Όποιος θέλει NBA ξενυχτάει, εδώ μιλάμε για Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών με τον Παναθηναϊκό και αυτό μετράει, όπως σωστά είπε και ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά Γιώργος Μπαρτζώκας.

Όποιος θέλει NBA ξενυχτάει, εδώ μιλάμε για Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Πρώτο βήμα για ένα ακόμη πρωτάθλημα και το δεύτερο σερί νταμπλ. 14η διαδοχική νίκη επί του αιωνίου αντιπάλου Παναθηναϊκού αλλά και πάλι γκρίνια γιατί ο Ολυμπιακός δεν ισοπέδωσε τον ΠΑΟ. Γιατί το +16 στο ξεκίνημα έγινε -1 λίγο πριν από το τέλος.



Εδώ κάποιοι που… στόλιζαν τον Μπαρτζώκα για τον Κάνααν, θυμήθηκαν τον Αμερικανό γκαρντ που πολύ σωστά έμεινε έξω στην Ελλάδα για τους τελικούς αφού ο Μπλακ δεν είναι 100% έτοιμος, δεν έπαιξε και ο Μπολομπόι που επέλεξε ο κόουτς του Ολυμπιακού ήταν στον πρώτο τελικό ένας κομβικός παίκτης στα όσα λεπτά αγωνίστηκε αφού και ο Φαλ έκανε εξαιρετική δουλειά.

«Κερδίσαμε και το ζητούμενο αυτή την εποχή είναι αυτό. Το να θέλξουμε με το φοβερό μπάσκετ που θα παίξουμε, μπορεί να μας δοθεί η ευκαιρία όμως αυτό που μετράει είναι το πρωτάθλημα και αυτό θα κοιτάξουμε να κάνουμε», είπε ο Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου και εμείς εδώ απλά θα συμπληρώσουμε πως όποιος θέλει NBA μπορεί τα ξημερώματα – όποιος αντέχει δηλαδή - να μένει ξύπνιος και να παρακολουθεί τους τελικούς στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Εδώ μιλάμε για Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Για τη…μητέρα των μαχών από το ΣΕΦ μέχρι το ΟΑΚΑ, από τη Λεωφόρο μέχρι το Καραϊσκάκη, από το «Μελίνα Μερκούρη» μέχρι τον Άγιο Θωμά, από το «Πέτρος Καπαγέρωφ» μέχρι το Γουδί. Από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη.

Αυτό που μετράει, ειδικά όταν μιλάμε για μια σειρά τελικών που δίνει πρωτάθλημα και νταμπλ, είναι η νίκη και όχι η εμφάνιση και οι διαφορές.

Ενδεχομένως πολλοί να έχουν στο μυαλό τους τον πέμπτο τελικό του 1996 και το 73-38 στο ΣΕΦ, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν πως αυτά τα «τρελά» σκορ έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις.

Όπως το 49-69 στο ΟΑΚΑ το 1997 στον δρόμο για τη Ρώμη και την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Όπως το 68-69 στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό του Γιάννη Ιωαννίδη να σπάει το αήττητο του ΠΑΟ του Ομπράντοβιτς τη σεζόν 1999-2000, ενώ όλοι μιλούσαν για 20άρες εκείνες τις ημέρες.

Όπως το αξέχαστο 1-4 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας για το Κύπελλο Ελλάδας το 2001, όταν πολλοί ήταν εκείνοι που μετά το 1-1 είχαν «καταδικάσει» τον Ολυμπιακό που είχε παραταχθεί χωρίς τον Τζόρτζεβιτς, αλλά ο Λουτσιάνο εκείνο το βράδυ ήταν δέκα Τζόλε μαζί.