Λιόλιος για τη βελτίωση της Elite League

Μια αποτίμηση της περσινής σεζόν της Elite League έκανε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, ο οποίος έθεσε υψηλούς στόχους ενόψει της νέας χρονιάς στην δεύτερη κατηγορία μπάσκετ.

Λιόλιος για τη βελτίωση της Elite League

"Χαίρομαι που είμαι ανάμεσά σας, στην παρουσίαση για την Elite League. Η Elite League δεν ήταν μόνο μία αλλαγή ονόματος, αλλά μία αλλαγή φιλοσοφίας. Φέτος θα αποτελείται από 16 ομάδες. Έχοντας δύο κενές θέσεις δώσαμε δύο wild-card με απόλυτη διαφάνεια, βάση βαθμολογίας. Θα είναι πολύ συναρπαστική κατηγορία, αποτελούμενη από ομάδες που έχουν εμπειρία και ομάδες που πρωτοέρχονται και έχουν απεριόριστη φιλοδοξία.

Σαφέστατα η Basket League είναι το καλύτερο πρωτάθλημα, η κορυφή της πυραμίδας, η βιτρίνα του ελληνικού μπάσκετ. Η Elite League δεν είναι το σκαλοπάτι για την Basket League, αλλά ο προορισμός πολλών ομάδων. Οι ομάδες θα συμμετάσχουν σε ένα πρωτάθλημα που θα τα έχει όλα. Ήδη οι αλλαγές ήταν πολλές, φέτος γίνονται και άλλες. Εμείς έχουμε σχεδιάσει το πώς θα είναι αυτή η κατηγορία σε τρία χρόνια, αλλά όλα πρέπει να γίνουν βήμα-βήμα.

Θέλω να ευχαριστήσω το Ερρίκος Ντυνάν, το χορηγό μας, που είναι ο αρωγός μας, αλλά και το Action 24, με το οποίο έχουμε μία νέα συνεργασία και θα βοηθήσει την Elite League να μπει σε περισσότερα σπίτια και πιο δυνατά. Είναι κάτι που θα ικανοποιήσει και εσάς και τους φιλάθλους. Πέρσι είχαμε 2.000.000 views στους αγώνες, ένα μεγάλο νούμερο. Φέτος φιλοδοξούμε αυτό να αυξηθεί κατά 50% και του χρόνου να διπλασιαστεί.

Φτιάξαμε ένα ερωτηματολόγιο για όλες μας τις ενέργειες. Θέλω να αναφερθώ σε τρεις ερωτήσεις. Περίπου 30% είπαν ότι το πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα ήταν της Basket League, ενώ την Elite League απάντησε το 46%. Υπάρχει μία ουσιαστική διαφορά. Αυτό από μόνο του δεν μας δείχνει 'α τι καλά που τα κάναμε', αλλά μας δείχνει μία υπευθυνότητα. Πρέπει να υπάρχει μία εγρήγορση για να γίνει πιο ελκυστικό. Πρέπει να βελτιώσουμε την εικόνα, στα γήπεδα και στις κερκίδες.

Ρωτήσαμε 'ποιος πιστεύετε ότι φταίει για τη βία στα γήπεδα;'. Η απάντηση ήταν κατά 63% η πολιτεία, όμως υπήρχε και ένα 28% που είπε ότι φταίνε οι παράγοντες. Αυτό το απάντησαν οι ίδιοι οι παράγοντες. Από τη μεριά μας πρέπει να κάνουμε κάτι καλύτερο από αυτό που κάναμε πέρσι.

Μετά ρωτήσαμε: 'Τι πρέπει να κάνει η ΕΟΚ για να μειωθεί η βία στα γήπεδα;'. Απαντήσατε δύο πράγματα. Πρώτον, να βάλει πολύ αυστηρές κυρώσεις στις ομάδες, πράγμα που δεν μου αρέσει, αλλά μου το ζητήσατε και δεύτερον να απαγορεύσει την είσοδο στους χούλιγκανς. Επειδή για εμάς είναι νούμερο ένα στη σημαντικότητα φέτος, θα κάνουμε και τα δύο. Μας το ζητάνε οι ομάδες και ξέρουμε ότι έτσι θα βελτιώσουμε το προϊόν. Θέλουμε να ξέρουμε ότι τα γήπεδα είναι ένα περιβάλλον πολιτισμού. Αυτός είναι ο στόχος μας.

Ρωτήσαμε και για τη διαιτησία. Υπήρχε διαφορά στις απαντήσεις στα εθνικά και τα τοπικά πρωταθλήματα. Κατά 70% είπατε ότι οι διαιτησία βελτιώθηκε στα εθνικά πρωταθλήματα.

Τίποτα δεν θα μπορούσε να είχε γίνει σήμερα και να είμαστε εδώ, αν εσείς δεν το κάνατε αυτό. Εσείς (σσ. οι ομάδες) είστε υπεύθυνοι για να πάει καλά ένα πρωτάθλημα. Η συνεργασία που έχουμε είναι άριστη και αυτό βοηθάει. Αυτό το καταλαβαίνει και ο κόσμος. Θέλουμε αυτό το πρωτάθλημα να βοηθήσει στην ουσία και όχι στα λόγια την εξέλιξη των νέων αθλητών και στη βελτίωση του ελληνικού μπάσκετ", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λιόλιος.