Περιστέρι και Χολαργός «συγκρούονται» για πρώτη φορά στη Basket League

Το Περιστέρι υποδέχεται τον Χολαργό στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της Basket League και θέλει τη νίκη προκειμένου να διευρύνει το σερί του στο 3-0.

Περιστέρι και Χολαργός «συγκρούονται» για πρώτη φορά στη Basket League

Οι Περιστεριώτες είναι η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα εκτός από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό που έχει το απόλυτο νικών στις δύο πρώτες αγωνιστικές και το Σάββατο 20/10 θέλει να πετύχει μια ακόμα και να διατηρήσει το αήττητο.

Ο ΕΣΑΚΕ έκανε θέμα με τους αριθμούς της αναμέτρησης, στο οποίο επισημαίνει τα στατιστικά που πρέπει να παρατηρήσουμε. Να τονιστεί ότι αυτός είναι ο πρώτος αγώνας των δύο ομάδων στην Basket League, αφού δεν έχουν ξαναβρεθεί ποτέ αντιμέτωποι στη μεγάλη κατηγορία.

Διαβάστε αναλυτικά το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ:

«Μετά τη διασταύρωση των δρόμων τους στην Α2 Εθνική κατηγορία, Περιστέρι Βίκος Cola και Χολαργός θα αρχίσουν από το Σάββατο (20/10, 15:45) να γράφουν τη μεταξύ τους ιστορία και στην Betshop Basket League. Οι δύο ομάδες που ήταν αυτές που κέρδισαν πέρσι την άνοδο τους στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, σημείωσαν πέρσι στην Α2 από μία εκτός έδρας νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Σε εκείνο που είχε γίνει στην έδρα του Περιστερίου Βίκος Cola, ο Χολαργός είχε επικρατήσει με 82-78 παίρνοντας από 18 πόντους από τους Παπανικολάου και Τσάμη που είχαν μαζί 6/11 τρίποντα. Για τους γηπεδούχους, ο Κίκι Κλαρκ είχε 22 με 3/5 τρίποντα.

Στο ματς του 1ου γύρου ωστόσο, το Περιστέρι Βίκος Cola είχε περάσει από την έδρα του Χολαργού με άνεση και σκορ 87-74. Ο Κλαρκ είχε δώσει μια προσωπική παράσταση με 32 πόντους, 8/9 βολές, 6/8 δίποντα, 4/8 τρίποντα και επτά ασίστ ενώ για τον Χολαργό ο Μπελ είχε 18 πόντους με 5/6 τρίποντα.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΒΙΚΟΣ COLA

ΣΕΡΙ

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος μετρούσε 10 συνεχόμενα παιχνίδια Πρωταθλήματος χωρίς να εκτελέσει βολές, αλλά είχε 5/5 το περασμένο Σάββατο απέναντι στον Προμηθέα.

Ο Στίβεν Γκρέι έχει φτάσει τα εννιά διαδοχικά παιχνίδια στην Betshop Basket League με τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο. Η τελευταία φορά που δεν βρήκε στόχο από την περίμετρο ήταν στο περσινό, εντός έδρας παιχνίδι του Λαυρίου Aegean Cargo με την ΑΕΚ (0/2).

ΠΡΩΤΙΕΣ

Στην πρώτη 4άδα των ομάδων με τα περισσότερα ριμπάουντ μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές είναι το Περιστέρι Βίκος Cola 75, αριθμός που είναι μικρότερος μόνο από εκείνους του Λαυρίου Aegean Cargo, του Χολαργού και του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ.

ΡΕΚΟΡ

Ετοιμος να μπει στην κορυφαία 20άδα των “κλεφτών” στην ιστορία της Betshop Basket League είναι ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος. Έχει 286 και μπροστά του με 287 είναι ο Μίλαν Τόμιτς παρότι πίσω του καραδοκεί ο Νικ Καλάθης με 285.

Πέντε αμυντικά ριμπάουντ χωρίζουν τον Κίκι Κλαρκ από τα 200.

Οχτώ ασίστ μακριά από τις 100 είναι ο Ράιαν Χάροου.

ΧΟΛΑΡΓΟΣ

ΣΕΡΙ

Ο Τέντι Οκερεαφόρ είχε τουλάχιστον μία ασίστ και στα 20 παιχνίδια του στο ελληνικό Πρωτάθλημα, 18 πέρσι με την Κύμη και δύο φέτος με τον Χολαργό. Παράλληλα είχε τουλάχιστον ένα κλέψιμο στις επτά από τις οχτώ τελευταίες συμμετοχές του.

ΠΡΩΤΙΕΣ

Ο Χολαργός μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές είναι 1ος στα ριμπάουντ -έχει 79 μαζί με το Λαύριο Aegean Cargo- στα εύστοχα δίποντα με 52 αλλά και σε προσπάθειες για δύο πόντους με 94. Ακόμη έχει τα περισσότερα κλεψίματα από κάθε άλλη, 18 συνολικά.

ΡΕΚΟΡ

Τρία εύστοχα δίποντα χρειάζεται ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς προκειμένου να φτάσει τα 400 στην καριέρα του στην Betshop Basket League>

Με μία ασίστ ο Τόρλιν Φιτζπάτρικ θα συμπληρώσει τις 100 στην κατηγορία».