Ολυμπιακός: Ο Λούντζης φώναξε «παρών»

O Mιχάλης Λούντζης φώναξε «παρών» στον τρίτο τελικό - Η σημασία να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή.

Ολυμπιακός: Ο Λούντζης φώναξε «παρών»

Ο Μιχάλης Λούντζης δεν είναι μικρό παιδί πλέον. Βρίσκεται στα 25 του χρόνια. Στην ηλικία του, ο Κώστας Σλούκας είχε παίξει τρεις τελικούς EuroLeague μέσα σε τέσσερα χρόνια, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο, παίρνοντας εκείνο το καλοκαίρι μεταγραφή στη Φενέρμπαχτσε. Ο νεαρός γκαρντ προσπαθεί να σταθεί στο ρόστερ του Ολυμπιακού, έχοντας αποκλειστικά βοηθητικό ρόλο.

Σε μία εποχή που δεν υπάρχουν αρκετοί ταλαντούχοι Έλληνες μπασκετμπολίστες όπως στο παρελθόν, ο Μιχάλης Λούντζης είναι ένας από αυτούς. Και χαρά όλων στο μεγάλο λιμάνι θα είναι να καταφέρει να κάνει το βήμα μπροστά, να ξεχωρίσει, αλλά και να αποδείξει πως αξίζει να έχει περισσότερο ενεργό ρόλο. Μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει.

Δεν ήταν καλός στους δύο πρώτους αγώνες των τελικών κόντρα στον Παναθηναϊκό. Έχανε σουτ, έκανε λάθη, δεν μπορούσε να είναι ουσιαστικός στο κομμάτι της δημιουργίας. Και μιλάμε για έναν παίκτη που αγωνίζεται στη θέση του πλέι-μέικερ. Με κορμί σχεδόν δύο μέτρα. Δεν κατάφερε να αρπάξει τις ευκαιρίες, γεγονός που δημιούργησε δικαιολογημένα... μουρμούρες.

Στον τρίτο τελικό όμως στο ΣΕΦ, πραγματοποίησε μεστή και ώριμη εμφάνιση. Ήταν δραστήριος στην επίθεση (4/5 σουτ και 9 πόντοι), έβαλε μεγάλα σουτ, ήταν εξαιρετικός στην πίεση πάνω στη μπάλα, ενώ συνείσφερε στη δημιουργία με 3 ασίστ. Εξαιρετική εικόνα, δείχνοντας πως μπορεί να βοηθήσει. Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη να παίρνει πνοές και από τους παίκτες που έρχονται από τον πάγκο. Οι αναπληρωματικοί ήταν που έκαναν τη διαφορά. Και ο Μιχάλης Λούντζης επιβάλλεται να συνεχίσει να παίζει έτσι, ώστε στο άμεσο μέλλον να αναβαθμιστεί ο ρόλος του και να εξελιχθεί σε παίκτη-πρωταγωνιστή. Μπορεί; Σε πρώτη φάση, δεν θα πρέπει να σπαταλά ούτε μία ευκαιρία που του δίνεται.