Ολυμπιακός: Αυτοκρατορία μέχρι τέλους

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε σαρωτικός στην κανονικότητα και έχει στόχο να χτίσει τη δυναστεία του για πολλά χρόνια - Γράφει ο Ν. Ψιλόπουλος.

Ολυμπιακός: Αυτοκρατορία μέχρι τέλους

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 14ο του πρωτάθλημα, το δεύτερο συνεχόμενο και για πρώτη φορά στα χρονικά του συλλόγου στο μπάσκετ, κατέκτησε για δεύτερη σερί σεζόν το Νταμπλ στην Ελλάδα. Δεν είναι και μικρό πράγμα. Ύστερα από την περίφημη «επανάσταση» με το «μέχρι τέλους», οι Πειραιώτες επέστρεψαν στην κανονικότητα με εντυπωσιακό, επιβλητικό και κυρίαρχο τρόπο. Δεν έχουν χαρίσει ούτε έναν τίτλο! Νταμπλ πέρσι, Νταμπλ φέτος, πήραν και το Σούπερ-Καπ, έχοντας παράλληλα και δύο σερί παρουσίες στα Final Four. Οι ερυθρόλευκοι έχουν χτίσει τη δική του δυναστεία και οι Αγγελόπουλοι είναι αποφασισμένοι να τη συνεχίσουν για πολλά χρόνια ακόμη, μέχρι τέλους, έχοντας για στρατηγό στην ομάδα τους τον προπονητή Γιώργο Μπαρτζώκα.

Ο Ολυμπιακός ήταν ισοπεδωτικός στον τέταρτο τελικό. Προηγήθηκε με +22 στο ημίχρονο, η διαφορά ξέφυγε και στο +30, με τους ερυθρόλευκους να είναι έτοιμοι να διασύρουν τον Παναθηναϊκό, κάνοντας νέα επίδειξη δύναμης. Ενδεχομένως κάποιοι να μην ήθελαν να συμβεί αυτό, οπότε αποφάσισαν να πάρουν τις τύχες του ματς στα χέρια τους. Εκατοντάδες αντικείμενα, δεκάδες βεγγαλικά, φωτιές, καταστροφές, εισβολές οπαδών στη φυσούνα, στον αγωνιστικό χώρο και κάπως έτσι ήρθε η διακοπή στο ΟΑΚΑ, με τους Πειραιώτες να συναντούν νέα... ζούγκλα στις εγκαταστάσεις της έδρας του «τριφυλλιού». Μπορεί το ματς να μη τέλειωσε, το σκορ έμεινε στο 35-63 στο 28', αλλά η ουσία είναι πως οι Πειραιώτες πήραν αυτό που τους άξιζε, δείχνοντας την πραγματική διαφορά δυναμικής που χωρίζει τις δύο ομάδες.

Το αξιόπιστο τρίποντο ήταν μεγάλο όπλο για τον Ολυμπιακό (11/17-64%) στον τέταρτο τελικό, όπως και η κυριαρχία στα ριμπάουντ (21-27), με τον Άλεκ Πίτερς να κάνει το βήμα μπροστά (11 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ) ελλείψει Κώστα Παπανικολάου και τον Τόμας Ουόκαπ να παίρνει... εκδίκηση (10 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ) για την αντιμετώπιση που είχε στον δεύτερο τελικό. Ρεσιτάλ, κάνοντας σχεδόν τα πάντα στο παρκέ, δείχνοντας πως είχε πάρει την υπόθεση προσωπικά.

Ο Ολυμπιακός πλέον κοιτάζει την επόμενη μέρα. Θα το γιορτάσει, αλλά αμέσως μετά θα έχει στόχο να δημιουργήσει μία ακόμη πιο ισχυρή ομάδα που θα διατηρηθεί στην ελίτ της Ευρώπης. Προτεραιότητα οι ανανεώσεις στα συμβόλαια των Κώστα Παπανικολάου και Κώστα Σλούκα. Για τον πρώτο είναι θέμα χρόνου, αλλά για τον δεύτερο δεν είναι απλή υπόθεση. Δεν είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος για τον χρόνο συμμετοχής του και πρέπει να λυθούν ορισμένα θέματα, με τις Ρεάλ και Μιλάνο να καλοβλέπουν την περίπτωσή του. Πρώτος στόχος για μεταγραφή παραμένει ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, με τις συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών να γίνονται σε εξαιρετικό κλίμα.