κυριακή (29/10)

17:15 Άρης - ΑΕΚ
20:15 Λαύριο - ΠΑΟΚ

Δευτέρα (30/10)

20:15 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός


Η βαθμολογία: