Εάν είναι αυτός που πρέπει, δεν θα χρειαστεί πέμπτο ματς

Πρώτα απ' όλα αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά ότι όταν στο γήπεδο είναι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν υπάρχει αδιαφιλονίκητο φαβορί. Μπορεί η μία από τις δύο ομάδες να είναι σε καλύτερο φεγγάρι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάρει και το ματς… σβηστά.

Εάν είναι αυτός που πρέπει, δεν θα χρειαστεί πέμπτο ματς

Ο Ολυμπιακός δεν έχει να αποδείξει τίποτα φέτος, το ξέρουν όλοι, το έχουν παραδεχτεί ότι είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός θα πετούσε λευκή πετσέτα.

Όλοι αυτοί οι λόγοι τού έδιναν επιπλέον κίνητρα για να παλέψει απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο. Το έκανε στο πρώτο ματς, το έκανε και στο δεύτερο σε έναν Ολυμπιακό που πρώτα απ' όλα φαίνεται πως έχει… χαλασμένο το μυαλό του από το Κάουνας. Μπορεί να μοιάζει ακραίο, αλλά η ομάδα του Μπαρτζώκα ούτε στο ΣΕΦ αλλά ούτε και στο ΟΑΚΑ είχε σωστές επιλογές, ενέργεια και καθαρό μυαλό.

Και χθες πήγε στο Μαρούσι χωρίς τον Σλούκα, έχασε με τραυματισμό τον Βεζένκοφ και στη διάρκεια του ματς από αμφισβητούμενη φάση τον Ουόκαπ. Παρ’ όλα αυτά, ακόμα κι έτσι θα μπορούσε να έχει πάρει το παιχνίδι εάν είχε πιο σωστές επιλογές στο φινάλε του αγώνα και δεν βιαζόταν να πάρει αποφάσεις που στην πορεία δεν του βγήκαν.

Ο Ολυμπιακός έχασε ένα ματς από τον Παναθηναϊκό μετά από ενάμιση χρόνο, αφού χρειάστηκε να παίξει χωρίς τα βασικά του όπλα, αλλά αν είναι αυτός που πρέπει, μπορεί να τελειώσει τη σειρά στο γεμάτο ΟΑΚΑ και όχι στο άδειο ΣΕΦ. Ίσως αυτή η νίκη να ταρακουνήσει και να ξυπνήσει τους παίκτες του Μπαρτζώκα που στο φινάλε της σεζόν βγάζουν μεγάλη κόπωση στο παρκέ και αυτή έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει και καθαρό μυαλό για να παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις.

Στο ποδόσφαιρο, στιγμές όπως η χθεσινή στον ημιτελικό του πρωταθλήματος της Κ17 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Άρη θα πρέπει να αναδεικνύονται. Όταν ο Μαγής του Άρη χτύπησε στο γόνατο και έπεσε στο έδαφος, ο Λίγδας έγινε κάτοχος της μπάλας, αλλά, αντί να εκμεταλλευτεί το γεγονός και να βγει μόνος με την αντίπαλη εστία, προτίμησε να βγάλει την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου.

Η κίνηση fair play του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού αποδεικνύει ότι τουλάχιστον σε επίπεδο ακαδημίας γίνεται κάτι καλό. Όπως κάτι καλό συμβαίνει και στον Άρη, με τον προπονητή Κώστα Καζάνα να ζητάει από τους παίκτες του να γυρίσουν την μπάλα στον Ολυμπιακό, αφού όταν δόθηκε συνέχεια στο ματς κράτησαν την μπάλα στην κατοχή τους. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μπολιαστεί από την τοξικότητα και το μίσος, αλλά τουλάχιστον υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν γυρίσει την πλάτη σε αυτές τις θλιβερές καταστάσεις.

Η κίνηση του Λίγδα είναι καθαρά έργο του Δημήτρη Μαυρογενίδη, ενός ανθρώπου που έχει δείξει και στο παρελθόν σε άλλες καταστάσεις πως έχει ήθος και αξιοπρέπεια. Είναι ξεκάθαρα δική του δουλειά και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Ένα πραγματικό διαμάντι στον χώρο του ποδοσφαίρου που έχει αφήσει τα παιδιά τα οποία προπονεί μακριά από φανατισμούς, σκοπιμότητες και έχθρες. Ο Μαυρογενίδης τιμάει τον σύλλογο στον οποίο εργάζεται και βασικά οι γονείς μπορούν να είναι ήσυχοι πως, ακόμα κι αν τα παιδιά δεν κάνουν μεγάλη καριέρα ως ποδοσφαιριστές, τουλάχιστον θα είναι καλοί άνθρωποι για την κοινωνία μας και αυτό είναι ίσως πιο αναγκαίο και σημαντικό.