Ολυμπιακός: Σλούκας εκτός - Ευκαιρία για Λούντζη και Λαρεντζάκη

Η απουσία του Κώστα Σλούκα είναι σημαντική, καθώς είναι εκτός και ο Αιζάια Κάνααν, αλλά το γεγονός θα δώσει ευκαιρίες στους Μιχάλη Λούντζη και Γιαννούλη Λαρεντζάκη ενόψει ΟΑΚΑ. 

Ολυμπιακός: Σλούκας εκτός - Ευκαιρία για Λούντζη και Λαρεντζάκη

Ο Κώστας Σλούκας έμεινε εκτός 12άδας από τον δεύτερο τελικό απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Υπήρχε η διάθεση να το παλέψει, αλλά ο παίκτης συνέχιζε να ταλαιπωρείται με γαστρεντερίτιδα. Είχε χάσει προπονήσεις, ο οργανισμός του έδειχνε εξασθενισμένος, οπότε αποφασίστηκε να ξεκουραστεί ενόψει της συνέχειας.

Σε συνδυασμό βέβαια και με την απουσία του Αιζάια Κάνααν, η απουσία του Κώστα Σλούκα αυξάνει την έλλειψη παικτών στην περιφέρεια, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας, έχει λύσεις ώστε να καλύψει το κενό του εκ των έσω.

Η ομάδα του Πειραιά, άλλωστε, διαθέτει ένα γεμάτο ρόστερ, με βάθος στον πάγκο, με παίκτες που αγωνίζονται σε δύο ή ακόμη και τρεις θέσεις, οπότε υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθεί η σημαντική απουσία του.

Οι απουσίες βέβαια δημιουργούν και ευκαιρίες. Ο Μιχάλης Λούντζης θα κληθεί να κάνει το βήμα μπροστά και θα αυξηθεί ο χρόνος συμμετοχής του. Ευκαιρία να αποδείξει πως μπορεί να γίνει και πρωταγωνιστής, πέρα από ρολίστας. Θα έχει αυξημένο χρόνο συμμετοχής και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο οποίος θα κληθεί να δώσει το κάτι παραπάνω και να βρει ρυθμό στην επίθεση, διατηρώντας παράλληλα τη ψυχραιμία του.

Είναι δεδομένο βέβαια πως θα δούμε και τον Σακίλ ΜακΚίσικ στη θέση «2», πέρα από το πόστο του στο «3», καθώς είναι ένας παίκτης με ευχέρεια να παίζει έχοντας τη μπάλα στα χέρια. Ξέρει να δημιουργεί ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και είναι καταπληκτικός στο κάθετο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έχει την ποιότητα, αλλά και την υπεροχή ώστε να νικήσει τον Παναθηναϊκό και με τις απουσίες του.

Η τελευταία νίκη του στο ΟΑΚΑ

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για τελευταία φορά στο ΟΑΚΑ στις 19 Μαρτίου, για το ελληνικό πρωτάθλημα. Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 76-74, φτάνοντας τις 12 διαδοχικές σερί νίκες επί του Παναθηναϊκού, σημειώνοντας παράλληλα το έκτο συνεχόμενο «διπλό» μέσα στο «σπίτι» του «τριφυλλιού». Εφόσον φύγει νικητής και απόψε από το Μαρούσι, θα φτάσει τα επτά, το σερί στο 15-0, γιγαντώνοντας ακόμη περισσότερο τη δυναμική του στα «αιώνια» ντέρμπι.

Ο Ολυμπιακός είχε σε εκείνο το ματς για πρωταγωνιστές τους Γιαννούλη Λαρεντζάκη (13 πόντοι) και Σακίλ ΜακΚίσικ (12 πόντοι), παίρνοντας αρκετούς πόντους από τον πάγκο του. Τους 40 από τους 76 που πέτυχε. Ένα ακόμη δείγμα πως η υπεροχή των ερυθρολεύκων στο θέμα του ρόστερ, φέρνει αποτέλεσμα μέσα στα παιχνίδια. Έχει έξτρα λύσεις, περισσότερους πρωταγωνιστές. Εκεί θα επιχειρήσει να ποντάρει.

Ο Ολυμπιακός σε εκείνο το ματς είχε και θετικότατο πρόσημο στον συσχετισμό ασίστ/λάθη (21/7), όπως και στον πρώτο τελικό (22/11). Το συγκεκριμένο στατιστικό στοιχείο θα είναι οδηγός για τους ερυθρόλευκους απόψε. Αν κυκλοφορήσουν σωστά τη μπάλα, ομαδικά και βγάλουν συνεργασίες στο παρκέ, θα έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα για να πάρουν ένα ακόμη «διπλό» στο ΟΑΚΑ.