Μίλων: Στην Elite League για να πρωταγωνιστήσει! (pics)

Ο ιστορικός Μίλων επιστρέφει μετά από χρόνια στην Α2 και βλέπει ψηλά!

Μίλων: Στην Elite League για να πρωταγωνιστήσει! (pics)

Ο Μίλων έγραψε ιστορία τη σεζόν που πέρασε, καθώς πήρε αήττητος (25-0) την άνοδο στην Elite League! Ο ιστορικός σύλλογος της Νέας Σμύρνης επιστρέφει λοιπόν στην Α2 μετά από πάρα πολλά χρόνια. Και με την οργάνωση που υπάρχει, στόχος είναι να πρωταγωνιστήσει και εκεί! Ο αναμορφωτής της ομάδας, Νίκος Καραγιάννης, θα βρίσκεται και πάλι στο «τιμόνι», ενώ έκανε αίσθηση η απόκτηση του πολύπειρου Στιβ Μπαρτ τζούνιορ! Ο κορμός της ομάδας θα διατηρηθεί, ενώ υπήρξε ενίσχυση και εκτός παρκέ, με τον Θανάση Δούνη να αναλαμβάνει το πόστο του τιμ μάνατζερ.

Το θέμα δημοσιεύτηκε στο ΦΩΣ στις 14/6/2023

Σακελλαρίδης: Χαρά, ικανοποίηση και περηφάνια

Για τις ξεχωριστές στιγμές που ζει ο Μίλων το «ΦΩΣ» μίλησε με τον πρόεδρο και «ψυχή» του συλλόγου, Μιχάλη Σακελλαρίδη.

Συγχαρητήρια για την άνοδο. Περιμένατε τέτοια πορεία, δίχως ούτε μία ήττα;

Σας ευχαριστώ πολύ και χαίρομαι που όλος ο φίλαθλος κόσμος έχει αγκαλιάσει τον σύλλογό μας, έναν σύλλογο με 95 χρόνια Ιστορίας και προσφοράς στον ελληνικό αθλητισμό και στην ελληνική κοινωνία. Ζώντας κάθε μέρα αυτήν την ομάδα, γνωρίζοντας έναν έναν τους αθλητές μας, βλέποντας την προσπάθεια και την ένταση των προπονήσεων και έχοντας απεριόριστη εμπιστοσύνη στον ΑΝΘΡΩΠΟ και προπονητή Νίκο Καραγιάννη, που δούλευε συνέχεια με ένταση, πάθος και χαμόγελο, ήμουν απόλυτα σίγουρος για την επιτυχία αυτής της ομάδας. Ναι, δεν μπορούσε να μην πετύχει αυτή η ομάδα. Τα είχε όλα! Ταλέντο, καλούς χαρακτήρες, δουλευταράδες, αλληλεγγύη και αγάπη μεταξύ τους και κυρίως μια διοίκηση που τα έλυνε όλα και δεν άφηνε τίποτα να μπει εμπόδιο στην πορεία. Το αήττητο ήταν αποτέλεσμα όλων αυτών των χαρακτηριστικών και των συνθηκών που υπήρχαν. Αξίζουν όλοι τα θερμά συγχαρητήρια και είμαστε περήφανοι γι’ αυτήν την ομάδα που έγραψε ιστορία. Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τους χορηγούς μας, χωρίς τη βοήθεια των οποίων δεν θα είχαμε αυτήν την πορεία.

Τι συναισθήματα σας μένουν από τη φετινή χρονιά;

Τα συναισθήματα που μας έχουν μείνει είναι η χαρά, η ικανοποίηση και η περηφάνια. Καλύπτουν όλα τα υπόλοιπα που ευτυχώς ήταν ελάχιστα και δεν μπόρεσαν να σταθούν εμπόδιο στον δρόμο μας!

Η Νέα Σμύρνη χωράει δύο ομάδες, δεδομένης και της ανόδου του Πανιωνίου;

Η Νέα Σμύρνη σαφώς και χωράει δύο ομάδες και το έχει δείξει η ίδια η ζωή και η διαχρονική πορεία και Ιστορία των ομάδων της. Η Νέα Σμύρνη, για μένα, και σίγουρα δεν είμαι μόνος, είναι η «πρωτεύουσα» του ελληνικού αθλητισμού! Σε ένα οικοδομικό τετράγωνο, δύο ιστορικοί και μεγάλοι σύλλογοι συνυπάρχουν και παραγάγουν μοναδικό έργο. Δείτε τις εγκαταστάσεις, δείτε τις ακαδημίες που λειτουργούν και τι έργο προσφέρουν, δείτε τα αθλήματα που αυτοί οι σύλλογοι καλλιεργούν και τότε θα είστε κι εσείς σίγουροι πως, ναι, σαφώς και χωράει, γιατί είναι μοναδικό φαινόμενο! Όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το αθλητικό κίνημα της πόλης είμαστε περήφανοι για την πόλη και τους συλλόγους της, όπως είναι όλη η Ελλάδα, και αυτό είναι η επιτυχία μας.

Καραγιάννης: Να συνεχίσουμε με την ίδια φιλοσοφία

Αρχιτέκτονας της πορείας του Μίλωνα από τη Γ’ Εθνική μέχρι την Α2 ο Νίκος Καραγιάννης. Μίλησε στο «ΦΩΣ» για τη χρονιά που πέρασε αλλά και για τους νέους στόχους της ομάδας.

Δικαίωσες την προσωνυμία σου «ο προπονητής των ανόδων»! Ποιο είναι το συναίσθημα;

Κάθε εμπειρία είναι διαφορετική, μοναδική και κρατάω όλες τις εικόνες, τα συναισθήματα που αποτελούν μαθήματα για εμένα στην έως τώρα πορεία μου. Σέβομαι κάθε στιγμή στην καριέρα μου και τιμώ κάθε παρουσία μου, καθώς ένιωσα σεβασμό και εμπιστοσύνη από τους παίκτες και τους συνεργάτες μου για να καταφέρουμε επιτυχίες που έκαναν τους φίλους των ομάδων αυτών υπερήφανους. Στιγμές όπως στην Καστοριά που δέθηκα με τους ανθρώπους και πάντοτε θα θυμάμαι. Παρόμοιες στιγμές ζω τώρα και στον Μίλωνα με το ίδιο οικογενειακό κλίμα.

Ήταν τόσο εύκολη όσο φάνηκε η άνοδος ή χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια από μέρους σας;

Όσο εύκολο μπορεί να φαίνεται, πιστέψτε με άλλο τόσο δύσκολη ήταν η προσπάθεια. Αντιμετωπίσαμε ομάδες σοβαρές με υψηλό επίπεδο και ακόμη και με μεγαλύτερο μπάτζετ από εμάς. Όμως δείξαμε συγκέντρωση, υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό. Και αυτό το αποτέλεσμα είναι προϊόν συλλογικής προσπάθειας. Διοίκηση, παίκτες, προπονητές και κόσμος ήμασταν μια γροθιά στον Μίλωνα. Ο Μίλων αποτελεί ένα μεγάλο σωματείο και όλοι όσοι ασχολούνται είναι άνθρωποι υπεύθυνοι, προσφέρουν τα πάντα σε προπονητές και αθλητές, έχοντας τα χαρακτηριστικά των επαγγελματιών ακόμη και αν είναι εθελοντές. Είναι μια μεγάλη οικογένεια, με τεράστια Ιστορία, ήθος και αξιοπρέπεια, και είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι εδώ.

Το αήττητο σάς γεμίζει επιπλέον χαρά;

Φέτος γράψαμε ιστορία όχι μόνο για τον Μίλωνα αλλά και στο ελληνικό μπάσκετ, καθώς καμία ομάδα έως τώρα από τη σύσταση της Β’ Εθνικής δεν είχε καταφέρει να τελειώσει αήττητη το πρωτάθλημα. Δεν θα μπορούσα παρά να νιώθω χαρά και υπερηφάνεια που στα τέσσερα χρόνια παρουσίας μου στον Μίλωνα ο σύλλογος κατέκτησε για πρώτη φορά τίτλους σε επίπεδο εθνικών κατηγοριών και έγραψε ιστορία με το αήττητο. Από την τελευταία θέση της Γ’ Εθνικής που ήταν ο Μίλων όταν ανέλαβα, πλέον είμαστε στην Elite League έχοντας καταφέρει κυρίως να αποκτήσουμε φιλοσοφία πρωταγωνιστή και το αήττητο είναι αποτέλεσμα αυτής.

Τι στόχους θα έχει ο Μίλων στο πρωτάθλημα της Elite League;

Πρώτα απ’ όλα, να συνεχίσουμε με την ίδια φιλοσοφία, όλοι μαζί, για να απολαύσουμε το μπάσκετ. Ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό κρατώντας τον κορμό της ομάδας που πέρυσι κατάφερε την άνοδο, ενώ προχωρήσαμε στην προσθήκη του Στιβ Μπαρτ, κάτι που δείχνει ήδη ότι ο Μίλων είναι εδώ και πρωταγωνιστεί. Και στο σημείο αυτό θα ήθελα εκ μέρους του Μίλωνα να ευχαριστήσω τον κ. Δημήτρη Αγγελόπουλο που πέρυσι και ειδικά φέτος βοηθά έμπρακτα για να κάνουμε πραγματικότητα κινήσεις σαν του Μπαρτ. Βασικός στόχος μας είναι να παίξουμε ωραίο μπάσκετ, να ευχαριστηθεί ο κόσμος του Μίλωνα και της πόλης μας τους αγώνες μας και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο!

Ψυλέας: Αυτή η ομάδα ξανάφερε τον κόσμο του Μίλωνα στο γήπεδο

Ο παλιός άσος της ομάδας και από το πόστο του team manager τα τελευταία χρόνια, Nίκος Ψυλέας, μας είπε τα εξής: «Έχω ζήσει τον Μίλωνα από τα μέσα του 1990 ως μια μεγάλη δύναμη της Α2, που νωρίτερα το 1993 έπαιξε για πρώτη φορά στην Ιστορία του στην Α1. Έχω ζήσει τον Μίλωνα και στη δεύτερη θητεία του το 2000 στην Α1, αλλά έχω ζήσει και τον Μίλωνα στην πτώση του και στα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Με αποκορύφωμα όταν γύρισα ξανά στον σύλλογο το 2017 να τον δω στα… πέτρινα χρόνια του στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΝΑ. Όπως καταλαβαίνεις, για όλους εμάς που έχουμε ζήσει τον Μίλωνα ήταν χρέος μας να επαναφέρουμε την ομάδα μπάσκετ στην Elite League. Είμαι πολύ υπερήφανος για όλους όσοι βοήθησαν και ήταν δίπλα σε αυτήν την ομάδα, είμαι ευτυχισμένος που είδα τους αθλητές και όλο το προπονητικό επιτελείο να γίνονται ένα με αυτόν τον σύλλογο. Κατάφερε αυτή η ομάδα να ξαναφέρει τον κόσμο του Μίλωνα στο γήπεδο, είδα μικρά παιδιά με χαμόγελα και ενθουσιασμό να πανηγυρίζουν μαζί μας και είδα μια διοίκηση με δάκρυα συγκίνησης στα μάτια. Το μέλλον του Μίλωνα τού ανήκει πιστεύω, στη συνέχεια θα μας εκπλήσσει με τα κατορθώματά του!».

Μοτσενίγος: Ο ένας για τον άλλον!

Αρχηγός της ομάδας ο Σπύρος Μοτσενίγος. Θα είναι παρών και στην Elite League!

