Μικρή η Ευρώπη για τον Σάσα

Γράφτηκε ο επίλογος στο πολύκροτο σίριαλ του καλοκαιριού. Ο Σάσα Βεζένκοφ πήρε την απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στους Σακραμέντο Κινγκς. Ο μαγικός κόσμος του ΝΒΑ και το τεράστιο συμβόλαιο θα ήταν απίθανο να μη δελεάσουν τον Βούλγαρο άσο.

Μικρή η Ευρώπη για τον Σάσα

Ο κόσμος, οι συμπαίκτες του, όλος ο Οργανισμός προσπάθησαν να τον πείσουν να μείνει στον Πειραιά, αλλά όλοι μέσα τους ήξεραν πως ήταν ίσως η πιο δύσκολη αποστολή που είχαν αναλάβει. Και ο Σάσα Βεζένκοφ μέσα του μπορεί να ήθελε να συνεχίσει να φοράει την ερυθρόλευκη, αλλά δεν μπορούσε να πει «όχι» στην πρόταση των Κινγκς. Μία τεράστια πρόταση από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, που από τη μία θα γεμίσει τον τραπεζικό του λογαριασμό και από την άλλη θα του δώσει τη δυνατότητα να παίξει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της EuroLeague αποχωρεί από τα ευρωπαϊκά γήπεδα και από τον Ολυμπιακό. Αφήνει ένα τεράστιο κενό στην ομάδα του Πειραιά, αλλά μπροστά του έχει μία πολύ μεγάλη πρόκληση και αυτή φυσικά δεν είναι άλλη από το να πετύχει με τη φανέλα των Κινγκς. Ο Βεζένκοφ έγινε τόσο μεγάλος που ήταν απίθανο να τον χωρέσουν τα ευρωπαϊκά γήπεδα και απολύτως λογική η απόφασή του να παίξει στο ΝΒΑ. Επίσης, ο παίκτης όλο αυτό το διάστημα δέχτηκε πολύ μεγάλες πιέσεις από την πατρίδα του να αποδεχτεί την πρόταση του Σακραμέντο. Θα είναι η καλύτερη διαφήμιση για τη Βουλγαρία η παρουσία του Σάσα στα γήπεδα της Αμερικής.

Όπως και να 'χει, ο Βεζένκοφ αποχώρησε από τον Ολυμπιακό μετά από έξι χρόνια. Θα λείψουν πολλά από τον Βούλγαρο. Καθαρά αγωνιστικά αφήνει ένα τεράστιο κενό, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Πολλές φορές η δημιουργία καλών ομάδων απαιτεί καλούς χαρακτήρες παικτών σε συνδυασμό με το ταλέντο τους. Ο Βεζένκοφ ήταν μία τέτοια περίπτωση. Ένας παίκτης χαμηλών τόνων, σοβαρός και πολύ σημαντικός για τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού.

Το κλαμπ, ωστόσο, έχει δείξει τα τελευταία χρόνια πως έχει τον τρόπο να απορροφά τους κραδασμούς και να ξεπερνά δυσκολίες που προκύπτουν από τις απώλειες σημαντικών παικτών. Το έχει κάνει με τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη που σταμάτησαν το μπάσκετ και στο παρκέ δεν φάνηκε αυτό. Ακόμη και με άλλους παίκτες όπως ο Χάινς και ο Μιλουτίνοβ που έφυγαν από τον Πειραιά, αλλά τα κενά τους καλύφθηκαν. Ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει έναν Οργανισμό που λειτουργεί ομαδικά, οικογενειακά και έχει τη δυνατότητα να προχωρά παρακάτω ακόμη κι αν χάνει πολύ σημαντικά στελέχη. Στην περίπτωση του Σάσα οι Πειραιώτες σαφώς ήταν προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο αποχώρησής του. Λίγο πολύ το περίμεναν πως θα έφευγε για το ΝΒΑ και ετοίμαζαν την επόμενη μέρα. Το θέμα, όμως, δεν είναι μόνο να αποκτηθεί ένας καλός παίκτης που θα καλύψει αγωνιστικά το κενό. Το θέμα είναι να «δέσει» και στα αποδυτήρια, γιατί εκεί κρύβεται το μυστικό των επιτυχιών του Ολυμπιακού. Και για το δεύτερο φαίνεται πως έχει βρεθεί η συνταγή και οι «ερυθρόλευκοι» όλα αυτά τα χρόνια έχουν αποδείξει ότι λειτουργούν υποδειγματικά σε όλα τα επίπεδα.

Η μεγάλη επιτυχία σε μία ομάδα είναι να υποστηρίζει στην πραγματικότητα τη λέξη «ομάδα», ακόμα και πίσω από τις κάμερες, ακόμα και όταν δεν υπάρχει προβολή. Ο Ολυμπιακός το έχει αυτό, με όλα τα στελέχη του να λειτουργούν προς αυτήν την κατεύθυνση - και θα μπορέσει να βγει δυνατός και τώρα.