Το Περιστέρι τίμησε τον Γκούροβιτς

Το Περιστέρι τίμησε τον Μίλαν Γκούροβιτς, ο οποίος αγωνίστηκε για μία πενταετία στον σύλλογο, κατακτώντας με τους Σέρβους την κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η πώληση του στην Μπαρτσελόνα έγραψε ιστορία. 

Το Περιστέρι τίμησε τον Γκούροβιτς

Ο Μίλαν Γκούροβιτς αγωνίστηκε για μία πενταετία (1993-1998) στο Περιστέρι, στα "χρυσά" χρόνια του ελληνικού πρωταθλήματος, όταν και χαρακτηριζόταν ως το κορυφαίο και πιο ανταγωνιστικό στην Ευρώπη. Μάλιστα, ο αθλητής παραμένει η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου, καθώς η Μπαρτσελόνα τον αγόρασε το 1998 με το ποσό των 2.000.000.000 δραχμών! Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας στη συνέχεια διέπρεψε με την εθνική Σερβίας, όντας μέλος της ομάδας που αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2001 και Κόσμου το 2002.

Γκούροβιτς: «Το Περιστέρι θα είναι πάντα στην καρδιά μου»

Με αφορμή την συμπλήρωση 20 ετών από την αποχώρηση του, το Περιστέρι τον κάλεσε και τον τίμησε για την προσφορά του στον σύλλογο. Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης, σχολίασε τα εξής: «Εδώ πάτησε για πρώτη φορά το παρκέ πριν 25 χρόνια. Δυστυχώς, έχω ξεχάσει τα ελληνικά μου, δεν είμαι ευχαριστημένος, αλλά έχουν περάσει και 20 χρόνια που έφυγα από την Ελλάδα.

Είναι τιμή μου να είμαι εδώ, το Περιστέρι θα είναι πάντα στην καρδιά μου, η καρδιά μου θα είναι πάντα κίτρινη και μπλε. Θυμήθηκα όλα τα μεγάλα ματς που δώσαμε εδώ, με την Ταού, τον Άρη, το Κύπελλο Κόρατς, πριν 20 χρόνια. Θυμάμαι το πόσο γεμάτο ήταν το γήπεδο.

Έχω δική μου ακαδημία πλέον στο Βελιγράδι. Σε όλους τους Έλληνες, έχω να πω να βλέπουν μπάσκετ, γιατί η Ελλάδα έχει το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη».