Πάει για… κλεφτοπόλεμο!

Ο Παναθηναϊκός κατεβαίνει στους τελικούς της Basket League ως το απόλυτο αουτσάιντερ απέναντι στον Ολυμπιακό και ίσως η άμυνα ζώνης θα μπορούσε να αποτελέσει το «μυστικό όπλο» του

Πάει για… κλεφτοπόλεμο!

Ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που επιτάσσει η ιστορία και το μέγεθός του και προκρίθηκε στους τελικούς των play off της Basket League, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

Ένα «ζευγάρι» στο οποίο είναι προφανές πως οι «πράσινοι» είναι σε σαφέστατη μειονεκτική θέση, αφού όλα όσα έχουν γίνει όλη τη σεζόν και ειδικά τον τελευταίο καιρό, έχουν τους προκαλέσει τεράστια προβλήματα.

Η απομάκρυνση του Μπέικον για εξωαγωνιστικούς λόγους εν μέσω play off στέρησε από τον Παναθηναϊκό έναν πολύ σημαντικό παίκτη που θα μπορούσε να αποτελέσει τον «πυλώνα» της ομάδας στην επίθεση.

Κοιτάζοντας το ρόστερ που έχει απομείνει πλέον παρατηρεί κανείς την «φτώχεια» στην ποιότητα και την έλλειψη λύσεων που υπάρχει και έχει άλλωστε καταφανεί στη σειρά των αγώνων με το Περιστέρι.

«Βγάζει μάτι» επίσης το τρομερό έλλειμμα που υπάρχει στην θέση του πλέι μέικερ. Για μια ακόμα χρονιά οι «πράσινοι» έκαναν τόσες μεταγραφές, ξεκίνησαν με εννέα ξένους, αλλά έμειναν με τον Πάρις Λι στην θέση του πόιντ γκαρντ.

Αν ο Αμερικανός πάθει ένα ελαφρύ διάστρεμμα, όπως έγινε στη σειρά με το Περιστέρι, τότε ο Παναθηναϊκός θα είναι υποχρεωμένος να τον βάλει να παίξει όσο και όπως μπορεί.

Η περιφέρειά του είναι ελλειμματική σε σημείο που ο Πονίτκα κυρίως παίζοντας με πλάτη στο καλάθι να υποδύεται τον πλέι μέικερ.

Ίσως μια άμυνα ζώνης 2-1-2 θα μπορούσε να αποτελέσει «μια κάποια λύσις» για να αντιμετωπιστεί ο ρυθμός, το τέμπο και η ομοιογένεια του Ολυμπιακού. Περίπου κάπως, όπως το έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Final Four με τελείως διαφορετικούς παίκτες και δυνατότητες προφανέστατα.

Η «κεντρική ιδέα» είναι να «παγώσει» ο ρυθμός και ο Παναθηναϊκός να παίξει με το μυαλό των παικτών του Ολυμπιακού που πρέπει να βάλουν τα σουτ και πρέπει να κερδίσουν.

Κάτι σαν… κλεφτοπόλεμος δηλαδή, από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός κατεβαίνει στη «μάχη» ως απόλυτο αουτσάιντερ, που απλώς θα προσπαθήσει να «κλέψει» τον τίτλο…