Μπράβο για την άνοδο! Ήσασταν σίγουροι ότι θα τα καταφέρετε;

Από τη στιγμή που φτιάχτηκε η ομάδα, φαινόταν ότι έχει πολύ υψηλό ταβάνι καθώς αποτελούταν από παίκτες με μεγάλη πείρα και ικανότητα, αλλά και με έναν προπονητή που έχει πετύχει σπουδαία πράγματα και έχει την τεχνογνωσία να διαχειριστεί ένα τέτοιο σύνολο. Οπότε, βλέποντας όλα αυτά, είχαμε πίστη ότι μπορούμε να καταφέρουμε την άνοδο και παιχνίδι με το παιχνίδι ενισχυόταν αυτό το συναίσθημα.

Ποια τα μυστικά της φετινής πορείας;

Νομίζω πως ήταν δύο τα βασικά συστατικά της φετινής μας πορείας. Πρώτον, ότι καταφέραμε να γίνουμε παρέα μεταξύ μας και να βάλουμε την ομάδα και τον κοινό στόχο πάνω απ’ όλα, παίζοντας ο ένας για τον άλλον. Δεύτερον, ότι δεν εφησυχάσαμε με τις συνεχόμενες νίκες και συνεχίσαμε να δουλεύουμε και να παλεύουμε με υψηλή ένταση σε κάθε προπόνηση και βασικό ρόλο σε αυτό έπαιξε ο κόουτς Καραγιάννης.

Πού αφιερώνετε την επιτυχία;

Η επιτυχία νομίζω ανήκει σε όλους αυτούς που μας πίστεψαν από την αρχή της χρονιάς, όπως είναι η διοίκηση και ο κόσμος του Μίλωνα, που ήταν πάντα δίπλα μας και δεν σταμάτησαν στιγμή να μας στηρίζουν.

Ασημακόπουλος: Το ελληνικό μπάσκετ επανακάμπτει

Εκ των εργατών του συλλόγου ο βενιαμίν Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος, μέλος του ΔΣ του Μίλωνα αλλά και της ΕΟΚ. Ιδού τι μας είπε: «Το ελληνικό ερασιτεχνικό μπάσκετ αρχίζει και επανακάμπτει, το ενδιαφέρον αυξάνεται και είναι χαρακτηριστικό ότι τη φετινή χρονιά σε όλα τα γήπεδα τόσο στην Αθήνα όσο και σε όλη την επικράτεια ήταν γεμάτα από κόσμο. Κόσμο που διψά να απολαύσει μπάσκετ και να νιώσει υπερήφανος για τις ομάδες της πόλης και της γειτονιάς του. Μάλιστα η Elite League, όπως είδαμε με τις αλλαγές που έγιναν και τις νέες που θα γίνουν, αποκτά νέο ενδιαφέρον. Αποτελεί ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και συνεχώς βελτιώνεται. Το ελληνικό μπάσκετ έχει μεγάλη δυναμική, πολύ μεγάλο κοινό και σημαντικές προοπτικές για το μέλλον. Παράλληλα, πέρυσι είδαμε δυνατές ομάδες και στη Β’ Εθνική, όπως ο Πανιώνιος, η Μύκονος, ο Πρωτέας Βούλας, ο Πανελευσινιακός, ο Βίκος Ιωαννίνων και φυσικά ο Μίλων. Και πραγματικά είμαι διπλά χαρούμενος γιατί, πέρα από τον Μίλωνα, το σωματείο στο οποίο δραστηριοποιούμαι και βρίσκομαι από 7 χρόνων, είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ ότι το ιστορικό σωματείο του Πανιωνίου επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο. Ως χώρος, έχουμε ανάγκη να βλέπουμε υγιή σωματεία να πρωταγωνιστούν και να ξαναφέρνουν στους κόλπους του μπάσκετ τον κόσμο. Να δίνουν προοπτική στα παιδιά, ώστε να επιλέξουν το άθλημα, να δημιουργούν νέους φιλάθλους. Και όλες μας οι προσπάθειες ακριβώς σε αυτό στοχεύουν».