Ολυμπιακός: Το ιστορικό βράδυ του Βασίλη Σπανούλη

Σήμερα το βράδυ (20:00) θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο και ιστορικό φιλικό παιχνίδι προς τιμήν του Βασίλη Σπανούλη.

Ολυμπιακός: Το ιστορικό βράδυ του Βασίλη Σπανούλη

Η μεγάλη ώρα και μέρα έφτασε! Σήμερα το βράδυ (20:00, Novasports) θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο και ιστορικό φιλικό παιχνίδι προς τιμήν του Βασίλη Σπανούλη. Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα θα αντιμετωπίσει την Αρμάνι Μιλάνο του Ετόρε Μεσίνα. Παράλληλα, θα είναι και το πρώτο φιλικό για την ανανεωμένη ομάδα του Πειραιά μπροστά στο φίλαθλο κοινό της. Η πειραϊκή ΚΑΕ θα τιμήσει σήμερα τον κατά γενική ομολογία κορυφαίο και σημαντικότερο μπασκετμπολίστα στην ιστορία του συλλόγου και τον ενδεχομένως τον πολυτιμότερο Έλληνα αθλητή στην ιστορία του Ολυμπιακού σε όλα τα σπορ.

Η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» θα αποσύρει τη φανέλα με το νούμερο 7 προς τιμήν του Λαρισαίου γκαρντ, ο οποίος αγωνίστηκε με τους Πειραιώτες για έντεκα χρόνια (2010-2021). Πλέον, θα βρίσκεται στην οροφή του ΣΕΦ θυμίζοντας σε φίλους και εχθρούς το μεγαλείο του. Σε αυτό το διάστημα κατάφερε να επαναφέρει τους Πειραιώτες στην κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη, οδηγώντας την ομάδα στο ιστορικό μπακ-του-μπακ, δηλαδή στην κατάκτηση των δύο σερί ευρωπαϊκών τροπαίων σε Πόλη (2012) και Λονδίνο (2013). Με τους ερυθρόλευκους πήρε και τρία πρωταθλήματα (2012, 2015, 2016), ενώ αγωνίστηκε μαζί τους και σε τέσσερις τελικούς φάιναλ φορ (2012, 2013, 2015, 2017) μέσα σε έξι χρόνια. Η Ευρωλίγκα τον χαρακτήρισε ως τον κορυφαίο παίκτης της διοργάνωσης για τη δεκαετία που μας πέρασε, βιώνοντας όλο αυτό το διάστημα με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Πρόκειται για τον θρύλο του Θρύλου, ο παίκτης που άλλαξε το ρου της ιστορίας στο ελληνικό μπάσκετ, ο ηγέτης που επανέφερε με εκκωφαντικό τρόπο τον Ολυμπιακό στην κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο ηγέτης εκείνης της σπουδαίας ομάδας, ο οποίος μαζί με τον Γιώργο Πρίντεζη και τους υπόλοιπους, έγραψαν χρυσά χρόνια στην ιστορία της ομάδας μπάσκετ του συλλόγου. Η ΚΑΕ έχει ετοιμάζει πολλές εκπλήξεις. Θα έρθουν πολλά και σημαντικά πρόσωπα, παλιοί συμπαίκτες και αντίπαλοι, όπως και προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε, αλλά και έπαιξε αντίπαλος ο Βασίλης Σπανούλης. Μία βραδιά η οποία αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως συγκινητική, μία γιορτή (η οποία σύμφωνα με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού) η οποία δεν έχει ξαναγίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο για αθλητή ομάδας μπάσκετ.

Ο Βασίλης Σπανούλης θα τιμηθεί για την τεράστια προσφορά του, ενώ ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας θα τον αποθεώσει, αλλά και θα τον ευχαριστήσει. Μία γιορτή η οποία κανονικά θα έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα, αλλά αυτό δεν ήταν εύκολο να συμβεί. Τόσο επειδή η συγκυρία έφερε τον παίκτη να σταματήσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όσο και επειδή στη συνέχεια υπήρχαν διάφορες υποχρεώσεις.

Ο Βασίλης Σπανούλης παραχώρησε και δηλώσεις ενόψει της γιορτής σχολιάζοντας αρχικά τους λόγους που ήρθε στο μεγάλο λιμάνι το καλοκαίρι του 2010: «Εκείνη τη στιγμή ο Ολυμπιακός, τα τελευταία 15 χρόνια, δεν είχε τόσες πολλές επιτυχίες. Είχε μείνει πίσω στο μπάσκετ από τίτλους. Μία ομάδα με τόσο πολύ κόσμο, με εκατομμύρια κόσμο… Πάντα ήθελα να πάω σε μία τέτοια ομάδα. Από τότε που έφυγα από το Μαρούσι ήθελα να πάω στον Ολυμπιακό, είχαμε μιλήσει και τότε. Απλώς χάλασε η μεταγραφή. Ο πρώτος στόχος μου και τότε μετά το Μαρούσι ήταν να πάω στον Ολυμπιακό. Και μετά το NBA ήθελα να πάω στον Ολυμπιακό, όμως πάλι δεν κάθισε. Ήθελα κάτι διαφορετικό. Ήθελα να ηγηθώ μιας ομάδας που δεν είχε καταφέρει κάτι τα τελευταία χρόνια και να βοηθήσω με τον δικό μου τρόπο να πετύχει. Αυτό ήταν που μου έδινε κίνητρο, μου έδινε ζωή και ήθελα να κάνω».