Ο Τουπάν «ξελάσπωσε» τον Ολυμπιακό - Η κριτική των παικτών

Οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύτηκαν στην έδρα της Κύμης, όμως ένα καλάθι του Τουπάν στα 18'' πριν το τέλος τους έδωσε τη νίκη. Πρώτος σκόρερ ο Γκος, «θηρίο» ξανά ο Μιλουτίνοφ. 

Ο Τουπάν «ξελάσπωσε» τον Ολυμπιακό - Η κριτική των παικτών

Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ έκαναν θρίλερ τον αγώνα με την Κύμη, έπαιξαν με τη φωτιά όμως στο τέλος ο Αξέλ Τουπάν έβγαλε τα... κάστανα από αυτή και έδωσε στην ομάδα του την ευκαιρία να κάνει το 2 στα 2 στη Basket League.

Γκος και Μιλουτίνοφ πάντως μοιράζονται τον τίτλο του κορυφαίου, αν και ο Τουπάν ήταν ο MVP χάρη στο νικητήριο καλάθι του!

Διαβάστε αναλυτικά την κριτική των παικτών του Ντέιβιντ Μπλατ:

Νάιτζελ Γουίλιαμς - Γκος
Έδωσε ηρεμία στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, ενώ ήταν και ο πρώτος σκόρερ των «ερυθρόλευκων» με 15 πόντους -αν και με μέτρια ποσοστά εντός πεδιάς (4/12 δίποντα, 1/3 τρίποντα). Ο Γκος έδειξε ότι διαθέτει τα στοιχεία που ζητάει ο Μπλατ από τους γκαρντ του, αφού κατάφερε να «παγώσει» τον ρυθμό στα σημεία που έπρεπε και αντίστοιχα να τρέξει την ομάδα του όταν χρειαζόταν.

Αξέλ Τουπάν
Του πιστώνεται η καλύτερη φάση του αγώνα και το νικητήριο καλάθι του Ολυμπιακού, όμως όπως και στη Ρωσία, έτσι και στη Χαλκίδα δεν ήταν σταθερός στην απόδοσή του. Παρ' όλα αυτά είχε διψήφιο αριθμό πόντων και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει φέτος τον Ολυμπιακό σε ματς ειδικών συνθηκών, αφού στο τέλος έμεινε ψύχραιμος, μάζεψε ένα καθοριστικό ριμπάουντ και στη συνέχεια έβαλε το νικητήριο τρίποντο. Αυτό το τρίποντο τον ανέδειξε και σε mvp του αγώνα.

Γιάνις Τίμα
Λίγα πράγματα από τον Λετονό που δεν πήρε πολλά λεπτά συμμετοχής. Ίσως ο Μπλατ να τον χρειαστεί περισσότερο στην Ισπανία την προσεχή Τετάρτη και για αυτό τον κράτησε αρκετή ώρα στον πάγκο.

Νίκολα Μιλουτίνοφ
Για μια ακόμα φορά ήταν σημείο αναφοράς στον Ολυμπιακό. Ο Σέρβος σέντερ έκανε τα πάντα στην επίθεση και μετά τον Γκος ήταν ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας με 14 πόντους, δείχνοντας ότι στην Ελλάδα δύσκολα μπορεί μια ομάδα να τον σταματήσει όταν οι «ερυθρόλευκοι είναι στην επίθεση.

Γιάνις Στρέλνιεκς
Η παρουσία του δεν ήταν αρνητική. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού είχε ρόλο οργανωτή, πέτυχε 10 πόντους και γενικά ήταν από τους παίκτες που κατάφεραν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους όταν οι γηδούχοι κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ.

Ζακ ΛεΝτέι
Ήταν θετικός και δυναμικός κάτω από το καλάθι. Σημείωσε μόλις τέσσερις πόντους, ενώ του χρεώνεται μια άσχημη αντίδραση στην 4η περίοδο όταν και είχε επεισόδιο με τον Τουντζιαράκη για το οποίο ευθύνεται ο ίδιος.

Σάσα Βεζένκοβ
Για μια ακόμα φορά ήταν πολύ καλός, κυρίως στον τομέα των ριμπάουντ. Ο Σάσα δείχνει να έχει μπει πολύ καλά στο ξεκίνημα της σεζόν και να έχει αφομοιώσει αυτά που του ζητάει ο Ντέιβιντ Μπλατ. Ήταν πρώτος σε ριμπάουντ για την ομάδα του (6), ενώ σημείωσε 7 πόντους και μάλιστα σε κρίσιμο σημείο του αγώνα, όταν η μπάλα «έκαιγε».

Γιώργος Πρίντεζης
Ο Σπανούλης δεν ήταν στην 12αδα του Ολυμπιακού κι έτσι ο Πρίντεζης είχε τον ρόλο του αρχηγού. Ο Γιώργος δεν έκανε το καλύτερό του παιχνίδι όμως σημείωσε επτά πόντους και μοίρασε τρεις ασίστ.

Κώστας Παπανικολάου
Αγωνίστηκε 7 λεπτά και 24'' και δεν μπορεί να πει κάποιος ότι ήταν εκ των διακριθέντων. Πέτυχε πέντε πόντους και μάζεψε ένα ριμπάουντ.

Βαγγέλης Μάντζαρης
Ηρέμησε το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως επιθετικά έμεινε σε ρηχά νερά πετυχαίνοντας μόλις 3 πόντους, ενώ έδωσε και τρεις ασίστ.

Γιώργος Μπόγρης
Δεν αγωνίστηκε

Βασίλης Τολιόπουλος
Δεν αγωνίστηκε