Μην… πέσει στην παγίδα του Σλούκα

Μιλώντας για τον μπασκετικό Ολυμπιακό και τα όσα έχουν ακολουθήσει μετά το τέλος της περσινής εντυπωσιακής αγωνιστικής περιόδου, όπου κατέκτησε τα πάντα στην Ελλάδα (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Σούπερ Καπ) και έφτασε στον τελικό της Ευρωλίγκας (έχασε στο σουτ από τη Ρεάλ Μαδρίτης), θα δανειστούμε μερικές κουβέντες του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μην… πέσει στην παγίδα του Σλούκα

«Αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι ηρεμία. Να είμαστε συγκεντρωμένοι. Ο κόσμος να είναι δίπλα στην ομάδα. Θα υπάρξουν αλλαγές στο ρόστερ. Χρειάζεται μια περίοδος προσαρμογής. Να είμαστε κοντά στην ομάδα, να τη στηρίξουμε», είχε δηλώσει στο φινάλε της παρουσίασης των Ντιέγκο Μαρτίνεθ και Αντόνιο Κορδόν ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για το τμήμα μπάσκετ της ομάδας του μεγάλου λιμανιού. Μπορεί να ξεκινάει από διαφορετική βάση σε σχέση με το ποδόσφαιρο, αλλά κι εδώ υπάρχουν σημαντικές αλλαγές, καθώς αποχώρησαν δύο βασικά γρανάζια της «κόκκινης» μηχανής του Γιώργου Μπαρτζώκα. Δύο παίκτες (Βεζένκοφ, Σλούκας) που μπορούσαν με μια τους ενέργεια να αλλάξουν τα πάντα σε έναν αγώνα.

Μάλιστα, η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον «αιώνιο» αντίπαλο, Παναθηναϊκό, έχει γίνει -και είναι λογικό- το θέμα συζήτησης των τελευταίων ημερών και είναι σίγουρο πως θα μας απασχολήσει και μέσα στη σεζόν, όταν ξεκινήσουν οι «αιώνιες» αναμετρήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να βαδίσει στον δικό του δρόμο και να μην… πέσει στην παγίδα της μεταγραφής του Κώστα Σλούκα στους «πράσινους».

Ο διεθνής γκαρντ πήρε την απόφασή του και με αυτήν θα πορευτεί όχι μόνο για τα επόμενα τρία χρόνια, αλλά μέχρι να κρεμάσει τη φανέλα του. Οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να κοιτάξουν τη δική τους δουλειά και το πώς θα σχεδιάσουν την ομάδα για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο, γιατί αποχώρησαν δύο εξαιρετικοί παίκτες, οι οποίοι δεν πιάνουν και θέση ξένου. Έτσι στο μεγάλο λιμάνι είναι υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να αλλάξουν τον σχεδιασμό τους για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος, και ο προπονητής Γιώργος Μπαρτζώκας έχουν μπροστά τους ακόμη μια πρόκληση και μένει να φανεί εάν θα καταφέρουν κι αυτήν τη φορά να πετύχουν τους στόχους τους. Γιατί η αλήθεια είναι πως και οι τρεις μαζί έχουν πετύχει πολλά. Δεν είναι τυχαίο πως παρουσίασαν ένα σύνολο που τα τελευταία δυο χρόνια κέρδισε τον θαυμασμό όλου του κόσμου. Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και το κατάφεραν αυτό χωρίς μεταγραφές…αεροδρομίου.

Το έκαναν με σωστές κινήσεις, με παίκτες που…κόλλησαν στον τρόπο παιχνιδιού που είχε στο μυαλό του ο Γιώργος Μπαρτζώκας αλλά και σωστούς χαρακτήρες που δεν δημιούργησαν προβλήματα εντός αποδυτηρίων. Με μπασκετμπολίστες που ήρθαν στη χώρα μας και τους πρώτους μήνες λοιδορήθηκαν, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον Τόμας Ουόκαπ, ο οποίος σε σύντομο χρονικό διάστημα, στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα και μέσα στην οικογένεια του Ολυμπιακού, γιγαντώθηκε και είναι πλέον ένα από τα καλύτερα γκαρντ στην Ευρώπη.

Με παίκτες που έγιναν ένα με τους συμπαίκτες τους, το τεχνικό τιμ, τη διοίκηση αλλά και τον κόσμο. Με παίκτες που θέλουν να φοράνε τη φανέλα των νταμπλούχων Ελλάδας όχι μόνο για τα χρήματα αλλά και για την…παρέα. Για αυτήν την υγεία που βγάζει ο Ολυμπιακός. Την ομάδα που ξέρει να «απαντάει» στις προκλήσεις εντός των τεσσάρων γραμμών του παρκέ, χωρίς να κοιτάζει μπάτζετ και ονόματα.