Παναθηναϊκός: Στον Πανερυθραϊκό ο Σαμοντούροφ με διπλό δελτίο

Ο Πανερυθραϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Αλέξανδρου Σαμοντούροφ (18 χρονών, 2.11 μέτρα) από τον Παναθηναϊκό, με το καθεστώς του διπλού δελτίου (θα μπορεί να αγωνίζεται και στις δύο ομάδες).

Παναθηναϊκός: Στον Πανερυθραϊκό ο Σαμοντούροφ με διπλό δελτίο

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανερυθραϊκού:

«Καλώς ήρθες, Αλέξανδρε!

Η διοίκηση του Πανερυθραϊκού ΑΣ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του αθλητή Αλέξανδρου Σαμοντούροβ, ο οποίος τη σεζόν 2023-2024 θα αγωνίζεται με την φανέλα της ομάδας μας με την χρήση του διπλού δελτίου, ερχόμενος από τον Παναθηναϊκό.

Ο 18χρονος ταλαντούχος "άσος" (4, 2.11) αποτελεί έναν εκ των πιο ταλαντούχων αθλητών της γενιάς του πανευρωπαϊκά, ως μια από τις πιο μεγάλες ελπίδες του ελληνικού μπάσκετ, με την παρουσία του στην Νέα Ερυθραία να αποτελεί άλλη μια επιβεβαίωση των καρπών, που αποδίδει σε όλους τους τομείς το αναπτυξιακό πρόγραμμα του συλλόγου μας.

Ο Αλέξανδρος ξεκίνησε το μπάσκετ από τα 10 του χρόνια στην Ακαδημία ΔΕΚΑ του Νίκου Χατζηβρέττα, με την οποία ξεχώρισε όχι μόνο σε αγώνες αναπτυξιακών πρωταθλημάτων, αλλά και σε επίπεδο Ανδρών, αφού οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του τίτλου στον 5ο όμιλο του Βορρά της Γ’ Εθνικής τη σεζόν 2021-2022, ενώ την ίδια χρονιά είχε ανακηρυχθεί και MVP του τουρνουά Rising Stars της ΕΟΚ. Οι επιδόσεις του με τη ΔΕΚΑ προκάλεσαν το ενδιαφέρον κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων, με τον Παναθηναϊκό να τον κάνει δικό του και να κατακτά μαζί του το πρωτάθλημα της Α1 Εφήβων της ΕΣΚΑ, ενώ έφτασε και στον τελικό του Rising Stars, με τον Αλέξανδρο να αποκτά και παραστάσεις με την ανδρική ομάδα των "πρασίνων".

Στις πρώτες του δηλώσεις ως αθλητής του Πανερυθραϊκού, ανέφερε τα εξής: "Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε μια ομάδα με όνειρα και επιδιώξεις, όπως ο Πανερυθραϊκός, που έχει αποδείξει το τι σημαίνει για την νοοτροπία και την φιλοσοφία του η αξία του νέου Έλληνα αθλητή. Ευχαριστώ, τόσο το σύλλογο όσο και, φυσικά, τον Παναθηναϊκό, για την ευκαιρία που μου δίνεται να αποκτήσω σημαντικές εικόνες σε όλα τα επίπεδα την νέα σεζόν και αντίστοιχα να βελτιωθώ ομαδικά και ατομικά. Ανυπομονώ να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα της Elite League και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε".

Ο Πανερυθραϊκός ΑΣ νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τη διοίκηση του Παναθηναϊκού για τη συνεργασία του στη διαδικασία της χρήσης του διπλού δελτίου του αθλητή. Καλωσορίζουμε τον Αλέξανδρο στη μεγάλη μας οικογένεια και του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες».