Τακιανός: «Φιλικό ή επίσημο κάθε ομάδα θέλει τη νίκη»

Αναλυτικά όσα τόνισε ο Φώτης Τακιανός κατά τη συνέντευξη Τύπου ενόψει του Super Cup της Ρόδου. 

Τακιανός: «Φιλικό ή επίσημο κάθε ομάδα θέλει τη νίκη»

Για την καινούργια ομάδα που δημιουργήθηκε στον ΠΑΟΚ και το Super Cup όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό μίλησε ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων», Φώτης Τακιανός.

«Βρισκόμαστε εδώ ως μία ομάδα που κατέκτησε μία από τις πρώτες τέσσερις θέσεις, άρα αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλλαν σε αυτό. Είμαι χαρούμενος που είδα παίκτες που ήταν στην ομάδα μας πέρσι να διακρίνονται και να προχωρούν στην καριέρα τους. Είναι ένα από ζητούμενα, μέσα από την εξέλιξη των ομάδων, να εξελίσσονται και οι παίκτες.

Από το κομμάτι της προετοιμασίας, είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις συμπεράσματα, με τη λογική ότι τα παιχνίδια έχουν ένα χαρακτήρα αναγνωριστικό. Θέλεις να δεις τις αδυναμίες και να τις βελτιώσεις. Αυτό που θέλουμε να παρουσιάσουμε είναι μία ομάδα η οποία παλεύει ξεκινώντας από την άμυνα και κάθε μέρα θα εξελίσσεται, ώστε στο τέλος της σεζόν, να έχει φτάσει στο επιθυμητό».

Όσο για το αν μπαίνει πίεση από νωρίς από μία τέτοια διοργάνωση, σε ερώτηση που έγινε και στους τέσσερις προπονητής, ο Τακιανός, είπε: «Θεωρώ ότι δεν υπάρχει διαφοροποίηση ενός επίσημου παιχνιδιού με ένα παιχνίδι τουρνουά, στο πως προετοιμάζεται η ομάδα. Προετοιμάζεται με αποκλειστικό στόχο τη νίκη. Τα φιλικά διαχειρίζονται με έναν τέτοιο τρόπο, ώστε να βγουν τα συμπεράσματα.

Δε νομίζω ότι υπάρχει διαφοροποίηση στη λογική τη δική μας, το πως θα παίξουμε σε ένα επίσημο ή σε ένα φιλικό. Η διαδικασία του αποτελέσματος και ιδιαίτερα στη χώρα μας, μπορεί να αποβεί επώδυνο σε μία ήττα ή να υπάρχουν ακραίες αντιδράσεις χαράς σε μία νίκη. Είμαστε στην Ελλάδα, ζούμε εδώ, με αυτό πρέπει να ζήσουμε και νομίζω ότι αυτό πρέπει να διαχειριστούμε».