Ολυμπιακός: Αφού δεν κέρδισε και αυτό ο Παναθηναϊκός...

Ο Ολυμπιακός φλέρταρε με την ήττα, αλλά ήταν πάλι νικητής κόντρα στον Παναθηναϊκό 

Ολυμπιακός: Αφού δεν κέρδισε και αυτό ο Παναθηναϊκός...

Αφού δεν κέρδισε και τώρα ο Παναθηναϊκός… Ο Ολυμπιακός κινδύνευσε να χάσει το πλεονέκτημα της έδρας στους τελικούς, αλλά δείχνοντας χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία κέρδισε τον ΠΑΟ (73-70) και ανέβασε το τρομερό σερί στο 14-0!

Η αλήθεια είναι ότι όπως ξεκίνησε το παιχνίδι, δεν φαινόταν ότι θα έχουμε ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός ήταν μαγικός στο α’ δεκάλεπτο, με τον Βεζένκοφ να χορεύει στο παρκέ, και πήρε γρήγορα ένα προβάδισμα ασφαλείας. Ο Παναθηναϊκός όμως δεν κατέθεσε τα όπλα και μαχητικός κατάφερε να επιστρέψει, εκμεταλλευόμενος την άσχημη β’ περίοδο του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» κατόρθωσαν ξανά να ξεφύγουν στην επανάληψη, όμως αρνούμενοι να παραδοθούν οι «πράσινοι», στο τέλος όχι μόνο μείωσαν αλλά και πέρασαν μπροστά. Το «μπρέικ» δεν έδειχνε απίθανο για τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Ολυμπιακός διατήρησε τη ψυχραιμία του και με τον Σλούκα εύστοχο απ’ τη γραμμή πήρε τη νίκη και το προβάδισμα στους τελικούς.

Επόμενο ραντεβού των «αιωνίων» την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός με την εμφάνισή του στο ΣΕΦ έδειξε πως είναι διατεθειμένος να το παλέψει, όσο μπορεί. Ο Ολυμπιακός όμως είναι καλύτερος, έχει περισσότερες λύσεις (κι ας λείπει ο Κάνααν – φάνηκε η απουσία του) και μόνο αν …αυτοκτονήσει θα χάσει το πρωτάθλημα.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού μπορεί να θέλει …τριαντάρες, αλλά στο σημείο που βρισκόμαστε και με τόσα παιχνίδια στην πλάτη, το σημαντικό είναι η νίκη. Με όποιον τρόπο κι αν είναι. Και αυτό το πέτυχε ο Ολυμπιακός, κάνοντας το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος!