Κολοσσός ο Θρύλος

H Ιστορία έγραψε πως ένα ακόμη τρόπαιο τα τελευταία χρόνια πήγε στα χέρια των παικτών του Ολυμπιακού.

Κολοσσός ο Θρύλος

Ακόμη ένας τίτλος στο μεγάλο λιμάνι. Οι ομάδες δεν είναι έτοιμες, είμαστε ακόμη στην αρχή, αλλά η Ιστορία έγραψε πως ένα ακόμη τρόπαιο τα τελευταία χρόνια πήγε στα χέρια των παικτών του Ολυμπιακού.

Ο Παναθηναϊκός αγόρασε τη… μισή Ευρώπη, πολλά γράφτηκαν, πολλά ειπώθηκαν, αλλά η αλήθεια είναι πως τη χθεσινή ομάδα του Εργκίν Αταμάν, έτσι όπως εμφανίστηκαν οι «ερυθρόλευκοι» του Γιώργου Μπαρτζώκα, δεν την έσωζε ούτε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ένας Ολυμπιακός που παρά τα προβλήματα (όλοι μιλούν για τον ανέτοιμο ΠΑΟ, αλλά και η ομάδα του Μπαρτζώκα δεν είναι έτοιμη και έχει απουσίες) συνέχισε από εκεί όπου σταμάτησε πριν από λίγους μήνες.

Μια ομάδα του προπονητή και έτσι μπορούμε να εξηγήσουμε την κίνηση του αρχηγού Κώστα Παπανικολάου στην απονομή να κατεβάσει τον Γιώργο Μπαρτζώκα με το... ζόρι για να σηκώσει αυτός πρώτος το Σούπερ Καπ. Δείγμα φυσικά σεβασμού για τη δουλειά του κόουτς Μπαρτζώκα και τη νοοτροπία που έχει περάσει στην ομάδα του Πειραιά τα τελευταία χρόνια.

Ένας Ολυμπιακός ταπεινός και πεινασμένος που στο πρώτο ημίχρονο μάς θύμισε το γ’ δεκάλεπτο του ημιτελικού του φάιναλ φορ του Κάουνας με αντίπαλο τη Μονακό. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στο παρκέ και κατασπάραξαν τους πολυδιαφημισμένους άσους του Αταμάν. Όλοι θα σταθούν στην ομοιογένεια και τη χημεία, αλλά αυτό που είδαμε χθες στη Ρόδο ήταν έναν Ολυμπιακό που πήγαινε δυνατά στις μονομαχίες, κέρδισε τα ριμπάουντ και μέσα από την άμυνά του βρήκε και ρυθμό στην επίθεση.

Ο Παναθηναϊκός, όπως και σε αρκετά ματς προετοιμασίας μέσα στο καλοκαίρι, έχει προβλήματα στις επιστροφές και στα ριμπάουντ και εκεί… χτύπησε ο διαβασμένος Ολυμπιακός που ήταν σαφώς πιο έτοιμος τακτικά, σωματικά και ψυχολογικά για τον πρώτο τελικό της χρονιάς. Γι’ αυτό και τον κέρδισε με χαρακτηριστική ευκολία.

ΥΓ.: Έχουμε την αίσθηση πως εκείνον που έπρεπε να κρατήσει ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι δεν τα κατάφερε. Ο Παπαγιάννης είναι πλέον στην Πόλη και οι Μιλουτίνοβ, Φαλ (δεν είναι έτοιμος φυσικά ο Γάλλος) κάνουν πάρτι μέσα στη ρακέτα.