Γκάλης: «Η μεγαλύτερη ανταμοιβή για έναν αθλητή η αγάπη του κόσμου!» (vid)

Εν μέσω του τουρνουά στη Ρόδο που φέρει το όνομα του, ο Νίκος Γκάλης εκτίμησε ότι πάνω από όλα είναι η αγάπη του κόσμου.

Γκάλης: «Η μεγαλύτερη ανταμοιβή για έναν αθλητή η αγάπη του κόσμου!» (vid)

Δεν θα μπορούσε να λείπει από το τουρνουά που φέρει το όνομα του στον τόπο καταγωγής των γονιών του ο Νίκος Γκάλης.

Το «Nick Galis International Tournament», στη Ρόδο, είναι αφιερωμένο στον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ (και αθλητισμού εν γένει...) Νίκο Γκάλη και ο «γκάνγκστερ» ερωτηθείς για την αγάπη που λαμβάνει οπουδήποτε χτυπά η καρδιά του Ελληνισμού έδειξε ευγνώμων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Γκάλης:

«Είναι η μεγαλύτερη αμοιβή για έναν αθλητή. Αυτό που μετράει πάνω από όλα είναι η αγάπη του κόσμου. Μετά από τόσα χρόνια που έχω σταματήσει συνεχίζεται αυτή η αγάπη και με συγκινεί πάρα πολύ.

Αισθάνομαι όλη την Ελλάδα δική μου. Ο μπαμπάς μου είναι από την Ρόδο, εγώ μεγαλούργησα στην Θεσσαλονίκη, αισθάνομαι Έλληνας και αγαπάω τη πατρίδα μου».

Για το στιλ που θα είχε σήμερα ως παίκτης: «Δεν θα άλλαζα πολύ στιλ σήμερα. Η φαντασία έπαιζε μεγαλύτερο ρόλο. Προσπαθούσαμε και για τους θεατές να παίξουμε φαντεζί μπάσκετ. Οι παίκτες σήμερα είναι πολύ γυμνασμένοι και αυτό υστερεί λίγο στο φαντεζί παιχνίδι, αλλά γίνονται ωραίοι αγώνες».

Για τη συμβουλή του στους παίκτες της Εθνικής Ομάδας: «Η συμβουλή είναι να παίζουν και να αγαπάνε τη φανέλα. Να γυμνάζονται περισσότερο από αυτό που πρέπει. Βήμα βήμα πρέπει να βλέπεις κάθε παιχνίδι σαν τελικό».