Παναθηναϊκός - Μακάμπι 89-77: Σημάδια βελτίωσης… (highlights)

Ο Παναθηναϊκός αν και θέλει ακόμα πολλή δουλειά έδειξε πως έχει κάποια σημάδια προόδου κερδίζοντας με 89-77 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ σε φιλικό αγώνα στη Ρόδο

Παναθηναϊκός - Μακάμπι 89-77: Σημάδια βελτίωσης… (highlights)

Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο εύστοχος και περισσότερο συγκεντρωμένος απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ κερδίζοντας με 89-77 σε φιλικό αγώνα στο πλαίσιο του τουρνουά της Ρόδου.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είχε καλύτερη αλληλοκάλυψη στην άμυνα και πιο σαφή προσανατολισμό στην επίθεσή της αν και ακόμα θέλει πάρα πολλή δουλειά στην ομοιογένεια και τους αυτοματισμούς.

Το «τριφύλλι» είχε καλύτερα ποσοστά στα τρίποντα και τον Ματίας Λεσόρ σε καλή ημέρα, παρά το γεγονός ότι και πάλι είχαν κενά διαστήματα, έκαναν εύκολα το λάθος και είχαν σαφές πρόβλημα ομοιογένειας το οποίο ήταν εμφανές ειδικά στην επίθεση.

Οι Ισραηλινοί από την πλευρά τους είχαν τον Μπάλντγουιν με όρεξη, αλλά τον Λορέντζο Μπράουν να κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι «πράσινοι» παίρνοντας προβάδισμα με 12 πόντους (44-32 στο 19’).

Στο τρίτο δεκάλεπτο ξανά με τον Λεσόρ να είναι μεγάλος πρωταγωνιστής, αλλά και τον Σλούκα να οργανώνει πολύ σωστά ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 61-47 στο 26’ και έδειξε να βελτιώνει την επιθετική του εικόνα.

Από την άλλη πλευρά η Μακάμπι δεν είχε τον τρόπο να αντεπιτεθεί καθώς ο Μπράουν δεν ήταν σε καλή βραδιά.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Αταμάν πέρασε στο παρκέ τους Σλούκα, Γκάι, Παπαπέτρου, Χουάντσο και Λεσόρ με το σχήμα να δουλεύει καλά και τον «Παπ» να είναι πάρα πολύ καλός σε άμυνα και επίθεση.

Έτσι οι «πράσινοι» έφτασαν στην επικράτηση με το τελικό 89-77, δείχνοντας κάποια σημάδια βελτίωσης, αλλά με αρκετά ερωτηματικά ακόμα.

Πολύ κακή η διαιτησία των Μπακάλη, Αγραφιώτη, Χατζημπαλίδη. Χάλασαν το παιχνίδι με τα αλλοπρόσαλλα σφυρίγματά τους εκνευρίζοντας σε ένα φιλικό ματς και τις δύο ομάδες.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 46-36, 69-59, 89-77

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αταμάν): Αντετοκούνμπο 2, Γκάι 8, Μωραΐτης 2, Μπαλτσερόφσκι 2, Σλούκας 8, Παπαπέτρου 12, Γκραντ 7, Λεσόρ 22, Γκριγκόνις 6, Ερνανγκόμεθ 9, Μήτογλου 11, Μαντζούκας.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Κάτας): Κλίβελαντ 4, Γουέμπ 2, Μπράουν 14, Μπάλντγουιν 9, Μένκο 5, Σόρκιν 8, Μπαρτολομέο 3, Ριβέρο 13, Κοέν 3, Νίμπο 6, Μπλατ 4, Κόλσον 6.