Τζήμας και Σορώτος ανέδειξαν νικητή τον κόσμο!

Ύστερα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι ανάμεσα στον ΑΣΚ και τον Κόροιβο, που κρίθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο, Γιάννης Τζήμας και Κώστας Σορώτος εκθείασαν αμφότεροι την ηχηρή παρουσία των φιλάθλων της Καρδίτσας στο κλειστό γυμναστήριο ΔΑΚ.

Τζήμας και Σορώτος ανέδειξαν νικητή τον κόσμο!

Μπορεί ο Κόροιβος να έχασε από την Καρδίτσα με 78-77 στο τελευταίο δευτερόλεπτο, ύστερα από εύστοχο σουτ του Νίκου Κακλαμάνου, ωστόσο ο προπονητής της ομάδας από την Αμαλιάδα, Κώστας Σορώτος, είχε να πει μόνο καλά λόγια για την Καρδίτσα και τον φίλαθλο κόσμο της. Επίσης τόνισε ότι ένα πρωτάθλημα συναρπαστικό και ανταγωνιστικό σαν την Α2, είναι ντροπή να μην καλύπτεται τηλεοπτικά και στατιστικά.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Είμαι περήφανος για τα παιδιά. Χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία αλλά τα παιδιά έδωσαν τη ψυχή τους. Έχω πάντως τη μεγάλη υποχρέωση να πω κάτι για τον κόσμο της Καρδίτσας: Εάν όλα τα παιχνίδια γίνονταν όπως γίνονται σε αυτό το γήπεδο ο αθλητισμός μας θα ήταν πολύ καλύτερος. Υποστήριξη στην ομάδα και απόλυτος σεβασμός στον αντίπαλο. Πραγματικός αθλητικός πολιτισμός. Πολλά συγχαρητήρια και εύχομαι να βρουν και άλλους μιμητές. Τέλος είναι κρίμα ένα τόσο συναρπαστικό πρωτάθλημα να είναι τόσο παραμελημένο. Ένα πρωτάθλημα που καλύπτει γεωγραφικά σχεδόν όλη την Ελλάδα, με τόσο ανταγωνιστικά και συναρπαστικά παιχνίδια να μην έχει τηλεοπτική και στατιστική κάλυψη. Δώστε τα στοιχειώδη που αξίζει αυτό το πρωτάθλημα αλλά και τα υπόλοιπα εθνικά πρωταθλήματα».

Ο τεχνικός της Καρδίτσας Γιάννης Τζήμας εξέφρασε και αυτός τις πρώτες του σκέψεις μετά από αυτή τη σημαντική νίκη.

«Ήταν ένα σπουδαίο, ένα μεγάλο παιχνίδι σε ένα κατάμεστο γήπεδο. Ο μεγαλύτερος νικητής πάντως ήταν ο κόσμος. Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε δύο πολύ σοβαρές ομάδες, το οποίο κρίθηκε στο κλάσμα του δευτερολέπτου, σε μία επιλογή, αλλά σήμερα κάποιος πρέπει να πανηγυρίσει και αυτός είναι ο κόσμος. Του δώσαμε μεγάλη χαρά. Είναι κρίμα να μην έχουμε το καινούριο μας γήπεδο, και να βλέπουμε κόσμο να μένει απέξω. Ένα μπράβο φυσικά και στην ομάδα μας, που μπορεί να φαινόταν ότι μέναμε πίσω και δεν θα είχαμε τα «άντερα» να το γυρίσουμε, όμως με τη μπάλα και τα πόδια να είναι βαριά, οι παίκτες μας πήραν μεγάλες αποφάσεις με αποκορύφωμα το σουτ του Κακλαμάνου στο τέλος που μας έδωσε τη νίκη. Συγχαρητήρια επίσης και στον Κόροιβο που είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, η οποία παίρνει πολλά ρίσκα».