Καλαϊτζάκης για Σλούκα: «Λείπει ο αρχηγός μας»

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης μίλησε για τη νίκη του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι και στάθηκε στην απουσία του αρχηγού των «πράσινων», Κώστα Σλούκα.

Καλαϊτζάκης για Σλούκα: «Λείπει ο αρχηγός μας»

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης αποκάλυψε πως ο κόουτς Αταμάν τα «έχωσε» στους παίκτες του Παναθηναϊκού στο ημίχρονο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Αποδράσατε από μια δύσκολη έδρα, βρεθήκατε στο -19 αλλά γυρίσατε στο ματς. Πες μας γιατί βρεθήκατε στο -19 και πως γυρίσατε το παιχνίδι;

«Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Και θεωρώ πως και εμείς οι Έλληνες είμαστε λάθος διότι έπρεπε να δώσουμε στους ξένους να καταλάβουν τι έδρα είναι το Περιστέρι. Γιατί εμείς τα ζήσαμε πέρυσι, γιατί δεν κάναμε ούτε μια νίκη εδώ μέσα. Μια πάρα πολύ δύσκολη έδρα. Πολύ καλή ομάδα και η περσινή αλλά και η φετινή μπορώ να πω ακόμα πιο βελτιωμένη και με έναν πολύ καλό προπονητή, όπως όλοι γνωρίζουμε. Η διαφορά έφτασε στο -19. Ο κόουτς Αταμάν δικαιολογημένα μας τα έχωσε στο ημίχρονο.
Επιστρέψαμε πιο δυνατοί, πιο συγκεντρωμένοι. Δεν νομίζω πως έχουμε κάποια δικαιολογία. Η κούραση δεν είναι καμία δικαιολογία».
Είπε ο κόουτς πως πρέπει να μάθετε να παίζετε σε αυτούς τους ρυθμούς, άλλωστε την άλλη εβδομάδα έχετε δύο παιχνίδια για τη Euroleague;
«Εννοείται. Έχουμε ένα ρόστερ 13-14 παικτών στην ομάδα. Όλοι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτά τα παιχνίδια. Είμαστε μια ομάδα EuroLeague, είμαστε παίκτες EuroLeague. Δεν θεωρώ πως πρέπει τη λέξη κούραση να τη χρησιμοποιούμε σαν δικαιολογία».

Τι ήταν αυτό που άλλαξε και μέσα σε ένα ημίχρονο φτάσατε στο +2. Πρώτα ήταν πνευματική η προσέγγιση που άλλαξε και μετά αγωνιστική;

«Ναι. Ήταν πρώτα πνευματική. Θεωρώ πως είμαστε μια πολύ καλή ομάδα. Πρέπει να δεθούμε, ο κόσμος περιμένει πάρα πολλά από εμάς».

Τι απομένει ώστε αυτή η καλή ομάδα να φανεί στο γήπεδο;

«Είμαστε καινούργιοι παίκτες, είναι ακόμα αρχή. Δεν θέλω να το χρησιμοποιήσω σαν δικαιολογία. Θεωρώ πως στο μέλλον θα είμαστε και περιμένουμε να είμαστε πιο έτοιμοι για τέτοιου είδους παιχνίδια και στην Ελλάδα και στη EuroLeague».

Η απουσία των Σλούκα-Μήτογλου έπαιξε ρόλο;

«Σίγουρα μετράνε. Λείπει ο αρχηγός μας. Λείπει κατά τα ψέματα ο πιο ποιοτικός μας παίκτης και ένας από τους ποιοτικούς ψηλούς που έχουμε, οπότε θεωρώ πως μετράνε αλλά δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε σαν δικαιολογία».

Ο δικός σου ρόλος σήμερα που ήταν άκρως βοηθητικός για την ομάδα;

«Θεωρώ ότι βοήθησα, ξέρω ποιος είμαι, ξέρω τι μπορώ να κάνω. Ξέρω ποιος είναι ο ρόλος μου και όταν μπαίνω μέσα να βοηθήσω την ομάδα. Αυτό έκανα και σήμερα. Ελπίζω να βοήθησα. Είμαι χαρούμενος που τελικά φτάσαμε σε αυτή τη νίκη μετά από αρκετό καιρό. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Θα ξεκουραστούμε αύριο και προχωράμε σε μια δύσκολη εβδομάδα με δύο παιχνίδια».