Ολυμπιακός: Κλειστά τα στόματα!

Ο Ολυμπιακός ήταν εκκωφαντικός στη Ρόδο και με την επιβλητική του εμφάνιση έκλεισε στόματα, στέλνοντας... μήνυμα για το ποιος είναι ο κυρίαρχος στην Ελλάδα. 

Ολυμπιακός: Κλειστά τα στόματα!

Kαμμία αντίρρηση πως είμαστε στην αρχή της σεζόν, αλλά το τελευταίο διάστημα υπήρχε η αίσθηση από ορισμένους πως ο Ολυμπιακός αποδυναμώθηκε. Κάποιοι είχαν φτιάξει μία εικόνα πως ο Παναθηναϊκός έχει γίνει ασυναγώνιστος. Καμία αντίρρηση πως παραδοσιακά στα σπορ, οι φαντασμαγορικές μεταγραφές συνήθως υπερισχύουν του στοιχείου του να διαθέτεις έναν ισχυρό βασικό κορμό, αλλά όσοι γνωρίζουν καλά τον ομαδικό αθλητισμό, αντιλαμβάνονται πως το δέσιμο ενός συνόλου που κάνει πετυχημένα πρωταθλητισμό σε Ελλάδα και Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, δεν μπορείς εύκολα να το κερδίσεις.

Η επικράτηση των Πειραιωτών απέναντι στο «τριφύλλι» ήταν εμφατική, ισοπεδωτική, εντυπωσιακή και αναμφίβολα έκλεισε στόματα! Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα παρουσιάστηκε στο παρκέ έχοντας εκτός τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος και ανέτοιμο τον Σακίλ ΜακΚίσικ, αλλά παρά το γεγονός αυτό κατάφερε να διαλύσει τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού ήταν εκπληκτικό, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Εξαιρετική άμυνα, με πίεση πάνω στη μπάλα, άριστες οι αλλαγές στην άμυνα, με τους Πειραιώτες παράλληλα να δίνουν ρεσιτάλ στην επίθεση. Ξεκίνησαν το ματς έχοντας 4/4 αιφνιδιασμούς. Γρήγορη και καλή κυκλοφορία της μπάλας, αυτοματισμοί και αξιόπιστο περιφερειακό σουτ, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός τέλειωσε το πρώτο μέρος έχοντας το απογοητευτικό 0/13 τρίποντα. Τι να πει κανείς για το ασύλληπτο 27-0 σερί που μέτρησε η ομάδα του Πειραιά, μετατρέποντας το 5-4 στο σκορ σε 32-4, κρατώντας τον αντίπαλο για 14 λεπτά δίχως πόντο!

Οι ερυθρόλευκοι πλέον έχουν νοοτροπία νικητή, πρωταθλητή, αλλά και μία αξιοζήλευτη χημεία και ομοιογένεια. Ο βαθμός ετοιμότητας μεταξύ των δύο ομάδων δεν συγκρίνεται! Η ερυθρόλευκη μηχανή είναι παντοδύναμη (έχοντας κάνει μάλιστα και ελλιπέστατη προετοιμασία) και άπαντες θα αναμένουν να δουν το πόσο καλύτερα μπορεί να λειτουργήσει, έχοντας ξανά πίσω τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, αλλά και περισσότερο ενεργό τον Λουκ Σίκμα. Ο τελευταίος ψάχνει ακόμη τα βήματά του μέσα στην ομάδα.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση της καριέρας του. Κάποτε είχε άγχος, τρακ. Πλέον, παίζει μπάσκετ με τεράστια αυτοπεποίθηση, αλλά και σιγουριά για τις δυνατότητές του. Στο ξεκίνημα του αγώνα έβλεπε τους Λεσόρ και Μπλατσεροφσκι σαν... κουνούπια, κερδίζοντας κατά κράτος όλες τις μονομαχίες μέσα στη ρακέτα. Δίχως να φορτσάρει (δεν χρειάστηκε κιόλας) είχε 10 πόντους και 4 ριμπάουντ. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης βέβαια, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο οποίος δείχνει έτοιμος να κάνει ακόμη ένα βήμα μπροστά φέτος.

Ο 30χρονος γκαρντ πήρε το... όπλο του και «εκτέλεσε» τους «πράσινους». Μέτρησε 20 πόντους, με το εντυπωσιακό 6/7 τρίποντα, δείχνοντας έμπρακτα το αγωνιστικό του θράσος, αλλά και το εκτελεστικό του ένστικτο. Ας μην υποτιμάμε όμως και την δουλειά του Τόμας Ουόκαπ. Ναι μεν πέτυχε μόλις 2 πόντους, αλλά μοίρασε 8 ασίστ, πήρε 7 ριμπάουντ και πέρασε... χειροπέδες στον Κώστα Σλούκα, τον οποίο και κράτησε σε ρηχά νερά. Ο Παναθηναϊκός είχε 0 ασίστ στο πρώτο ημίχρονο!

Το λάθος για τον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή θα είναι να εφησυχαστεί, να χαλαρώσει και να αισθανθεί πως ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή δεν έχει δυνάμεις. Δεν ισχύει. Είναι δεδομένο πως το «τριφύλλι» θα επιχειρήσει να αντιδράσει και να απαντήσει, έχοντας πληγεί ο εγωισμός του. Ας μη ξεχνάμε πως την ερχόμενη εβδομάδα έρχεται η πρεμιέρα της EuroLeague, με τους Πειραιώτες να αντιμετωπίζουν στο ΟΑΚΑ το «τριφύλλι». Και εκεί θα πρέπει να παρουσιαστεί ακόμη πιο σοβαρός. Αν παίξει το μπάσκετ που ξέρει και μπορεί, θα έχει τον πρώτο λόγο.