Με χειροκρότημα δεν παίρνεις τίτλο

Ο Παναθηναϊκός πήγε ανέλπιστα καλά στο ΣΕΦ κατά την πρώτη δοκιμασία απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά το κοντέρ γράφει ήδη 1-0 στα play off και την Πέμπτη θα πρέπει να αντιδράσει.

Με χειροκρότημα δεν παίρνεις τίτλο

Κι όμως ο Παναθηναϊκός παραλίγο να κάνει το «διπλό» μέσα στο ΣΕΦ και το 0-1 στη σειρά των play off.

Παραλίγο, διότι οι ανορθογραφίες, τα «εγκλήματα» και οι αστοχίες που έχουν γίνει φέτος στη στελέχωση και τη διαχείριση του ρόστερ βγήκαν στην επιφάνεια στα κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Εκεί όπου κρινόταν που θα καθίσει η μπίλια, οι «πράσινοι» έκαναν τις λάθος επιλογές είτε στην άμυνα, είτε στην επίθεση.

Τι να ζητήσει κανείς όμως από μια ομάδα με έναν πλέι μέικερ, τον Λι που έπαιξε 37.30’, με έναν ουσιαστικά σούτινγκ γκαρντ, τον Γκριγκόνις και με τέσσερις ξένους, διότι ο Ντέρικ Ουίλιαμς έχει αποφασίσει να κατεβάσει ρολά και απλώς παρίσταται για να μην προκαλέσει διακοπή συμβολαίου;

Φάνηκε άλλωστε στο ΣΕΦ πως ήταν ο πιο… ευγενικός φιλοξενούμενος. Δεν ανησύχησε στο παραμικρό τους «ερυθρόλευκους»…

Ο Παναθηναϊκός τηρουμένων των αναλογιών και των συνθηκών εξαιρετικά. Ναι, δεν κατάφερε να κερδίσει τον Ολυμπιακό και αυτή τη στιγμή χάνει 1-0 στις νίκες, όμως ΠΡΙΝ το ματς δεν υπήρχε σχεδόν κανείς που να υποστήριζε πως θα είχε αυτή την εξέλιξη η αναμέτρηση.

Μπορεί να κέρδισε, αλλά ο Ολυμπιακός ξέρει πολύ καλά πως δεν έπαιξε όπως έπρεπε ή τουλάχιστον όπως περίμεναν οι φίλαθλοί του δίνοντας δικαιώματα στον Παναθηναϊκό να προηγηθεί κιόλας.

Αγραβάνης και Παναγιώτης Καλαϊτζάκης ήταν καθοριστικοί στην εικόνα που παρουσίασαν οι «πράσινοι» και θα έπρεπε να πάρουν περισσότερο χρόνο και ρόλο. Ας μην έπαιζε καθόλου ο Ουίλιαμς. Έτσι κι αλλιώς ήταν σαν να μην πήγε καν στο γήπεδο. Αυτοσεβασμός και εγωισμός μηδέν…

Η ουσία είναι πως με τις εντυπώσεις κανείς δεν πήρε πρωτάθλημα και με τα χειροκροτήματα δεν κατακτά κάποιος πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός στο κακό του βράδυ βρήκε τον τρόπο και πήρε τη νίκη, έχει το 1-0 και την Πέμπτη πάει στο ΟΑΚΑ για να διευρύνει στο 15-0 το σερί του επί του «τριφυλλιού».

Να ένα επιπλέον κίνητρο για τον Χρήστο Σερέλη και τους παίκτες του…