Σέντερ φορ με… μυωπία!

Ο Παναθηναϊκός αντιλήφθηκε πως για να ρίξει τον Ολυμπιακό από τον θρόνο του θα πρέπει να δουλέψει τόσο πολύ, ώστε να ιδρώσουν ακόμα και οι τοίχοι του ΟΑΚΑ, διαφορετικά θα ζει βραδιές όπως στη Ρόδο.

Σέντερ φορ με… μυωπία!

Κανείς δεν μπορεί να πηδήξει εμπόδια προτού μάθει να περπατάει. Κάπως έτσι πορεύεται ο Παναθηναϊκός ή τουλάχιστον πίστεψε πως με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να φτάσει εκεί που θέλει.

Έκανε λάθος! Διότι για να το καταφέρει θα πρέπει να περάσει από τη… βάσανο της δημιουργίας και όχι της μεταμόρφωσης. Πρέπει να δουλέψουν άπαντες με το κεφάλι κάτω μέχρι να ιδρώσουν ακόμα και οι τοίχοι του ΟΑΚΑ!

Η εικόνα του Παναθηναϊκού ειδικά στο πρώτο μέρος είναι το καλύτερο παράδειγμα για τους παίκτες του «τριφυλλιού», αλλά και του Εργκίν Αταμάν, ώστε να αντιληφθούν πως τον Ολυμπιακό θα τον… ρίξουν από το θρόνο του, όπως τουλάχιστον έλεγαν όλο το καλοκαίρι, μόνο με σκληρή δουλειά, υπομονή και λίγα λόγια.

Οι «πράσινοι» είναι μια εντελώς νέα ομάδα, με έντεκα καινούργιους παίκτες, που δεν έχει πλέον χρόνο ούτε για λάθη, αλλά ούτε και για δικαιολογίες.

Δεν έχουν όμως κανένα δικαίωμα να μπαίνουν πνευματικά ανέτοιμοι σε ένα ντέρμπι όπως με τον Ολυμπιακό. Τα… προεόρτια είχαν φανεί από το ματς τον ΠΑΟΚ, όπου μια μαχητική ομάδα τους είχε κάνει… άλογα για ένα ημίχρονο.

Άλλο δεν έχω αφομοιώσει τους αυτοματισμούς στις αλλαγές ή δεν ξέρω πότε κόβω με απόκλιση δευτερολέπτου στη ρακέτα κι άλλο δέχομαι πέντε αιφνιδιασμούς μετά από άστοχο σουτ και φυσικά εντελώς άλλο είναι να κάνω λάθος ακόμα και την επαναφορά της μπάλας μετά από καλάθι του αντιπάλου.

Όλα αυτά δείχνουν πως οι «πράσινοι» δεν είχαν καν το μυαλό τους στο ματς και όταν είδαν πως ο Ολυμπιακός είχε βάλει στόχο να κάνει ρεκόρ διαφοράς, άρχισαν να βάζουν ένταση και νεύρο στο παιχνίδι τους. Μερικοί, όχι όλοι…

Πλέον τα βλέμματα στρέφονται στην πρεμιέρα της ΕuroLeague και το ματς του ΟΑΚΑ, εκεί όπου τουλάχιστον όλοι περιμένουν από τους παίκτες του Παναθηναϊκού όχι μόνο να αντιδράσουν, αλλά να δείξουν πως έχουν κίνητρο να δημιουργήσουν μια καλή ομάδα.

Ο πρώτος του τελικός με τα πράσινα δεν εξελίχθηκε όπως τον είχε στο μυαλό του, όμως ο Κώστας Σλούκας ξέρει ότι η «μάχη» που χάθηκε το βράδυ του Σαββάτου (30/9) πρέπει να διαγραφεί το συντομότερο δυνατό από το κεφάλι των συμπαικτών του.

Γι' αυτό και τους μάζεψε μετά από φινάλε του τελικού με τον Ολυμπιακό και τους έβαλε τις φωνές, ώστε να τους ανυψώσει το ηθικό, να τους πεισμώσει και να τους «ντοπάρει» εν όψει του νέου ντέρμπι «αιωνίων» που θα γίνει το βράδυ της Παρασκευής (6/10), αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ, για την πρώτη αγωνιστική της EuroLeague.

Το παρκέ και το ταμπλό του ΟΑΚΑ θα δείξουν εάν άπαντες παραδειγματίστηκαν από την άθλια εικόνα τους στο πρώτο μέρος του τελικού στη Ρόδο ή αν είναι τελικά… σέντερ φορ με μυωπία!