Ντικούδης: «Μεγάλο στοίχημα για τον Σπανούλη να μεταφέρει το πάθος του σε όλους»

Ο Δήμος Ντικούδης αναφέρθηκε στην έλευση του Βασίλη Σπανούλη στο πόστο του Ομοσπονδιακού προπονητή στην Εθνική μας ομάδα.

Ντικούδης: «Μεγάλο στοίχημα για τον Σπανούλη να μεταφέρει το πάθος του σε όλους»

Για το ότι στο team των εθνικών ομάδων βρίσκεται η… μισή ομάδα του 2005: «Σουρεαλιστικό απ’ τη μία αν το σκεφτείς πριν, πάρα πολύ όμορφο και πάρα πολύ τυχερός που έζησα αυτήν τη στιγμή στην πραγματικότητα. Έχοντας πλέον και το Βασίλη στο team της Ομοσπονδίας, σαν τον άνθρωπο που είναι το νούμερο 1 στο κομμάτι της προπονητικής και της θέσης ως προπονητής της Εθνικής, είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό και μεγάλο αυτό που πάμε να κάνουμε. Ο Βασίλης υπήρξε ηγέτης σαν αθλητής, έρχεται πάλι σε μια ηγετική θέση και οφείλουμε να κάνουμε ένα πολύ δυνατό team όλοι μας, να εργαστούμε, να συνεργαστούμε, έτσι ώστε να φέρουμε υγεία, καλά αποτελέσματα, σύμπνοια και έμπνευση στην Εθνική Ανδρών».

Για το να μεταφέρει ο Βασίλης Σπανούλης το πάθος του στην ομάδα: «Πρέπει να το περάσει αυτό. Νομίζω είναι μεγάλο στοίχημα για τον Βασίλη και είναι ένα απ’ τα μεγάλα προσόντα του. Πέρα απ’ το πόσο κάλος μπορεί να είναι ένας προπονητής στα συστήματα και στο πώς θα στήσει μια ομάδα στο παρκέ, το πάθος που θα εμπνεύσει, η συμπεριφορά του στην προπόνηση απέναντι στους παίκτες, η ομιλία του, η κατ’ ιδίαν συζητήσεις και το πώς παθιάζεται στον πάγκο, είναι πάρα πολύ σημαντικά. Επειδή ξέρω ότι τα έχει ο Βασίλης, καλείται να τα εφαρμόσει σαν προπονητής και καλούμαστε να πάρουμε τα οφέλη απ’ αυτά».

Για το αν θα υπάρξει μεγαλύτερη συστράτευση στο προ-ολυμπιακό: «Συνδυαστικά με το περσινό καλοκαίρι που δεν υπήρχε αυτή συστράτευση για πολλούς και διάφορους λόγους και με την έλευση του Βασίλη, ο οποίος εμπνέει κι έχει ξεκινήσει επαφές με παίκτες, πρέπει και όλοι θέλουμε να πάμε στη συστράτευση. Είμαστε πολύ μακριά ακόμη απ’ τα πρώτα παιχνίδια του Φεβρουαρίου και ακόμη πιο μακριά απ’ το επόμενο καλοκαίρι, αλλά η αίσθηση όλων είναι ότι θα έχουμε μια συστράτευση φέτος».

Για το κίνητρο των παικτών να δώσουν το παρών στην Εθνική: «Όταν είσαι ένας παίκτης elite, παίζεις σε υψηλό επίπεδο, δεν έχεις αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες και ξέρεις ότι αυτό θα κριθεί σε 3-4 παιχνίδια, είναι πάρα πολύ μεγάλη πρόκληση. Έτσι πρέπει να το δουν και τα παιδιά. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για τους ίδιους. Είμαστε μια ικανή ομάδα, έχουμε πάρα πολύ μεγάλο ταλέντο αν είμαστε όλοι εκεί και είμαστε πάρα πολύ κοντά να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό από μόνο του είναι το μεγαλύτερο κίνητρο».

Για την επαναφορά της Εθνικής Ανδρών στις μεγάλες επιτυχίες: «Είναι μεγάλος στόχος, είναι ένα όραμα του προέδρου. Έτσι ξεκίνησε η όλη διαδικασία κι έχουμε έρθει εμείς να συμβάλλουμε σ’ αυτό. Δεν είναι εύκολο, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι έχει ανέβει πάρα πολύ το επίπεδο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, αλλά απ’ την άλλη πρέπει να κοιτάμε πάντα αισιόδοξα».

Για την άποψη ότι υπάρχει… ξηρασία σε νέα ταλέντα: «Εγώ διαφωνώ καθέτως. Υπάρχουν 4-5 παιδιά που θεωρώ ότι είναι ταλέντα, όπου αν προσέξουν τον εαυτό τους αρχικά και κάνουν τα κατάλληλα βήματα, θα είναι στην Εθνική Ανδρών σε 2 χρόνια. Είναι παιδιά πάρα πολύ αξιόλογα. Από ‘κει και πέρα, είναι πάρα πολλοί παράγοντες στο τι καριέρα θα κάνει ο καθένας. Διαφωνώ με το ότι δεν έχουμε παιδιά. Δεν έχουμε ψηλά παιδιά και δύσκολα θα αποκτήσουμε, αλλά διαφωνώ με το ότι δεν έρχονται παιδιά από πίσω και υπάρχει μια "ξηρασία". Τα παιδιά που έρχονται και που θα "ξεπεταχτούν" σε μερικά χρόνια, όπου κάποια δεν τα ξέρουμε ακόμη, αφήνουν ελπίδες».