Oλυμπιακός: Η δύναμη της ομοιογένειας

Ο Ολυμπιακός έκανε ελλιπέστατη προετοιμασία αλλά κατάφερε να παρουσιάσει ένα καλό πρόσωπο για την εποχή κόντρα στο Περιστέρι - Υπάρχει μεγάλο κίνητρο ενόψει του τελικού.

Oλυμπιακός: Η δύναμη της ομοιογένειας

Για τα δεδομένα της εποχής, αλλά και της κατάστασης που βρίσκεται ο Ολυμπιακός, οι Πειραιώτες έδειξαν εξαιρετικό πρόσωπο κόντρα στο Περιστέρι. Μη ξεχνάτε πως οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν έχοντας κάνει ελλιπέστατη προετοιμασία, με αρκετές απουσίες, ενώ στο πρόγραμμα παρουσιάστηκαν προβλήματα και τραυματισμοί. Παρά το γεγονός αυτό, όμως, οι ερυθρόλευκοι έδειξαν καλό πρόσωπο κόντρα στο συγκρότημα του Βασίλη Σπανούλη.

Με εξαίρεση ένα κακό διάστημα στη δεύτερη περίοδο, στο οποίο το Περιστέρι κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ (30-29), οι νταμπλούχοι Ελλάδας κυριάρχησαν στην αναμέτρηση. Στο δεύτερο μέρος πίεσαν στην άμυνα, βρήκαν ρυθμό στην επίθεση, έπαιξαν ομαδικά και έφτασαν στην άνετη επικράτηση με 20 πόντους διαφορά. Βλέπετε, είναι η δύναμη της χημείας, της ομοιογένειας, το όπλο του να διαθέτεις έναν ισχυρό και βασικό κορμό. Ένα καλό σύστημα στο οποίο όποιος έρχεται προσαρμόζεται άμεσα.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, δίχως να φορτσάρει, κυριάρχησε στην αναμέτρηση. Έκανε ένα άνετο νταμπλ νταμπλ με 16 πόντους (με 5/6 δίποντα) και 10 ριμπάουντ, ένα από τα πολλά που θα ακολουθήσουν μέσα στη σεζόν. Ο Σέρβος σέντερ ξέρει πως θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς για τους Πειραιώτες μέσα στη ρακέτα και δείχνει να απολαμβάνει τον νέο του ρόλο. Παίζει άμυνα, συμβάλει και στην καλή κυκλοφορία της μπάλας και όλα δείχνουν πως ετοιμάζεται να κάνει τρομερή σεζόν στην αγωνιστική χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

Ο Ολυμπιακός για ακόμη μία φορά έμεινε πιστός στις αρχές του. Για ομάδα με ελλιπή προετοιμασία, είναι τρομερό νούμερο οι 22 ασίστ. Δείγμα του ομαδικού μπάσκετ, αλλά και των συνεργασιών που υπάρχουν στην ομάδα. Υπήρχαν φάσεις που χάθηκε η μπάλα. Καταστάσεις που ο κάθε παίκτης έψαξε την έξτρα πάσα, το εύκολο καλάθι για τον συμπαίκτη του. Οι Πειραιώτες είχαν και 52% ποσοστό ευστοχίας στο τρίποντο, με 12/23 προσπάθειες. Τεράστια υπόθεση. Το περιφερειακό σουτ είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στο σύγχρονο μπάσκετ και οι ερυθρόλευκοι φέτος θέλουν να σουτάρουν με ένα ποσοστό κοντά στο 40%.

Το Σούπερ Καπ μπορεί να μην έχει την αίγλη της Ευρωλίγκας, το κίνητρο του Πρωταθλήματος ή και του Κυπέλλου. Παραμένει, όμως, ένας στόχος, μία διοργάνωση και ο Ολυμπιακός θέλει να συνεχίσει την κυριαρχία του στις εγχώριες διοργανώσεις. Είναι και θέμα πρεστίζ. Την Κυριακή στον τελικό, λοιπόν, να είστε σίγουροι πως άπαντες στο μεγάλο λιμάνι θα έχουν τεράστιο κίνητρο για να πάρουν την πρώτη Κούπα της χρονιάς. Ο καθένας έχει τους λόγος του...