Γιάννης Ιωαννίδης: Το απόγευμα το τελευταίο αντίο στον «Ξανθό» - Λαϊκό προσκύνημα στο Αλεξάνδρειο

Στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής η κηδεία του Γιάννη Ιωαννίδη. Νωρίτερα, η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.

Γιάννης Ιωαννίδης: Το απόγευμα το τελευταίο αντίο στον «Ξανθό» - Λαϊκό προσκύνημα στο Αλεξάνδρειο

Την απώλεια μίας τεράστιας μπασκετικής προσωπικότητας θρηνεί ο ελληνικός αθλητισμός, αυτή του Γιάννη Ιωαννίδη ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.

Σήμερα, Παρασκευή θα τελεστεί η κηδεία του «Ξανθού» στις 5 το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, όπου η σορός του θα ταφεί στον οικογενειακό τάφο στη Θέρμη.

Λίγο πριν οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία, στις 15:30, η σορός του θα τεθεί για λαϊκό προσκύνημα στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, στο γήπεδο που δοξάστηκε ως τεχνικός του Άρη.

«Η απώλεια του Γιάννη Ιωαννίδη συγκλόνισε το πανελλήνιο και φυσικά την οικογένεια του ΑΡΗ. Λίγο πριν συνοδευτεί στην τελευταία κατοικία του, δεν είναι δυνατόν να μην επισκεφθεί για τελευταία φορά το "σπίτι" του. Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ Midea καλεί τους φίλους της ομάδας αύριο στις 15:30 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, για να αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί τον ανυπέρβλητο "Ξανθό", η σορός του οποίου θα βρεθεί στο γήπεδο που δόξασε και δοξάστηκε, πριν την ταφή του στα κοιμητήρια Θέρμης.

Το "παρών" στο Αλεξάνδρειο θα δώσουν η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΡΗΣ Midea, σύσσωμη η ομάδα μας, καθώς και παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές που συνέδεσαν το όνομά τους με τον Γιάννη Ιωαννίδη. Όλοι στο "Παλέ" για να αποχαιρετήσουμε τον θρυλικό "Ξανθό" όπως του αξίζει, στο "σπίτι" του!», αναφέρει η ανακοίνωση της κιτρινόμαυρης ΚΑΕ.

Χθες, Πέμπτη, έγινε η επιμνημόσυνη δέηση στον Άγιο Ιωάννη Βούλας, προκειμένου να μπορέσουν να πουν το τελευταίο τους αντίο στον «Ξανθό» του ελληνικού μπάσκετ, όσοι βρίσκονται στην Αθήνα και δεν έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στην συμπρωτεύουσα για την εξόδιο ακολουθία.

Πηγή: News247