Basket League: Δύο αγώνες ρίχνουν την αυλαία της τρίτης αγωνιστικής

Στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της Basket League ο Προμηθέας υποδέχεται το Μαρούσι και ο Παναθηναϊκός το Λαύριο αντίστοιχα. 

Basket League: Δύο αγώνες ρίχνουν την αυλαία της τρίτης αγωνιστικής

Ο Προμηθέας μπήκε με εντυπωσιακό τρόπο στη σεζόν αφού έκανε το 2/2 στο πρωτάθλημα, περνώντας από την Πυλαία στην πρεμιέρα και επικρατώντας εντός έδρας της Καρδίτσα στη 2η αγωνιστική, για να ακολουθήσει η εμφατική νίκη στην πρεμιέρα του BCL επί της Οπάβα, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

Το Μαρούσι επέστρεψε στην Basket League μετά το 2011-12 και άρχισε την προσπάθεια του με δύο ήττες, από τον Παναθηναϊκό εκτός κι από τον ΠΑΟΚ εντός έδρας. Αυτή είναι η 7η από τις 15 πια, σεζόν του Αμαρουσίου στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, στην οποία το Μαρούσι μπήκε στο πρωτάθλημα με 0/2.

Ο Παναθηναϊκός περιμένει στο ΟΑΚΑ το Λαύριο. Οι «πράσινοι» άρχισαν την προσπάθεια τους στο πρωτάθλημα με τις νίκες επί του Αμαρουσίου εντός και του Περιστερίου εκτός έδρας. Έτσι στις 25 από τις 32 σεζόν τους σε αυτό, έκαναν το 2/2.

Όσο συνηθισμένο όμως κι αν είναι το 2/2 στην εκκίνηση της σεζόν για τον Παναθηναϊκό, τόσο ξεχωριστό ήταν για το Λαύριο. Η ομάδα της λαυρεωτικής επικράτησε εκτός έδρας της ΑΕΚ και εντός έδρας του Κολοσσού. Μπήκε έτσι στο πρωτάθλημα με 2-0 για πρώτη φορά στις εννιά σεζόν της στην Basket League.

Το πανόραμα της 3ης αγωνιστικής:

Σάββατο 21/10

ΠΑΟΚ – Περιστέρι 69-64

ΑΕΚ – Απόλλων Πατρών 100-70

Κυριακή 22/10

Κολοσσός – Ολυμπιακός 59-102

Άρης – Καρδίτσα 69-61

Δευτέρα 23/10

Προμηθέας – Μαρούσι (17:15)

Παναθηναϊκός – Λαύριο (20:15)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