Μπροστά στο «πρέπει»...

Ο Παναθηναϊκός είναι υπό κατασκευή, αλλά πλέον έφτασε η στιγμή που θα σταθεί απέναντι στο «πρέπει» και να διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της σεζόν απέναντι στον πολύ πιο έτοιμο Ολυμπιακό

Μπροστά στο «πρέπει»...

Ο μεγάλος Ότο φον Μπίσμαρκ είχε πει πως: «Κανείς δεν πρέπει να δει ποτέ του πως φτιάχνονται οι νόμοι και τα λουκάνικα». Βλέπουμε όμως πως προσπαθεί ο Εργκίν Αταμάν να δημιουργήσει τον νέο Παναθηναϊκό, μια ομάδα που είναι… under construction! Υπό κατασκευή.

Με πολλά λάθη ελλείψεις, θετικά, αρνητικά και πολλή προσμονή. Το υλικό που υπάρχει είναι ποιοτικό και αρκετό. Αυτό είναι άλλωστε που σε μεγάλο ποσοστό έως τώρα «μιλάει» στα παιχνίδια που έχουν δώσει οι «πράσινοι» και δείχνει ικανό να οδηγήσει τη νέα ομάδα.

Όχι όμως για πολύ μακριά. Διότι απαιτούνται αυτοματισμοί, ομοιογένεια, χημεία και ξεκαθαρισμένοι ρόλοι. Πριν ακόμα σκεφτεί ο ένας, να κάνει ο διπλανός του παίκτης.

Η εικόνα του απέναντι στον ΠΑΟΚ είναι αντιπροσωπευτική της κατάστασης που βρίσκεται. Χωρίς την ικανότητα να δουλεύει σε μεγάλα κομμάτια του αγώνα ως ομάδα, αλλά με το ταλέντο και την ατομική ποιότητα του κάθε παίκτη να είναι εκεί για να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Ο Σλούκας, ο Γκάι, ο Χουάντσο, ο Λεσόρ, ο Βιλντόζα έχουν την ποιότητα να βγάλουν το… φίδι από την τρύπα, αλλά αυτό δεν φτάνει. Είναι προφανές πως ποτέ ο ένας δεν κέρδισε τους πέντε.

Κι ο Ολυμπιακός είναι δεμένος, έχει σταθερές, ξέρει τι πρέπει να κάνει και που να «χτυπήσει» για να πάρει αυτό που θέλει. Η παρουσία του Μιλουντίνοφ δεν είναι ενός παίκτη που ήρθε τώρα στην ομάδα, αλλά ενός βετεράνου της, που ξέρει τα πάντα.

Το ίδιο και ο Γκος, ενώ ο Σίκμα είναι αρκούντως ευφυής για να προσαρμοστεί στα δεδομένα και να τα αφομοιώσει. Συνεπώς είναι προφανές πως οι Πειραιώτες στον αποψινό τελικό ξεκινούν αρκετά μέτρα πιο μπροστά από τον αντίπαλό τους στην αφετηρία της κούρσας.

Μιλάμε όμως για ένα ντέρμπι «αιωνίων» στο οποίο κανείς δεν μπορεί να παίξει την περιουσία του στο στοίχημα πως θα κερδίσει σίγουρα ο ένας ή ο άλλος. Ασφαλώς το σερί του Ολυμπιακού και η δυναμική του καθορίζουν τις πιθανότητες που προφανώς είναι με το μέρος του.

Οι «πράσινοι» ξέρουν πως θα πρέπει να κάνουν το βήμα μπροστά και πως πλέον μιλάμε για επίσημα παιχνίδια, όπου κάθε λάθος κοστίζει.

Οι προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί είναι πολλές, οι υποσχέσεις που έχουν δοθεί είναι μεγάλες και το παρκέ πλέον είναι εκείνο που θα αρχίσει να… κάνει τις ερωτήσεις.

Θα πρέπει λοιπόν ο Αταμάν και οι παίκτες του να αρχίσουν να βρίσκουν τις σωστές απαντήσεις…