Παπαθεοδώρου: “Αυτός είναι ο τρόπος που θέλουμε να παίζουμε”

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ήταν εμφανώς ικανοποιημένος από την άνετη νίκη του ΠΑΟΚ, ενώ ο Μάκης Γιατράς εξέφρασε τους προβληματισμούς του για την διαφορετική εικόνα που παρουσιάζει ο Προμηθέας.

Παπαθεοδώρου: “Αυτός είναι ο τρόπος που θέλουμε να παίζουμε”

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, μετά την άνετη νίκη της ομάδας του, επεσήμανε τα εξής στη συνέντευξη Τύπου: “Είναι μία νίκη που την θέλαμε πολύ απέναντι σε έναν αντίπαλο του οποίου η αξία είναι πλέον αναγνωρισμένη. Μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική ομάδα. Είχαμε θέσει δύο στόχους τακτικά. Να περιορίσουμε τους πόντους από τον αιφνιδιασμό και ταυτόχρονα να χαμηλώσουμε την επίδοση τους στα επιθετικά ριμπάουντ, καθώς είναι μία ομάδα που έχει σε κάθε παιχνίδι τουλάχιστον 15 επιθετικά ριμπάουντ.

Δεχτήκαμε 10 πόντους στον αιφνιδιασμό και 5 από δεύτερες επιθέσεις. Σταθήκαμε και περιορίσαμε τις δυνατότητες του αντιπάλου. Διαβάσαμε καλά το παιχνίδι όταν πίεσε ο Προμηθέας. Βάλαμε και κάποια σουτ που θέλαμε στο δεύτερο ημίχρονο και έτσι πήραμε τη νίκη με αυτή τη διαφορά.

Αυτός είναι ο τρόπος που θέλουμε να παίζουμε ενεργειακά το παιχνίδι και φορά που θα έχουμε το ίδιο επίπεδο θα κερδίζουμε ή θα είμαστε ανταγωνιστικοί” και πρόσθεσε: “Μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα. Προτιμώ, όμως, την ομάδα που θα παίξει με αυτή τη συνέπεια στην άμυνα. Αυτή η εμφάνιση δίνει νίκες”.

Γιατράς: “Παλεύουμε με τον εαυτό μας”

Ο κόουτς του Προμηθέας, Μάκης Γιατράς, υποστήριξε μετά τον αγώνα: “Με τα ποσοστά που είχαμε δεν μπορούσαμε να χτυπήσουμε το παιχνίδι. Είχαμε πολλά χαμένα σουτ, ακόμα και εύκολα λέι απ. Στην ουσία παλεύουμε με τον εαυτό μας. Η ομάδα παλεύει να βρει τα πατήματα της. Κέρδισε δίκαια ο ΠΑΟΚ, πρέπει να τα βρούμε μεταξύ μας τι γίνεται. Ήταν ένα συνεχόμενο παιχνίδι και δύσκολο.

Είχαμε την ατυχία ότι ξεκινήσαμε με εκτός έδρας παιχνίδια και είχαμε τρία σε οχτώ μέρες. Δεν είναι δικαιολογίες αυτά. Παλέψαμε για να πάμε στην Ευρώπη πέρυσι. Είμαι απογοητευμένος. Το κακό είναι ότι δεν έχουμε χρόνο να κάνουμε προπόνηση. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε το ρυθμό μας και να παίξουμε κάτι γιατί τώρα δεν παίζουμε ούτε το 20%. Δεν παίζουμε αυτό που θέλουμε. Ψάχνουμε να βρούμε τη χημεία και τα πατήματά μας”.

Ρωτήθηκε αν είναι βάρος η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ και απάντησε: “Το ζω πρώτη φορά. Βέβαια έχουμε έμπειρους παίκτες που το έχουν ξαναζήσει. Αυτό που βλέπω στην πράξη, πιο πολύ έχει να κάνει με την πνευματική κούραση. Έχουμε παραπάνω χρόνο να προετοιμαστούμε για την Ευρώπη παρά για την Ελλάδα. Έτσι είναι οι συνθήκες, μου λέγαν ότι αρέσει στους παίκτες. Εγώ δεν το έχω ξανακάνει, νιώθω πραγματικά κουρασμένος και είμαστε ακόμα στην αρχή”.