Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Αντιμέτωποι με βαριές ποινές οι «πράσινοι»

Ο τέταρτος τελικός στο ΟΑΚΑ διακόπηκε οριστικά και αναμένεται να επιβληθούν ποινές στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Αντιμέτωποι με βαριές ποινές οι «πράσινοι»

Ο τέταρτος τελικός της Basket League ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στιγματίστηκε από τα επεισόδια που προκάλεσαν οι φίλοι των «πράσινων».

Οι διαιτητές αποφάσισαν την οριστική διακοπή του αγώνα με αποτέλεσμα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός να κινδυνεύει με ποινή τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών έως και ποινή αφαίρεσης βαθμών.

Ο κανονισμός αναφέρει: «1. Ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ημερών, επιβάλλεται στην περίπτωση επεισοδίων μέσα στον αγωνιστικό χώρο εάν ο αγώνας διεκόπη οριστικά λόγω των επεισοδίων αυτών. Επίσης επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο από 8.800 έως 15.000 ευρώ.

2. Στην περίπτωση αυτή εκτός από τον μηδενισμό της υπαίτιας ομάδας ή ομάδων επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο (2) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του οικείου Πρωταθλήματος που αγωνίζεται η υπαίτια ομάδα έστω και αν η οριστική διακοπή συνετελέσθη σε αγώνα Κυπέλλου.

3. Αν τα επεισόδια γίνουν σε αγώνες της φάσης play offs, η ομάδα της υπαίτιας ΚΑΕ αποκλείεται αυτόματα από τους αγώνες της φάσης αυτής και προκρίνεται η αντίπαλος ομάδα ανεξάρτητα από τα μέχρι εκείνη τη στιγμή μεταξύ τους αποτελέσματα. Η αφαίρεση βαθμών γίνεται από τη βαθμολογία της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Επίσης επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο από 15.000 έως 20.000 ευρώ».