Ο σοβαρός Θρύλος θα πάει για το 3-0

Ο Ολυμπιακός θα μπει στη σειρά των τελικών ως το μεγάλο, απόλυτο και ξεκάθαρο φαβορί, καθώς διαθέτει ανώτερη, πιο έτοιμη και έμπειρη ομάδα.

Ο σοβαρός Θρύλος θα πάει για το 3-0

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 3-2 και πήρε την πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι», μάλιστα, ζορίστηκαν στο πρώτο μέρος απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη, το οποίο έδειχνε ικανό να βάλει δύσκολα στο «τριφύλλι». Το ημίχρονο έγραφε 41-39. Στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως, πήρε μπρος ο Δημήτρης Αγραβάνης, ο οποίος με ένα επιθετικό ξέσπασμα έδωσε προβάδισμα, τη διαφορά και στο τέλος τη νίκη στην ομάδα του. Ο 28χρονος πάουερ φόργουορντ θα κληθεί να ζήσει την ατμόσφαιρα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας φορώντας πλέον τα πράσινα. Και αναμφίβολα θα έχει το δικό του κίνητρο, ώστε να δώσει τον καλύτερό του εαυτό. Τόσο επειδή οι Πειραιώτες ουσιαστικά τον αγνόησαν και δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ να τον πάρουν πίσω από τη στιγμή που έφυγε το 2019 (έκανε προσπάθειες να γυρίσει, αλλά δεν υπήρξε ποτέ ενδιαφέρον) όσο και για να κερδίσει περισσότερο τη συμπάθεια, την εκτίμηση και τον σεβασμό από το κοινό της νέας του ομάδας. Δεν θα ξαφνιαστούμε αν επιχειρήσει να βάλει... μπουρλότο σε κάποιον από τους τελικούς (όπως έγινε στο Κύπελλο με τη μίνι αψιμαχία που είχε με τον Παπανικολάου), αλλά οι Πειραιώτες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία και συγκέντρωση την κάθε πρόκληση.

Ο Ολυμπιακός θα μπει στη σειρά των τελικών ως το μεγάλο, απόλυτο και ξεκάθαρο φαβορί. Διαθέτει ανώτερη, πιο έτοιμη και έμπειρη ομάδα. Ένα σύνολο με υψηλότερο βαθμό χημείας και ομοιογένειας, διαθέτοντας και το πλεονέκτημα έδρας. Ένα πιο ποιοτικό ρόστερ, με πρωτοκλασάτους παίκτες, γεμάτο σε κάθε θέση, έχοντας εκπληκτική κυκλοφορία της μπάλας. Με την αυτοπεποίθηση στα ύψη στα «αιώνια» ντέρμπι, με το εντυπωσιακό ρεκόρ του απέναντι στον Παναθηναϊκό να έχει φτάσει στις 13 σερί νίκες, νικώντας με κάθε τρόπο, σε οποιοδήποτε γήπεδο, σε κάθε διοργάνωση. Υπάρχει ο αέρας της υπεροχής. Θα πρέπει όμως και οι Πειραιώτες να μην υποτιμήσουν τον αντίπαλό τους. Το «τριφύλλι» σκέφτεται ήδη τη νέα σεζόν, τις αλλαγές που θα κάνει, και θα μπει σε αυτά τα ματς δίχως πίεση και άγχος.

Το γεγονός αυτό ορισμένες φορές λειτουργεί θετικά για κάποιες ομάδες, με αποτέλεσμα, αν βρουν ρυθμό και επιδείξουν αγωνιστικό θράσος, να κάνουν στο τέλος... ζημιές. Οι «πράσινοι» ξέρουν πως θα συναντήσουν μία πιο έτοιμη και γεμάτη ομάδα και ξεκάθαρος στόχος τους θα είναι να καταστρέψουν πρώτα το παιχνίδι του αντιπάλου. Ενδεχομένως και να επιχειρήσουν να παίξουν άμυνα ζώνης, όπως έπραξε η Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του φάιναλ φορ. Ο σοβαρός Ολυμπιακός όμως, διαθέτοντας τον καλύτερο προπονητή της Ευρωλίγκας, τον MVP της διοργάνωσης (Σάσα Βεζένκοφ), τους αρχηγούς Κώστα Παπανικολάου και Κώστα Σλούκα και πλειάδα έμπειρων παικτών και πρώτης γραμμής, αν παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές του, είναι φαβορί όχι μόνο να πάρει το πρωτάθλημα αλλά να κάνει και το 3-0.

Στον Ολυμπιακό θέλουν να γράψουν ιστορία. Ποτέ άλλοτε στα χρονικά της πορείας τους στον χώρο του μπάσκετ δεν έχουν κατακτήσει δύο σερί νταμπλ. Θέλουν, λοιπόν, να το καταφέρουν φέτος, δείχνοντας έμπρακτα την απόλυτη κυριαρχία τους στις εγχώριες διοργανώσεις. Η επιστροφή των «ερυθρολεύκων» στην κανονικότητα γίνεται με εκκωφαντικό τρόπο και παίκτες, προπονητές και διοίκηση θέλουν να βλέπουν την τροπαιοθήκη τους να αυξάνεται και να… γιγαντώνεται!