Ολυμπιακός: H επόμενη μέρα

Το fosonline.gr αναλύει τα δεδομένα στο ρόστερ του Ολυμπιακού, ύστερα και από την απόφαση αποχώρησης του Σάσα Βεζένκοφ. 

Ολυμπιακός: H επόμενη μέρα

O Oλυμπιακός έχασε οριστικά τον Σάσα Βεζένκοφ. Τον MVP της φετινής EuroLeague, τον κορυφαίο παίκτη της ομάδας και αυτόματα παρουσιάζεται σημαντικό κενό στη θέση «4» στο ρόστερ των ερυθρολεύκων. Οι Πειραιώτες θα επιχειρήσουν να τον καλύψουν με τον Νίκολα Μίροτιτς. Αρέσει ο παίκτης στον Γιώργο Μπαρτζώκα. Πέρα από την δεδομένη του ποιότητα, ο Μαυροβούνιος ξέρει να κινείται σωστά μακριά από τη μπάλα, έχει καλό περιφερειακό σουτ, ενώ διαθέτει και ευχέρεια για σκοράρισμα κοντά στο καλάθι. Οι Πειραιώτες θα επιχειρήσουν να του προσφέρουν τόσο τις απολαβές του Βούλγαρου φόργουορντ, όσο και τη ρήτρα για το ΝΒΑ που θα λάβουν από τος Κινγκς.

Υπάρχει επικοινωνία, ο 33χρονος φόργουορντ βλέπει θετικά την προοπτική να φορέσει τα ερυθρόλευκα, αλλά αναμένεται να τραβήξει το «διαζύγιό» του με τη Μπαρτσελόνα. Εναλλακτικές λύσεις ο Ισπανός Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (αν και θέλει να παραμείνει στο ΝΒΑ), ο Ζακ ΛεΝτέι παρέμεινε στην Παρτιζάν, ενώ ας μη βγάλουμε από το κάδρο την περίπτωση του Τόρνικε Σενγκέλια. Ο Γεωργιανός έχει συμβόλαιο με τη Βίρτους, αλλά δεν είναι ευχαριστημένος στην ιταλική ομάδα. Αν του γίνει μία καλή πρόταση, είναι σε θέση να «σπάσει» το συμβόλαιό του. Έχει τον ίδιο εκπρόσωπο με τον Νίκολα Μιλουτίνοβ, αλλά αγωνιστικά δεν είναι το «4άρι» που θα παίξει μακριά από τη ρακέτα, κάτι που επιθυμεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Είναι φόργουορντ με ποστ παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα, στην πιθανότητα που ο Κώστας Σλούκας αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό, τότε οι Πειραιώτες θα κινηθούν για την απόκτηση του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Όχι μόνο επειδή διαθέτει ποιότητα και παρελθόν στην ομάδα, αλλά και γιατί κατέχει ελληνικό διαβατήριο. Ας μη ξεχνάμε πως με φυγή Σλούκα-Βεζένκοφ, οι ερυθρόλευκοι έχουν μείον δύο γηγενείς παίκτες και μάλιστα πρωτοκλασάτους.

Ο Κώστας Παπανικολάου αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, ενώ είναι ειλημμένη απόφαση να συνεχίσουν στην ομάδα, τόσο ο Άλεκ Πίτερς, όσο και ο Αιζάια Κάνααν. Ο Ταρίκ Μπλακ έχει αποχωρήσει, ενώ δεν πρόκειται να ανανεωθεί το συμβόλαιο του (ακριβού) Τζόελ Μπολομπόι. Παράλληλα, η ομάδα έχει ήδη ανακοινώσει τις μεταγραφές των Νίκολα Μιλουτίνοφ και Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος.