Το ρεσιτάλ του Σλούκα και η άμυνα πάνω στον Λι

Ο Κώστας Σλούκας είναι ο άνθρωπος που θα κάνει τη διαφορά και στον τέταρτο τελικό στο ΟΑΚΑ, ενώ θα είναι «κλειδί» και η καλή άμυνα του Ολυμπιακού πάνω στον Πάρις Λι

Το ρεσιτάλ του Σλούκα και η άμυνα πάνω στον Λι

Ο Κώστας Σλούκας παρουσιάστηκε φρέσκος και αναζωογονημένος στο παιχνίδι του ΣΕΦ. Ναι μεν ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα, ο οργανισμός του έδειχνε εξαντλημένος, αλλά στον τρίτο τελικό ήταν ουσιαστικά ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης.

Έδειξε κατ’ αρχάς το πόσο έλειψε στην ομάδα του στον δεύτερο τελικό στο ΟΑΚΑ, πιστοποίησε την τεράστια κλάση του αλλά και το πόσο σημαντικός είναι στο αγωνιστικό πλάνο των «ερυθρολεύκων». Από τα χέρια του ουσιαστικά πέρασαν οι 28 από τους 75 πόντους του Ολυμπιακού.

Ο 33χρονος γκαρντ έκανε πράξη αυτό που ξέρει καλά και το πράττει συχνά στην εντέλεια, όσο ελάχιστοι παίκτες στην Ευρώπη. Το πικ εν ρολ. Βλέποντας απέναντί του ψηλούς που δεν μπορούν να αμυνθούν έξοχα σε αυτές τις καταστάσεις, ο Κώστας Σλούκας εξέθεσε την «πράσινη» άμυνα.

Διάβασε έξοχα το παιχνίδι, έπαιρνε σωστά τα σκριν και την κατάλληλη στιγμή μοίραζε απλόχερα ασίστ στους συμπαίκτες του. Συχνά και με λόμπες στον αέρα (έδωσε αρκετές μπάλες πάρε-βάλε σε Μπολομπόι - Φαλ) όντας καταπληκτικός στο να δημιουργεί φάσεις πάνω από τη στεφάνη. Έβαλε μεγάλα σουτ, δημιούργησε ρήγματα και με 14 πόντους και 7 ασίστ άφησε τη σφραγίδα του στο ματς.

Η πίεση πάνω στον Λι είναι το «κλειδί»

Ο Ολυμπιακός κράτησε χαμηλά στο σκορ τον Παναθηναϊκό στον τρίτο τελικό. Μόλις στους 52 πόντους, δείγμα της εξαιρετικής του άμυνας. Οι Πειραιώτες έβαλαν δύσκολα στο «τριφύλλι», με αποτέλεσμα να το ρίξουν στο φτωχό 33% (16/48) στα σουτ εντός παιδιάς, αλλά και σε 19 λάθη. Οι «πράσινοι» είχαν 11/25 δίποντα (44%) και 5/23 τρίποντα (21%). Δεν τα έχασαν επειδή απλά ήταν άστοχοι, αλλά κυρίως γιατί η καλή άμυνα των γηπεδούχων δεν τους άφηνε να... αναπνεύσουν.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποφάσισε να ρίξει μεγάλη πίεση πάνω στον Πάρις Λι. Ήθελε να κουράσει τον πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού, σε ένα ρόστερ που δεν έχει αρκετές αξιόλογες περιπτώσεις σε αυτήν τη θέση. Τι έκανε λοιπόν; Έριξε πέντε διαφορετικούς παίκτες πάνω στον Αμερικανό γκαρντ, ο οποίος από ένα σημείο και μετά κουράστηκε και δεν είχε δυνάμεις.

Του έκοψε τους διαδρόμους για να πάει στα μπασίματα που αρέσκεται και του περιόρισε δραματικά τους χώρους για πάσα. Ναι μεν έδωσε 6 ασίστ, αλλά έκανε και 6 λάθη! Παράλληλα, του έδωσε περισσότερο το τρίποντο, θέση από την οποία ήταν άστοχος (1/5), με αποτέλεσμα να βγει εκτός ρυθμού. Η πίεση πάνω στον Πάρις Λι θα είναι και πάλι το «κλειδί» για τους Πειραιώτες ενόψει του τέταρτου τελικού.