Ολυμπιακός: Οι διαφορετικοί δρόμοι Παπανικολάου και Σλούκα

Ο Κώστας Παπανικολάου παίρνει μια θέση δίπλα στους μεγάλους αρχηγούς του Θρύλου 

Ολυμπιακός: Οι διαφορετικοί δρόμοι Παπανικολάου και Σλούκα

Ιδιαίτερη μέρα η σημερινή για το μπάσκετ του Ολυμπιακού. Οι δυο Κώστηδες του Ολυμπιακού, συνομήλικοι και ξεκινώντας περίπου την ίδια εποχή την καριέρα τους με τα ερυθρόλευκα, επέλεξαν διαφορετικούς δρόμους ο καθένας. Ο Παπανικολάου συμφώνησε να μείνει στο μεγάλο λιμάνι, ενώ ο Σλούκας «χώρισε» με τους Πειραιώτες για 2η φορά στην καριέρα του. Για τους ρομαντικούς είναι λογικό ο «Παπ» να παίρνει περίοπτη θέση στην καρδιά, όπως και μια θέση ανάμεσα στους παίκτες-θρύλους της ομάδας.

Ο Σλούκας «πλήγωσε» τον περισσότερο κόσμο του Ολυμπιακού και θεωρούμε ότι αδίκησε τον εαυτό του με τη στάση που κράτησε στο όλο ζήτημα. Θα ήταν καλύτερο να έλεγε «φεύγω» εξ αρχής, καθώς φαινόταν ότι δεν μπορούσε να κάνει χωριό με τον Μπαρτζώκα. Δεν ξέρουμε τι ειπώθηκε στο πολύωρο ραντεβού του με τους Αγγελόπουλους. Ότι ήθελε να μείνει, ήθελε. Το είχε δείξει και με την κίνησή του στη φιέστα, δείχνοντας με τα χέρια του πως το ΣΕΦ είναι το σπίτι του. Αλλά ήθελε να μείνει με τους δικούς του όρους. Να είναι «πρώτο βιολί» στην ομάδα. Και κάπου εκεί στράβωσε η δουλειά. Όπως σε κάθε σύνολο, έτσι και σε μια ομάδα υπάρχουν κάποιοι κανόνες. Και ιεραρχικά ψηλότερα είναι ο προπονητής. Και δεν μπορούσε να του περάσει του Σλούκα, όσο και να τον ήθελαν οι Αγγελόπουλοι. Θα μας πείτε και ο Μπαρτζώκας μπορούσε λίγο να βάλει νερό στο κρασί του. Για τον Σλούκα μιλάμε. Όμως, είτε μας αρέσει είτε όχι, έτσι είναι ο κόουτς του Ολυμπιακού. Και δύσκολο να αλλάξει ο άνθρωπος. Και μάλλον ήταν καλύτερο για όλους που επήλθε το διαζύγιο.

Κάπως έτσι λοιπόν δεν θα κλείσει τη σπουδαία του καριέρα στον Ολυμπιακό ο Σλούκας (αν και ποτέ μη λες ποτέ). Σε αντίθεση με τον Παπανικολάου που θα πει «αντίο» στα γήπεδα με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο στο στήθος. Και μοιραία η σύγκριση βάζει από πάνω τον «Παπ» για τους φίλους του Ολυμπιακού. Όσο κι αν μιλάμε για επαγγελματικό αθλητισμό, όπου ο κάθε αθλητής κοιτάει τι είναι καλύτερο για το συμφέρον του (όπως ο Βεζένκοφ που επέλεξε να πάει στο ΝΒΑ), υπάρχουν κάποια πράγματα που κάνουν τη διαφορά.

Και ο Παπανικολάου παίρνει δικαιωματικά μια θέση δίπλα στους Πρίντεζη και Σπανούλη. Στους μεγάλους αρχηγούς του Θρύλου.

ΥΓ. Κώστα Σλούκα, δεν είμαστε αχάριστοι ούτε ξεχνάμε, σε ευχαριστούμε για όλα όσα έκανες με τον Ολυμπιακό.