Ολυμπιακός: To ψάχνει για Γκιλ

Οι Πειραιώτες ρίχνουν ματιές και στην πλευρά του ΝΒΑ, αναζητώντας πάουερ φόργουορντ ώστε να αντικαταστήσει τον Σάσα Βεζένκοφ - Τσεκάρονται πάντα και οι ελεύθεροι από την Ευρωλίγκα.

Ολυμπιακός: To ψάχνει για Γκιλ

Ο Ολυμπιακός αναζητά πάουερ φόργουορντ και αυτό που βλέπει και αντιλαμβάνεται είναι πως η κατάσταση είναι δύσκολη. Δεν υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις διαθέσιμων «4αριών». Οι αξιόλογοι παίκτες που παίζουν σε αυτήν τη θέση έχουν κατά κύριο λόγο συμβόλαιο, είναι ελάχιστοι οι καλοί και ελεύθεροι και μετά υπάρχει η γκάμα αθλητών από το ΝΒΑ.

Οι Πειραιώτες, λοιπόν, άρχισαν να τσεκάρουν και μπασκετμπολίστες με καριέρα στις ΗΠΑ, οι οποίοι όμως να διαθέτουν και εμπειρία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σε αυτό είναι κάθετος ο Γιώργος Μπαρτζώκας, καθώς εκτιμά πως είναι πάντα δύσκολο για έναν Αμερικανό να προσαρμοστεί όταν έρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Και υπάρχουν παίκτες στο ΝΒΑ οι οποίοι έχουν παρελθόν και παρουσία σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Ένας από αυτούς μάλιστα έχει συνεργαστεί με επιτυχία στο παρελθόν με τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Τον ξέρει και τον εμπιστεύεται.

Ο λόγος για τον 30χρονο (17/11/1992) Αμερικανό πάουερ φόργουορντ (2.03 ύψος), Άντονι Γκιλ! Ο αθλητής συνεργάστηκε στη Χίμκι με τον Γιώργο Μπαρτζώκα για μία διετία (2017-2019), με τον Έλληνα τεχνικό μάλιστα να τον επιλέγει στη ρωσική ομάδα.

Ο Έλληνας τεχνικός έχει να λέει τα καλύτερα, τόσο για τον χαρακτήρα του όσο και για το αγωνιστικό του προφίλ. Ο παίκτης, βέβαια, δεν είναι ελεύθερος. Αγωνίζεται στους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς από το 2020, αλλά ενδέχεται να αποχωρήσει από την ομάδα του ΝΒΑ. Πέρυσι υπέγραψε διετές συμβόλαιο και μένει ελεύθερος του χρόνου.

Ο Ολυμπιακός είχε ενδιαφερθεί και το 2020 για τον Άντονι Γκιλ, γεγονός που είχε αποκαλύψει η κροατική ιστοσελίδα, crosarka.com.

Στο σχετικό δημοσίευμα ανέφερε ότι η ελληνική ομάδα είχε τσεκάρει την περίπτωση του Αμερικανού πάουερ φόργουορντ, τον οποίο είχε αναδείξει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, όταν δούλευε στην Χίμκι. Ο Γκιλ έμενε τότε ελεύθερος και σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Πειραιώτες καραδοκούσαν για να τον αποκτήσουν, κάτι που τελικά δεν έγινε, αφού πήγε στο ΝΒΑ για τους Ουίζαρντς.

Ο Γκιλ στην πρώτη του σεζόν στην Ευρωλίγκα (2017-18) είχε μέσο όρο 11,8 πόντους με ποσοστά ευστοχίας 63,5% δίποντα, 47,8% τρίποντα, 74,3% βολές.