Η απάντηση του Πρίντεζη μετά το «μηδέν» κόντρα στην Εφές

Μετά το ματς κόντρα στην Εφές, στο οποίο δεν σκόραρε, ο Γιώργος Πρίντεζης έχει πάρει... φωτιά στην επίθεση. Τι παραπάνω ζητάει φέτος από εκείνον ο Ντέιβιντ Μπλατ. 

Η απάντηση του Πρίντεζη μετά το «μηδέν» κόντρα στην Εφές

Στο περασμένο φιλικό στην Μόσχα, κόντρα στην Αναντολού Εφές, ο Γιώργος Πρίντεζης δεν ήταν σε καλή κατάσταση και παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων. Όχι μόνο τέλειωσε το ματς δίχως να καταφέρει να σκοράρει (κάτι που σπάνια το παθαίνει), αλλά ήταν και απελπιστικά άστοχος, έχοντας 0/6 δίποντα. Έχει όμως την εμπειρία, τον χαρακτήρα, αλλά και τα αντανακλαστικά ώστε να αντιδράσει. Έκανε την αυτοκριτική του και στο επόμενο ματς κόντρα στην Ούνικς, όχι μόνο βελτιώθηκε, αλλά έκανε και το βήμα μπροστά, πραγματοποιώντας καταπληκτική εμφάνιση, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη. Η «αφύπνιση» του ήταν εντυπωσιακή, καθώς ολοκλήρωσε το ματς έχοντας 28 πόντους, με 8/12 δίποντα, σημειώνοντας καθοριστικά σουτ τα οποία έφεραν τον Ολυμπιακό πιο κοντά στη νίκη.

Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι για την φετινή σεζόν, ο 33χρονος φόργουορντ φώναξε και πάλι βροντερό «παρών». Μπορεί να μην πήρε ούτε μία προσπάθεια πάνω του στην πρώτη περίοδο κόντρα στον Χολαργό στο ΣΕΦ, αλλά από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά πήρε… φωτιά στην επίθεση, οδηγώντας και πάλι στη νίκη τον Ολυμπιακό. Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν ο πρώτος σκόρερ των «ερυθρολεύκων» με 18 πόντους , έχοντας 8/10 δίποντα, σε 21 λεπτά συμμετοχής. Πήρε πρωτοβουλίες, είχε σωστές αποφάσεις και τέλειωνε τις κατοχές που είχε στα χέρια του με έξοχα τελειώματα κοντά στο καλάθι, ενώ έδωσε στην ομάδα του και πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, τελειώνοντας με εξαιρετικό τρόπο τις φάσεις στον αιφνιδιασμό. Ο Ντέιβιντ Μπλατ θέλει από τους παίκτες να κινούνται με ταχύτητα στο ανοιχτό γήπεδο και ο Έλληνας φόργουορντ όχι μόνο μπορεί να ανταπεξέλθει στο γρήγορο τρανζίσιον παιχνίδι, αλλά και του αρέσει αυτό το στυλ παιχνιδιού.

Με εξαίρεση την… παραφωνία του στο παιχνίδι κόντρα στην Εφές, ο Γιώργος Πρίντεζης έίναι σε καλή κατάσταση. Δούλεψε εντατικά το καλοκαίρι, τόσο σωματικά, όσο και αγωνιστικά και έχει και εκείνος το δικό του κίνητρο φέτος, όχι μόνο στο να επαναφέρει τον Ολυμπιακό στους τίτλους, αλλά και να αποδείξει πως παραμένει ένα από τα κορυφαία «4άρια» της EuroLeague. Ο Ντέιβιντ Μπλατ θα ποντάρει στο ταλέντο και στις δυνατότητες του, θα παραμείνει σημείο αναφοράς στο «ζωγραφιστό», αλλά θα χρειαστεί και βοήθειες από τους συμπαίκτες του στο «4».

Στα θετικά το γεγονός πως έχει προσαρμοστεί και δείχνει καλά στοιχεία στην ομάδα ο Σάσα Βεζένκοφ, ενώ άπαντες αναμένουν με ενδιαφέρον και την επιστροφή του Δημήτρη Αγραβάνη. Παράλληλα, ο Αμερικανός τεχνικός θέλει από εκείνον φέτος να παρουσιαστεί και περισσότερο ενεργός στο κομμάτι της δημιουργίας. Όλες οι άμυνες θα επιχειρούν να προσαρμόζονται πάνω του στο low-post, συνήθως θα δέχεται δεύτερο παίκτη πάνω του και εκεί είναι σημαντικό να μπορεί να διαβάζει το παιχνίδι, βρίσκοντας τον ελεύθερο παίκτη.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο "ΦΩΣ", ο Γιώργος Πρίντεζης μας σχολίασε τα εξής για την συνεργασία του με τον Ντέιβιντ Μπλατ: "Έχουμε μιλήσει, ξέρει τον τρόπο σκέψης μου, αλλά και το πως λειτουργώ γενικότερα σε μία ομάδα. Εγώ πάντα ακολουθώ τις εντολές ενός προπονητή και αυτό θα κάνω και φέτος. Ξέρει καλά και του το έχω πει, πως δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με το αν μειωθεί ο ρόλος μου και χρειαστεί να κάνω ένα βήμα πίσω, για να τα πάει καλύτερα η ομάδα. Όπως και ξέρει πολύ καλά, πως αν η ομάδα με χρειαστεί για να βγω μπροστά, για να δώσω το κάτι παραπάνω, αυτό θα κάνω δίχως κανένα δισταγμό".